MM logo red

Dit is onze top 10 beste Nintendo Switch games

Jasper7 JUNI 2023
unknown description

Wat zo fijn is aan de Nintendo Switch, is dat je deze gameconsole zowel thuis als onderweg kunt gebruiken. Thuis sluit je de Switch aan op je tv-scherm, onderweg klik je de controllers vast op je console om er een handheld spelcomputer van te maken. Als je een nieuwe game voor de Nintendo Switch zoekt voor jezelf of de kinderen, bekijk dan hier onze top 10 Switch-games van het moment.

1. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is een van de meest verkochte Nintendo Switch-games ter wereld. In deze editie neem je het als personage uit het Super Mario-universum op tegen andere spelfiguren in een uitgebreide reeks parcoursen. Het doel? Op kop staan in het leaderboard, natuurlijk! Wat typisch is aan de Mario Kart-games, is dat spelers tijdens het racen voorwerpen langs het circuit kunnen oprapen die de race beïnvloeden of tegenstanders vertragen. Dat maakt elke race onvoorspelbaar en spannend. Mario Kart 8 Deluxe kun je bovendien voor het eerst met maximaal 4 gamers spelen via een split screen of zelfs met 12 spelers via de online multiplayer.

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een prima game voor avonturiers. Je speelt deze actiegame door de ogen van Link, een tiener die de strijd aangaat met Ganon, een eeuwenoud kwaad dat het koninkrijk Hyrule wil vernietigen. Op weg naar het kasteel waar Ganon je opwacht, baan je je een weg door een indrukwekkend grote open wereld, waar je zowel bondgenoten als vijanden tegenkomt en je moet zien te overleven in moeilijke omstandigheden. Zo moet je eten verzamelen en koken, natuurlijke obstakels omzeilen en vechten met tegenstanders. Er zijn ook talrijke sidequests beschikbaar.

3. Super Smash Bros. Ultimate

Zoek je een leuke actiegame voor het hele gezin? Dan is Super Smash Bros. Ultimate misschien iets voor jou. Dit vechtspel is het vijfde deel in de serie Super Smash Bros, waarbij spelers aanvallen moeten gebruiken om hun tegenstanders het spel uit te ‘smashen’. Je kunt kiezen uit een groot aanbod personages uit verschillende gameseries om mee te vechten. Zo kun je Mario zijn, maar ook Link uit The Legend of Zelda of Pikachu. Er zijn ook verschillende gamemodi. Je kunt de verhaalcampagne van Super Smash Bros. Ultimate alleen spelen, maar het is natuurlijk ook leuk om tegen vrienden of familieleden te vechten in de multiplayer-versie van het spel.

4. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een open-wereldgame uit de populaire Super Mario-reeks. In dit verhaal heeft aartsvijand Bowser Princess Peach (alweer) ontvoerd om met haar te trouwen. Mario reist in de Odyssey, zijn luchtschip, de wereld rond om haar te redden. Onderweg moet hij allerlei obstakels en hindernissen overwinnen, voorwerpen verzamelen en tegenstanders verslaan. Gelukkig krijgt hij hulp van Cappy, een nieuwe metgezel met zijn eigen unieke vaardigheden. In de online multiplayer-modus kun je met maximaal 10 personen samen gamen. Bereid je dus maar voor op een episch avontuur vol actie, verrassingen en vooral veel spelplezier.

5. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

In alweer een knotsgek avontuur uit de Mario-gamereeks ga je op pad als Super Mario, Princess Peach, Luigi of Toad om Sprixieland te redden. Dat doe je al springend, lopend en rollend door kleurrijke werelden, zoals een gigantische zandbak, een besneeuwd landschap of een waterwereld. Zoals gewoonlijk in de Super Mario-reeks moet je tal van hindernissen ontwijken en kun je power-ups en voorwerpen gebruiken om je daarbij te helpen. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is een spel dat je alleen, maar ook met maximaal 3 andere spelers kunt doen – zowel lokaal als online. Dat maakt het een goede keuze voor het hele gezin.

6. Pokémon Scarlet & Violet

In Pokémon Scarlet en Violet reis je door Paldea, een uitgebreide open wereld met uiteenlopende omgevingen zoals woestijnen, besneeuwde berggebieden, kustlijnen en grote steden. Je kunt online met maximaal 4 spelers op avontuur om samen Paldea te verkennen en Pokémon te vangen en trainen. In deze game kun je Pokémon trainen in een gym, maar in de Let’s Go-modus van het spel neemt je Pokémon het zelfs alleen op tegen wilde Pokémon. Afhankelijk van welke versie je kiest – Pokémon Violet of Scarlet – vang je unieke Pokémon, krijg je een ander begeleidend personage en zie je de wereld in tinten van oranje of paars.

7. Animal Crossing: New Horizons

Heb je het niet zo voor spanning, geweld en actie? Kijk dan eens naar de game Animal Crossing: New Horizons. In dit simulatiespel verhuis je naar een onbewoond eiland om daar je eigen exotische paradijs op te bouwen. Dat doe je in het gezelschap van Villagers, die eigenlijk dieren zijn met menselijke eigenschappen. Elke Villager heeft z’n unieke karakteristieken om je te helpen je eiland aangenamer te maken. Je bouwt zelf meubels en huizen voor je dorp en kunt ook schelpen verzamelen, vissen vangen en fruit plukken. Je speelt Animal Crossing: New Horizons met maximaal 8 gamers via de lokale of online multiplayer-modus.

8. Splatoon 3

Noem Splatoon 3 niet zomaar een third-person shooter, want in dit schietspel versla je jouw tegenstanders met inkt! Je personage is een Inkling of Octoling, een figuurtje gebaseerd op de inktvis. Je neemt deel aan Turf Wars, wedstrijden waarbij je zo veel mogelijk grond met inkt moet bedekken. Er zijn nog verschillende andere spelmodi, zodat je heel vrij kunt spelen. Je neemt het in Salmon Run bijvoorbeeld op tegen vijandige personages, samen met 3 medespelers. Als je liever alleen gamet, dan kun je in de singleplayer-modus in de huid kruipen van Agent 3 om kwaadaardige Octarianen te stoppen.

9. Luigi’s Mansion 3

Niet Super Mario, maar zijn broer Luigi staat centraal in dit avontuurlijke actiespel voor jong en oud. In Luigi’s Mansion 3 worden Luigi’s vrienden gevangen gehouden in een spookhotel. Het is aan jou om ze te redden tijdens een griezelig avontuur. Onderweg kom je spoken tegen, die je kunt opzuigen met een speciale stofzuiger. Je moet ook voorwerpen zoals edelstenen verzamelen, puzzels maken en andere uitdagingen oplossen. Wat nieuw is in Luigi’s Mansion 3 is het personage Gooigi, het slijmerige alter ego van Luigi dat zijn vaardigheden inzet om je missie te volbrengen. Je kunt deze game ook in coöp spelen met maximaal 8 spelers.


10. Nintendo Switch Sports

Als het voor jou allemaal net iets actiever mag, dan kun je Nintendo Switch Sports overwegen. Zoals je misschien al vermoedt, is dat een game waarin je aan verschillende sporten kunt doen. Met speciale Joy-Con-controllers maak je bewegingen die je personage op het scherm nauwkeurig volgt. Zo kun je onder andere tennissen, golfen, voetballen en bowlen. Je Nintendo Switch houdt je zo flink in beweging. Je kunt samen met vrienden ‘sporten’ voor de tv, maar je kunt het ook opnemen tegen online spelers om je vaardigheden op de proef te stellen. Als je écht goed wordt, kom je zelfs op de Pro League-ranglijst te staan.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Assassin’s Creed Shadows
Games

22. Mai

Assassin’s Creed Shadows

Een jaar na de lancering van Assassin’s Creed Mirage, komt de volgende game uit de populaire Assassin’s Creed-reeks: Assassin’s Creed Shadows, die op 15 november 2024 verschijnt voor de PS5, Xbox Series X & S en pc. Duik in het Japan van de 16de eeuw en strijd als een shinobi of samoerai om Japan van de ondergang te redden.

22. Mai

Lees meer over
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. Mai

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. Mai

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. April

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. April

Lees meer over