MM logo red

Welke airfryer is de beste?

Amina27 SEPTEMBER 2023
unknown description

Maak met een airfryer de smakelijkste hapjes en gerechten op een gezonde wijze klaar. Maar welke heteluchtfriteuse is nu het meest geschikt voor jou? Om het je makkelijker te maken, hebben we bij MediaMarkt de 10 beste airfryers op een rijtje gezet. Zo vergelijk je de diverse heteluchtfriteuses eenvoudig met elkaar en neem je de juiste beslissing.

Wat is een goede airfryer?

Wat is een goede airfryer?

Om de airfryer te kiezen die het meest aan je verwachtingen voldoet, zijn er verscheidene zaken waarmee je rekening dient te houden. Let bijvoorbeeld op de afmetingen van het toestel, zodat hij goed in je keukenruimte past. Ook de capaciteit van de mand is van belang. Als je geregeld grotere porties in één keer wilt bereiden, kies dan voor een heteluchtfriteuse met een ruime inhoud. Verder zijn de beschikbare accessoires, zoals een grillrekje of bakvorm, belangrijk om te overwegen. De mogelijkheden variëren naargelang het model. Bepaalde airfryers beschikken ook over een timer of temperatuurinstelling. Heb je een voorkeur voor een heteluchtfriteuse zonder opwarmtijd? Kies dan voor een toestel met een hoog vermogen.

Top 10 airfryers

Top 10 airfryers

Met een airfryer bak, braad, rooster, grill en frituur je zonder vet je favoriete spijzen. Dit maakt een airfryer een gezonder alternatief voor de klassieke friteuse. Maar welke heteluchtfriteuse is nu eigenlijk een goede keuze? Om je beslissingsproces te vereenvoudigen, hebben we bij MediaMarkt de 10 beste heteluchtfriteuses voor jou opgelijst, in willekeurige volgorde.

Koenic Airfryer (KAF 2110 B)

KOENIC Airfryer (KAF 2110 B)

De Koenic KAF 2110 Airfryer beschikt over een inhoud van 2 liter, wat voldoende is om maaltijden voor 3 tot 4 personen te bereiden. Met een vermogen van 1.000 watt is het toestel al binnen 3 minuten volledig op temperatuur, zodat je meteen aan de slag kan. Deze Koenic-airfryer heeft een kunststof buitenkant en is voorzien van 7 voorgeprogrammeerde instellingen: Snacks, Frieten, Vis, Vlees, Groenten, Gevogelte en Cake.

Philips Airfryer Compact (HD9252/90)

Philips Airfryer Compact (HD9252/90)

Met de Rapid Air-technologie van de Philips HD9252/90 Airfryer Essential tover je de smakelijkste snacks en gerechten op tafel: krokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Dankzij een vermogen van 1.400 watt is een opwarmtijd overbodig, en met een inhoud van 4 liter bereid je royale porties. Deze Philips-heteluchtfriteuse is uitgerust met 13 automatische programma's en een warmhoudfunctie waarmee je je maaltijd tot 30 minuten op de gewenste temperatuur houdt. In de NutriU-app vind je bovendien smaakvolle recepten van professionals.

Philips Airfryer Combi XXL 7000-serie (HD9875/90)

PHILIPS Airfryer Combi XXL 7000-series (HD9875/90)

Met zijn krachtige motor van 2200 watt garandeert deze airfryer een snelle, gelijkmatige garing van al je gerechten. Met de mand van 2 kg kan je in korte tijd een indrukwekkende variëteit aan maaltijden bereiden in welke hoeveelheid dan ook. De Airfryer Combi XXL 7000 Series heeft 22 kookprogramma's en met de NutriU app kan je de bereiding van je gerechten op afstand beheren.

Philips Airfryer XL Essential (HD9270/93)

Philips Airfryer XL Essential  HD9270/93

De Philips Airfryer XL Essential HD9270/93 beschikt over 7 automatische programma's, een kracht van 2.000 watt en een inhoud van 6,2 liter. Hiermee tover je in een mum van tijd je favoriete snacks en maaltijden op tafel. De Rapid Air-technologie zorgt voor dat knapperige korstje. Kun je niet meteen mee aan tafel schuiven? Geen nood, deze Philips-airfryer is uitgerust met een warmhoudfunctie waardoor je spijs tot een halfuur op temperatuur blijft. Voor culinaire inspiratie raadpleeg je best de NutriU-app; deze staat bomvol met nieuwe recepten voor je heteluchtfriteuse.

Philips Airfryer Connected 5000 Series (HD9285/90)

Philips Airfryer Connected 5000 Series (HD9285/90)

De Philips Connected 5000 Series HD9285/90 is met zijn 2.000 watt niet enkel bijzonder krachtig, maar ook uiterst modern. Je kan deze airfryer aan je wifi koppelen en via de NutriU-app zelfs recepten vanuit je zetel naar het toestel sturen. Bovendien is deze heteluchtfriteuse compatibel met Amazon Alexa, waardoor je de airfryer met je stem kan bedienen. De Rapid Air-technologie zorgt voor heerlijk krokante hapjes en met de 16 bereidingsopties sla je alle mogelijke culinaire wegen in.

Philips Premium Airfryer XXL (HD9867/90)

 Philips Premium Airfryer XXL (HD9867/90)

Met de Philips HD9867/90 Premium Airfryer XXL, uitgerust met een vermogen van maar liefst 2.225 watt, beschik je over een van de krachtigste airfryers. Over opwarmtijden hoef je je geen zorgen te maken; deze heteluchtfriteuse is meteen klaar voor actie. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je maaltijd tot een halfuur lang op de gewenste temperatuur blijft. Maak je keuze uit de Smart Chef-programma's met geliefde recepten of haal wat kookinspiratie uit de NutriU-app.

Nova hetelucht friteuse (180176)

NOVA Hetelucht friteuse (180176)

Deze airfryer staat je bij om je snacks en favoriete gerechten tot in de puntjes te bakken en garen. Maak gezonde schotels klaar met wel 80% minder vet. Dankzij de tiptoetsen vooraan bedien je het toestel in een handomdraai. Stel zelf de temperatuur in, gaande van 80 tot 200°C. Of kies uit de 7 vooraf ingestelde programma's en gebruik de timer om je kooktijd tot op de seconde te timen.

Philips Airfryer XL Essential Connected (HD9280/90)

PHILIPS Airfryer XL Essential Connected (HD9280/90)

Dit toestel, met een vermogen van 2000 watt en een capaciteit van 6,2 liter, laat je toe vlot je lievelingshapjes en -gerechten klaar te maken. Deze Philips-airfryer beschikt over 7 automatische programma's en de Rapid Air-technologie, zodat je in een wip van een heerlijke maaltijd geniet. Bovendien blijft je eten tot 30 minuten warm. Zin om nieuwe recepten uit te proberen, specifiek ontwikkeld voor dit apparaat, en die je vanop afstand bestuurt? Maak dan gebruik van de NutriU app en Amazon Alexa.

Tefal Easy Fry 2 in 1 (EY2018)

Tefal Easy Fry 2 in 1

Met de Tefal EY5058 airfryer tover je in een mum van tijd de smakelijkste hapjes en gerechten op tafel. De inhoud van dit toestel bedraagt 4,2 liter, waardoor je ruime hoeveelheden in één keer kan klaarmaken. Met zijn krachtig vermogen van 1.400 watt warmt de airfryer binnen de 15 minuten op tot 200 °C. De 8 voorgeprogrammeerde instellingen, zoals Frieten, Nuggets, Pizza, Gebraden kip en Dessert maken het bereidingsproces een stuk eenvoudiger. Deze Tefal-heteluchtfriteuse is ook nog eens 70% zuiniger qua energieverbruik dan de doorsnee oven, en bovendien sneller. Extra handigheidjes zijn de vetfilter, timer en temperatuurregeling.

Nova Hetelucht friteuse Digital Aerofryer XL (180150)

NOVA Hetelucht friteuse Digital Aerofryer XL (180150)

In een handomdraai bak, braad, grill en rooster je met deze Nova Digitale Aerofryer XL je favoriete maaltijden. Deze Aerofryer beschikt over 8 voorgeprogrammeerde standen die je met één druk op de knop bedient. Wil je zowel de kooktijd als de temperatuur zelf bepalen? Dan gebruik je gewoon het digitale bedieningspaneel met ingebouwde timer.

Bekijk soortgelijke artikelen