MM logo red

Wat is het verschil tussen de JBL Flip 5 en Flip 6?

Anouk7 FEBRUARI 2024
unknown description

De JBL Flip 6, opvolger van de JBL Flip 5, combineert draagbaarheid met superieur geluid. Beide speakers zijn licht en hebben 12 uur accuduur, maar de Flip 6 biedt krachtiger geluid, betere geluidskwaliteit met aanpasbare instellingen en is stofbestendig, ideaal voor naar het park of strand. Ontdek de voor- en nadelen van beide modellen.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 6?

De JBL Flip 6 is een draagbare bluetooth-luidspreker die bekend staat om zijn kwaliteit, prestaties en functies. Enkele voordelen van de JBL Flip 6 zijn onder andere:

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 6?
  • Geluidskwaliteit: de JBL Flip 6 biedt indrukwekkend geluid voor zijn compacte formaat, met een krachtige bas en heldere hoge tonen. Hij is ideaal voor het luisteren naar muziek, podcasts en het bekijken van films. Bovendien bieden de nieuwe JBL Flip-luidsprekers de mogelijkheid om je geluidsinstellingen via de JBL Portable-app aan te passen. Hierdoor kan je de bas, middentonen en treble instellen naar jouw voorkeur en het genre muziek dat je beluistert.
  • Draagbaarheid: de Flip 6 is ontworpen voor draagbaarheid en gemak. Door zijn afmeting (17,8 x 6,8 x 7,2 cm) en gewicht (0,55 kg) kan je hem gemakkelijk meenemen naar buiten, op reis of naar feestjes.
  • Stof-en waterbestendig: de luidspreker is waterdicht en stofbestendig, waardoor hij bestand is tegen de elementen en geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 6?
  • Batterijduur: de Flip 6 heeft een lange batterijduur, waardoor je tot wel 12 uur lang van muziek kunt genieten zonder op te hoeven laden.
  • Bluetooth-connectiviteit: je verbindt de JBL Flip 6 snel en eenvoudig via bluetooth 5.1.
  • PartyBoost: de Flip 6 ondersteunt PartyBoost, waardoor je meerdere JBL-luidsprekers kunt koppelen voor een krachtiger geluid en een meeslepende luisterervaring.

Al met al biedt de JBL Flip 6 een combinatie van draagbaarheid, duurzaamheid en hoogwaardige geluidskwaliteit, wat het een populaire keuze maakt voor liefhebbers van draadloze luidsprekers.

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 6?

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 6?

De JBL Flip 6 is de nieuwste generatie van JBL Flip-speakers. Hoewel een nieuwer model een hele reeks verbeteringen biedt, zijn er ook enkele functionaliteiten die in de JBL Flip 6 niet langer mogelijk zijn. Zo kan je de bluetooth-speaker niet aansluiten op JBL Connect+ speakers, maar alleen met JBL-speakers die de PartyBoost-functie ondersteunen. In tegenstelling tot de JBL Flip 4, heeft de JBL Flip 6 ook geen microfoon, waardoor hij minder geschikt is voor het gebruik als luidspreker, conferentiegesprekken, of handsfree bellen.

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 5?

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 5?

Als voorganger van de JBL Flip 6 is de JBL Flip 5 een zeer performante speaker. De JBL Flip 5 biedt een indrukwekkende geluidskwaliteit, een handig draagbaar formaat en een lange batterijduur. Ook ondersteunt de Flip 5 draadloos koppelen met andere JBL-luidsprekers voor een sterker geluid en een meeslepende luisterervaring.

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 5?

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 5?

Het grootste nadeel van de JBL Flip 5 is dat deze in de reguliere markt niet meer verkrijgbaar is. Als je graag een eerdere generatie JBL Flip-bluetooth-speakers koopt, ben je dus aangewezen op de tweedehandsmarkt.
Een ander nadeel van de Flip 5 is het gebrek van een aux-ingang, wat betekent dat je alleen draadloos verbinding kunt maken via bluetooth. Net als de Flip 6 heeft de Flip 5 geen microfooningang. In tegenstelling tot sommige andere draagbare luidsprekers heeft de Flip 5 geen USB-poort waarmee je andere apparaten kunt opladen.

Ben je op zoek naar een nieuwe draagbare en draadloze luidspreker met deze functionaliteiten? Hier vind je advies over waar je op moet letten bij het kopen van een bluetooth speaker. Ontdek ook onze gids met favoriete speakers.

Wat is het verschil tussen JBL Flip en JBL Charge ?

Wat is het verschil tussen JBL Flip en JBL Charge ?

Omdat de JBL Flip 5 niet meer verkrijgbaar is, twijfel je misschien tussen een JBL Flip 6 en een JBL Charge 5. Het grootste verschil tussen de JBL Flip-serie en de JBL Charge-serie ligt voornamelijk in hun formaat, ontwerp, batterijduur en extra functies. Beide luidsprekers zijn aan elkaar gewaagd qua geluidskwaliteit. De JBL-Flip luidsprekers zijn ontworpen voor draagbaarheid en gemak. Ze zijn compact, water- en stofbestendig waardoor je ze makkelijk meeneemt naar buiten, op reis of naar feestjes. De Charge-luidsprekers zijn dan weer groter (22 x 9 x 9 cm) en zwaarder dan de Flip-luidsprekers, maar bieden extra batterijcapaciteit (20 uur) en een powerbank om je smartphone op te laden.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over