MM logo red

4 tips als de batterij van je iPhone snel leeg is

Jasper20 DECEMBER 2023
unknown description

Hang je dikwijls in de buurt van het dichtstbijzijnde stopcontact rond omdat de batterij van je iPhone altijd snel leeg is? Ga je nergens heen zonder je iPhone-oplader en een volle powerbank? Met deze 4 concrete tips van MediaMarkt gaat je iPhonebatterij langer mee en hoef je jouw smartphone minder vaak op te laden.

1. Ga op zoek naar de apps die veel van je batterij vragen

Ga op zoek naar de apps die veel van je batterij vragen

Sommige apps verbruiken meer batterij dan andere. Ga dus zeker na of jij vaak apps opent die veel energie verbruiken. Zo kun je daar in het vervolg rekening mee houden en de apps in kwestie misschien iets minder frequent gebruiken. Volg deze stappen om te controleren welke apps veel van je batterij vragen:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Selecteer ‘Batterij’.
 3. Scroll naar beneden en bekijk onder de rubriek ‘Batterijgebruik per app’ welke apps een hoog percentage van je batterij verbruiken.

apps die veel van je batterij vragen 2

Wil je jouw apps niet minder gebruiken, maar toch op je batterijverbruik besparen? Opteer ervoor om de achtergrondactiviteit van de grootste verbruikers uit te zetten. Je iPhone heeft namelijk heel wat energie nodig om op de achtergrond constant informatie voor apps binnen te halen. Zo doe je dit:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Scroll naar beneden tot je bij de lijst met jouw apps uitkomt.
 3. Selecteer de apps die je veel gebruikt en die ervoor zorgen dat je batterij snel leeg raakt.
 4. Schakel de functie ‘Ververs op achtergrond’ uit door de groene schuifknop aan te tikken en hem grijs te maken.

Ga op zoek naar de apps die veel van je batterij vragen 3

Wil je meteen voor al je apps tegelijk de achtergrondactiviteit uitschakelen?

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone en vervolgens naar ‘Algemeen’.
 2. Tik op ‘Ververs op achtergrond’.
 3. Kies nogmaals ‘Ververs op achtergrond' en selecteer ‘Uit’ in het menu.

2. Laat de helderheid van je scherm automatisch aanpassen

Laat de helderheid van je scherm automatisch aanpassen

Ook de helderheid van je scherm speelt een rol in het batterijverbruik van je iPhone. Als je de automatische helderheidsmodus aanzet, gaat de batterij langer mee. Je smartphone past de helderheid van het scherm dan vanzelf aan je omgeving aan. Het scherm licht dan meer op als het helder om je heen is en minder als je in een donkere omgeving bent. Hoe activeer je deze functie?

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Kies ‘Scherm en helderheid’.
 3. Tik bij ‘Automatisch’ de schuifknop aan zodat hij groen wordt.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de automatische helderheid niet te activeren en altijd de donkere schermmodus van je gsm te gebruiken. Zo ben je zeker dat het scherm het minste energie verbruikt. Ook dit doe je in het menu ‘Scherm en helderheid’ bij de instellingen van je iPhone.

3. Schakel de locatievoorzieningen uit

Schakel de locatievoorzieningen uit

Voor sommige apps heeft je iPhone je locatie nodig. Denk maar aan Google Maps en Waze, maar ook aan Instagram. Die laatste app vereist je locatie om die in je berichten en verhalen te kunnen weergeven. De optie ‘Locatievoorzieningen’ vraagt echter veel van de batterij van je iPhone. Om energie te besparen, schakel je deze functie op de volgende manier uit:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Tik op de rubriek ‘Privacy en beveiliging’.
 3. Selecteer helemaal bovenaan ‘Locatievoorzieningen’ en schakel deze optie uit door de schuifknop aan te tikken. Een grijze knop betekent dat je apps je locatie niet meer kunnen bepalen.

Wil je per app beslissen of je smartphone jouw locatie mag volgen? Selecteer de app in kwestie en bepaal in het menu ‘Sta toegang tot locatie toe’ wanneer de app je locatie mag gebruiken.

4. Zet de energiebesparingsmodus aan

Zet de energiebesparingsmodus aan

Als je iPhonebatterij bijna leeg is, kun je de energiebesparingsmodus van het toestel gebruiken om batterij te sparen. De iPhone vermindert dan de achtergrondactiviteit van je apps. Zo pauzeert de smartphone automatisch downloads, geeft hij minder notificaties weer en haalt hij mails niet meer vanzelf op. Je batterij loopt dan minder snel leeg. Volg deze stappen om de energiebesparingsmodus aan te zetten:

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
 2. Tik op ‘Batterij’.
 3. Zet de schuifknop bij ‘Energiebesparingsmodus’ aan door hem aan te tikken en groen te maken.

Laat de batterij van je iPhone vervangen bij MediaMarkt

Laat de batterij van je iPhone vervangen bij MediaMarkt

Loopt de batterij van je iPhone ondanks de voorgaande tips nog steeds snel leeg? Kijk eens naar de batterijconditie van je gsm via het kopje ‘Batterij’ in de instellingen van je iPhone. Als de maximumcapaciteit van je smartphone minder dan 80% bedraagt, is het wellicht een goed idee om de batterij te vervangen. Maak gerust een afspraak om je gsm-batterij te laten vervangen in de Smartbar van je favoriete MediaMarkt. Terwijl jij de winkel bezoekt, plaatst een van onze Smartbar-medewerkers een gloednieuwe batterij in je iPhone. Zo doe jij voortaan weer langer met een volle batterij.

Koop een refurbished iPhone

refurbished iPhones

Misschien is niet alleen de batterij van je iPhone aan vernieuwing toe, maar wil je ook graag wat meer opslagruimte, een betere camerakwaliteit of een helderder scherm. Als je een nieuwe iPhone wilt aanschaffen, overweeg dan ook eens een van onze refurbished toestellen. Een refurbished iPhone functioneert namelijk als een nieuwe iPhone en ondergaat strenge controles om ook een optimale batterijcapaciteit te garanderen. Bovendien is een refurbished iPhone budgetvriendelijker dan een nieuw exemplaar en draag je bij aan een circulaire economie door voor een tweedehands toestel te kiezen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn