MM logo red

Dit is onze top 10 beste PlayStation 5-games

Sofia12 JUNI 2023
unknown description

De PlayStation 5 is al sinds zijn lancering een echte publieksfavoriet. Dat komt omdat de PS5 krachtiger is dan zijn voorganger en beelden in 4K en zelfs 8K-resolutie weergeeft. Je geniet dus van een uitstekende beeldkwaliteit, wat ook je game-ervaring verbetert. Als bonus kun je op PlayStation 5 ook een ellenlange lijst aan fijne games spelen. Zoek je inspiratie? Wij tippen de 10 beste games voor PS5.

1. God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarök is het langverwachte vervolg op de actie-RPG God of War uit 2018. Het verhaal speelt zich 3 jaar na de vorige game af tijdens de Fimbulwinter, een driejarige winter die het einde van de wereld voorspelt – en de Ragnarök, de ultieme strijd. Je kruipt opnieuw in de huid van Kratos en zijn zoon Atreus, die het samen opnemen tegen de Noorse goden Thor en Freya om de wereld te redden. In God of War: Ragnarök ga je op reis door de 9 Werelden uit de Noorse mythologie, waarin je ontelbare mensen en wezens ontmoet en spannende gevechten aangaat om je doel te bereiken.

2. Horizon Forbidden West

In het vervolg op Horizon Zero Dawn keer je terug naar de wonderlijke open wereld van deze avontuurlijke singleplayer-RPG. Het hoofdpersonage is opnieuw Aloy, een krachtige jager in het post-apocalyptische Amerika. Deze keer moet je onderzoeken waarom het leven op aarde opnieuw dreigt uit te sterven. Om dat mysterie te ontrafelen reis je naar enkele iconische bestemmingen, waar je oude vrienden tegenkomt en nieuwe bondgenoten ontmoet. Je moet ook al je vaardigheden en tactische inzichten gebruiken om tegen gevaarlijke vijandige stammen en machines te vechten. Lukt het je om het einde van de wereld te voorkomen?

3. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Heb je altijd al eens in de voetsporen van Spider-Man willen treden? Dat kan in Marvel's Spider-Man: Miles Morales, de nieuwste game uit het Spider-Man universum van Marvel. In deze avontuurlijke actiegame ga je op pad als Miles Morales, een kersverse Spider-Man. Net als zijn mentor Peter Parker kan Miles spectaculaire acrobatische toeren, maar hij kan ook gifaanvallen uitvoeren en zich als een echte meester camoufleren. In de game verken je je eigen krachten en vaardigheden in New York, maar natuurlijk loopt niet alles van een leien dakje. Zo moet je het opnemen tegen een corrupt energiebedrijf en een bende criminelen met hoogtechnologische wapens.

4. Elden Ring

Als je fan bent van The Lord of The Rings en fantasygames als Bloodborne of Souls, kijk dan zeker eens naar Elden Ring. Deze open-wereldgame speelt zich af in Lands Between, een gebied dat geregeerd wordt door halfgoden. Die bezitten elk een scherf van de Elden Ring, wat hen door macht bezeten maakt. Het is aan jou om op avontuur te gaan door het koninkrijk en alle scherven te verzamelen om de Elden Ring te herstellen. Je mag je verwachten aan gameplay als gevechten met vijanden, plundertochten en oefensessies om je vaardigheden aan te scherpen. Deze game speel je alleen of (online) met meerdere spelers.

5. Ratchet & Clank: Rift Apart

Deze third-person shooter zit propvol actie en avontuur én je kunt hem alleen op de PS5 spelen. In Ratchet & Clank: Rift Apart draait alles om de intergalactische avonturiers Ratchet, een Lombax (een soort kat), en zijn robotvriend Clank. Samen doorkruist dit duo meerdere dimensies om hun vijand Dr. Nefarious tegen te houden, die kwaadaardige plannen voor het heelal heeft. De Ratchet & Clank-reeks staat bekend om het uitgebreide assortiment knotsgekke wapens en gadgets, en ook in deze game moet je je al schietend een weg banen naar de overwinning. Ook ontmoet je een nieuwe Lombax, Rivet, een mysterieus personage uit een andere dimensie.

6. Demon's Souls

Wie denkt dat Demon’s Souls al best een oude game is, heeft gelijk. Maar in 2020 kwam er een gloednieuwe remake uit van deze populaire third-person actie-RPG, die exclusief beschikbaar is voor PlayStation 5. In deze game kies je aan het begin een klasse. Daarna reis je met je personage af naar het koninkrijk Boletaria, een duister land dat overspoeld is door gruwelijke wezens en demonen die smachten naar menselijke zielen. In bloedstollende gevechten neem je het tegen deze demonen op om de titel Demonendoder te verdienen. Deze remake bevat nieuwe wapens, pantsers en vaardigheden die het spel een nieuw elan geven.

7. Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 is het nieuwste spel in de Gran Turismo-reeks, een racespel dat populair is onder autofanaten. In Gran Turismo 7 zijn er verschillende speltypen. Zo zijn er de GT-campagne, Arcade en de Rijschool, zodat iedere speler eigenlijk z’n eigen ding kan doen. In de Simulatiemodus van GT7 kun je in een solocampagne racen op het circuit om nieuwe auto’s en uitdagingen vrij te spelen. Er zijn zo’n 400 racewagens te verzamelen die je (uiteraard!) ook weer kunt tunen. Ook Brand Central en de tweedehands-dealer keren terug. Nieuwe features omvatten dragraces, die je ook in multiplayer-modus kunt spelen.

8. Crisis Core: Final Fantasy VII

De Japanse actie-RPG Crisis Core: Final Fantasy VII is de prequel van Final Fantasy VII. Deze game speel je vanuit het oogpunt van Zack Fair, een lid van de militaire organisatie SOLDIER. Zack krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar een vermiste SOLDIER-operative en komt zo de geheime experimenten van zijn werkgever op het spoor. Deze update van de originele PlayStation Portable-game biedt geremasterde graphics en vernieuwde personages, settings en dialogen. Je krijgt ook verbeterde vechtkunsten, magische skills en andere vaardigheden om uitdagingen op te lossen en je missie te voltooien.

9. The Last of Us Part 1

Toen The Last of Us uitkwam in 2013, sloeg deze avontuurlijke actiegame in als een bom. Eind 2022 werd er dan ook een nieuwe versie gemaakt, speciaal voor PS5. The Last of Us Part 1 speelt zich af in het jaar 2033, nadat de beschaving volledig verwoest werd door een schimmelinfectie die mensen in Clickers (monsters) verandert. Je speelt als Joel, een overlevende die de immune tiener Ellie uit een militaire quarantainezone moet smokkelen. Maar al snel verandert deze opdracht in een bijna onmogelijke missie. Deze update geeft je verbeterde graphics en gameplay en bevat het singleplayer-verhaal van The Last of Us en de uitbreiding Left Behind.

10. Hogwarts Legacy

In Hogwarts Legacy treed je in de voetsporen van Harry Potter. Deze open-wereldgame speelt zich af in en rond Zweinstein aan het eind van de 19e eeuw. Je reist naar de bekendste plekken van het Harry Potter-universum en ontdekt ook nieuwe magische bestemmingen, personages en wezens. In deze avontuurlijke singleplayer-game brouw je toverdranken, oefen je toverspreuken en ontwikkel je je vaardigheden als tovenaar of heks. Die moet je gebruiken tegen trollen en duistere tovenaars die de toverwereld willen overnemen. Door uitdagingen te voltooien, verdien je bovendien vaardigheidspunten die je kunt gebruiken om je te ontpoppen tot een onverslaanbare heks of tovenaar.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Assassin’s Creed Shadows
Games

22. mei

Assassin’s Creed Shadows

Een jaar na de lancering van Assassin’s Creed Mirage, komt de volgende game uit de populaire Assassin’s Creed-reeks: Assassin’s Creed Shadows, die op 15 november 2024 verschijnt voor de PS5, Xbox Series X & S en pc. Duik in het Japan van de 16de eeuw en strijd als een shinobi of samoerai om Japan van de ondergang te redden.

22. mei

Lees meer over
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. mei

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. mei

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. april

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. april

Lees meer over