Kies een winkel
Toon alle winkels

AirPods kwijt? Zo werkt ‘Zoek mijn AirPods’

unknown description

Apple AirPods zijn kleine oortjes, waardoor je ze jammer genoeg ook vlug kunt kwijtraken. Als dat gebeurt, wil je natuurlijk je AirPods zo snel mogelijk terugvinden. Gelukkig hoef je geen urenlange zoektocht te starten, want met de ‘Zoek mijn’-app op je iPhone spoor jij je favoriete draadloze oortjes binnen de kortste keren op. Lees hier hoe deze app precies werkt.

Wat is ‘Zoek mijn AirPods’?

Zoek mijn AirPods

In de ‘Zoek mijn’-app van Apple zie je de locaties van al je Apple-apparaten waarop je met je Apple ID bent ingelogd. Met deze app lokaliseer je dus ook je AirPods als je ze kwijt bent. Selecteer in de app de AirPods die aan je iPhone gelinkt zijn om een kaart met de exacte locatie van de oortjes weer te geven.

Zoek mijn AirPods’

Als je ziet dat je AirPods in de buurt zijn, kun je ze zelfs een geluid laten afspelen om ze sneller te vinden. Als je zoekgeraakte oortjes niet zijn opgeladen, kun je zien waar ze voor het laatst online waren. Let er wel op dat ‘Zoek mijn AirPods’ alleen werkt als je de locatieservices voor je apparaten hebt ingeschakeld.

Ben je de case van de AirPods kwijt?

Ben je de case van de AirPods kwijt?

Met de case waarin je oortjes zitten, kun je de AirPods resetten en opladen. Het is dan ook heel vervelend als je deze case niet meer kunt vinden. Je kunt de oplaadcase enkel met de ‘Zoek mijn’-app traceren als je AirPods er effectief in zitten. Als de AirPods zich niet in de oplaadcase bevinden, wordt het minder vanzelfsprekend om de exacte locatie van de case met de app te bepalen. Dit komt doordat de AirPods zelf als het gevolgde apparaat fungeren en niet de oplaadcase. Levert je zoektocht niets op, dan zit er helaas niets anders op dan een nieuwe case aan te schaffen.

Mijn AirPods zijn gestolen, wat nu?

Mijn AirPods zijn gestolen, wat nu?

Zie je dat je AirPods zich op een onbekende locatie bevinden? Voordat je conclusies trekt, kun je ze via de ‘Zoek mijn’-app als verloren registreren. Hiermee vergrendel je de oortjes en verschijnt er een bericht wanneer iemand ze activeert, zodat de vinder van je AirPods je kan contacteren. Als je zeker bent dat je AirPods gestolen zijn, kun je hun locatie op de kaart bij de aangifte van diefstal gebruiken. Kun je de locatie niet achterhalen omdat je oortjes offline zijn? Tik in de ‘Zoek mijn’-app op ‘Verwijder dit apparaat’. Zo kan de dief je AirPods in elk geval niet activeren zonder je Apple ID en wachtwoord.

Hoe accuraat is de locatie van je AirPods in de 'Zoek mijn Airpods'-functie?

Hoe accuraat is de locatie van je AirPods in de 'Zoek mijn Airpods'-functie?

Gebruik je de ‘Zoek mijn AirPods’-functie, dan geeft je iPhone de locatie van de oortjes vrij nauwkeurig weer. Als je iPhone een goed gps-signaal en een stabiele bluetooth- en internetverbinding heeft, kun je de AirPods namelijk tot op enkele meters nauwkeurig opsporen. Bij nieuwere generaties van de oordoppen van Apple is de locatiebepaling over het algemeen nog accurater. Als je AirPods echter leeg zijn en daardoor offline gaan, toont de app hun laatst bekende locatie. Die is niet realtime en mogelijk dus ook minder nauwkeurig.

Kun je je AirPods ook met een Samsung-apparaat zoeken?

Kun je je AirPods ook met een Samsung-apparaat zoeken?

De ‘Zoek mijn’-app is alleen op Apple-apparaten beschikbaar. Je kunt Apple AirPods natuurlijk wel via bluetooth met een Samsung-apparaat verbinden. Als je de oortjes kwijt bent, kun je proberen om de bluetooth-functie op je smartphone, tablet of laptop van Samsung te gebruiken. Zo detecteer je immers of de AirPods binnen het bereik van bluetooth zijn. Is dat niet het geval, dan moet je helaas op de ouderwetse manier naar je draadloze oortjes zoeken. Wil je van de Samsung-app ‘Zoek Mijn Oortjes’ gebruikmaken? Dat is mogelijk indien je oordoppen van Samsung als alternatief voor AirPods kiest.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Wat is bone conduction?
Hoofdtelefoons

17. november

Wat is bone conduction?

Bone conduction of botgeleiding is een technologie die geluidstrillingen via het schedelbot naar je oren stuurt. Zo beperk je het risico op gehoorschade. Er bestaan ook draadloze oortjes en koptelefoons met bone conduction. Die rusten op je jukbeenderen om zo geluid naar je binnenoor te transporteren. Benieuwd naar de voor- en nadelen van bone conduction? We zetten ze op een rij.

17. november

Lees meer over
Wat zijn de beste koptelefoons van 2023?
Hoofdtelefoons

16. november

Wat zijn de beste koptelefoons van 2023?

Overweeg je een draadloze koptelefoon met noise cancelling en bluetooth of is een bedraad model zonder batterij meer geschikt voor je? Geen zorgen als je een nieuwe koptelefoon zoekt maar nog niet goed weet wat voor jou belangrijk is. We helpen je graag op weg. Op deze pagina ontdek je hoe je de beste koptelefoon voor jouw luisterbehoeften vindt en welke functies bij welke doeleinden passen.

16. november

Lees meer over
Wat zijn de beste draadloze sportoortjes?
Hoofdtelefoons

16. november

Wat zijn de beste draadloze sportoortjes?

De beste draadloze oortjes om mee te sporten blijven op elk moment goed zitten, zijn zweet- en waterbestendig en bieden een uitstekende geluidskwaliteit. We delen hier enkele handige functies waarover de beste sportoortjes zoal beschikken en vertellen je waarop je kunt letten als je nieuwe sportoordoppen zoekt.

16. november

Lees meer over