MM logo red

Verschil airfryer en oven

Amina29 SEPTEMBER 2023
unknown description

Wil je naast een oven ook een airfryer? Op deze pagina tonen we je de voordelen van een airfryer en leggen we uit waarom de heteluchtfriteuse een goede aanvulling in je keuken is. We vertellen je ook waarvoor je dit keukentoestel kan gebruiken.

Waarvoor gebruik je een oven?

Waarvoor gebruik je een oven?

De opties om eten in een oven te bereiden zijn talrijk. Denk aan vlees, vis, groenten, ovenschotels en gebak zoals taarten en brood. Met de juiste bakvorm of ovenschaal ben je heel flexibel. En laten we de pizza's en zelfbereide lasagnes niet vergeten. Een oven zit meestal al ingebouwd in je keuken en is eigenlijk onmisbaar.

Waarom een airfryer kopen?

Waarom een airfryer kopen?

Een airfryer is echt een meerwaarde voor je keuken. Hij maakt niet alleen de klassieke friteuse overbodig, maar laat je ook toe om op een gezonde wijze je eten te bereiden. Naast frietjes en bitterballen, kan je er ook kip, macaroni of zelfs taartjes in klaarmaken. De mogelijkheden met een airfryer zijn dus heel divers. Bovendien heb je geen last van een blijvende frituurgeur in je huis en een airfryer is eenvoudig schoon te maken.

Verschillen tussen een airfryer en een oven

Verschillen tussen een airfryer en een oven

Zowel een airfryer als een oven bereiden eten door circulatie van hete lucht. Een oven heeft echter wel meer tijd nodig om op te warmen. De airfryer daarentegen is, afhankelijk van het model, meestal binnen de 0 tot 3 minuten klaar voor gebruik. Voor kleinere maaltijden is een airfryer dus heel handig. Wil je grotere maaltijden bereiden, zoals ovenschotels, grote taarten of vlees dat langzaam moet garen? Dan is een oven meer aangewezen. Als je knapperige frietjes wilt, kan je ze beter in een airfryer bakken want in een oven blijft de vochtigheid hangen, die vervolgens in de frietjes trekt. Een airfryer heeft trouwens ook een systeem om vet af te voeren.

EigendomOvenAirfryer
Bereiding

Hete lucht

Hete lucht

Opwarmingstijd

5 tot 15 minuten

0 tot 3 minuten

Bereidingsopties

Bakken, langzaam garen, roosteren en braden

Frituren zonder vet, bakken, grillen, roosteren en braden

Inhoud

Groot

Kleiner dan een oven

Wat past bij jou: een airfryer of een oven?

Wat past bij jou: een airfryer of een oven?

In de meeste gevallen heb je al een oven in je keuken. Een heteluchtfriteuse is een goede aanvulling als je wilt frituren zonder olie, of als je kleine maaltijden snel wilt kunnen klaarmaken. Dankzij de korte opwarmtijd kan je met een airfryer altijd direct aan de slag. Zin in frieten? Gebruik dan een airfryer als je een krokant korstje verkiest. Twijfel je tussen een heteluchtfriteuse en een klassieke friteuse? We hebben ook de verschillen tussen deze 2 apparaten onderzocht.

Bekijk soortgelijke artikelen