MM logo red

Samen streven naar meer duurzaamheid

Als Europa's grootste retailer in consumentenelektronica willen wij een voortrekkersrol opnemen in het aanpakken van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen voor mens, gemeenschap en milieu.

Onze doelstellingen

BetterWay - logo

We streven naar een klimaatneutrale winkelbeleving. Daarom hebben we ambitieuze doelen gesteld om onze uitstoot te verminderen. We laten onze doelstellingen momenteel valideren door het Science Based Targets Initiative. Dit initiatief koppelt bedrijven op een wetenschappelijke manier aan de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs.

De meeste van onze emissies ontstaan door de producten die we verkopen: van productie en transport tot het gebruik en de end-of-life fase, inclusief de uitstoot bij recycling of hergebruik. Als retailer zetten we onze omvang in om de CO2-uitstoot van ons bedrijf en onze klanten te verminderen. We maken afspraken met leveranciers voor duurzamere productie en verhogen het aandeel duurzame producten in ons assortiment. Dit realiseren we onder ons BetterWay-label.

Voor producten die binnen hun categorie een duurzamer karakter hebben, gebruiken we het BetterWay-label. Lees meer over BetterWay.

MediaMarkt zet sterk in op het aanbieden van producten en diensten die de levensduur van producten verlengen, zoals reparaties en de mogelijkheid tot trade-ins. Hierdoor kunnen producten of grondstoffen een 2de leven krijgen. Ook zorgen we voor een verantwoorde verwerking van elektronisch afval.

Daarnaast heeft Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, de EU Sustainable Consumption Pledge ondertekend. Hiermee stellen we duidelijke doelstellingen voor onze leveranciers: tegen 2027 moet 80% van hen hun eigen CO2-reductiedoelstellingen hebben opgesteld, in lijn met de Overeenkomst van Parijs. Ons doel is ook om tegen 2026 minstens 6.000 unieke producten met het BetterWay-label in ons assortiment op te nemen.

Betterway- Onze 2


In ons fiscale jaar 2022/2023 hebben we enkele belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder:

  • Een reductie van 39% in onze scope 1 en 2 operaties, mede dankzij energiebesparende initiatieven en het verhogen van het aandeel groene energie tot 92%.
  • Het aanbieden van CO2-neutrale leveringen in 34 Europese steden.
  • Een afname van 8% in onze scope 3-activiteiten.
  • Bijna 5.000 BetterWay-producten in ons assortiment.
  • De verkoop van meer dan 10.000 gereviseerde producten.
  • 218.000 trade-ins van producten.
  • 3,2 miljoen reparaties aan elektrische producten.

We hebben de afgelopen jaren aanzienlijke stappen vooruit gezet in het verduurzamen van onze ketens, maar er is nog werk aan de winkel. We blijven continu onze processen en werkwijzen verbeteren, steeds met het oog op een duurzamere toekomst.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat MediaMarkt ook doet

  • Maatschappelijke betrokkenheid

    We nemen verantwoordelijkheid die verder gaat dan onze kernactiviteit: voor meer diversiteit en lokale en regionale betrokkenheid.

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden