MM logo red

Hoe installeer je een printer?

unknown description

Een nieuwe printer installeren schrikt heel wat mensen af. Het lucht dus wellicht op om te weten dat je telkens grotendeels dezelfde stappen kunt volgen, ongeacht het merk van je printer en het toestel waarop je de printer installeert. Op deze pagina lees je hoe je jouw printer op een Windows-laptop, iPad of Mac installeert.

Hoe installeer je een printer op een Windows-laptop?

Hoe installeer je een printer op een Windows-laptop?

Heb je de juiste printer voor je thuiskantoor gevonden? Dan is het nu tijd om hem correct te installeren, zodat je zorgeloos documenten vanaf je Windows-laptop kunt afdrukken. Dat doe je zo:

 1. Verbind de printer met je laptop via een USB-kabel, netwerkkabel of bluetooth (als het om een draadloze printer gaat).
 2. Zet je printer en laptop aan.
 3. In vele gevallen herkent je computer de printer vanzelf en installeert Windows automatisch de juiste stuurprogramma’s. Is dat het geval? Ga dan verder naar stap 6.
 4. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Apparaten’ > ‘Printers en scanners’ en klik op ‘Een printer of scanner toevoegen’.
 5. Volg de instructies op je scherm om de printer handmatig toe te voegen. Bezoek de website van de printerfabrikant en download de stuurprogramma’s van de printer volgens de instructies in je handleiding.
 6. Zodra de printer geïnstalleerd is, drukt hij een testpagina af om te controleren of de installatie correct verlopen is.

De gids hierboven varieert minimaal per merk en model. Beschik je over een Epson-printer? Lees onze handleiding om een Epson-printer te installeren.

Hoe installeer je een printer op een iPad?

Hoe installeer je een printer op een iPad?

Om een document vanaf je iPad te printen, moet je printer AirPrint ondersteunen. Dat is de Apple-technologie waarmee je draadloos bestanden vanaf een iPad of iPhone afdrukt. Is dat het geval, doe dan het volgende om een document te printen:

 1. Zorg ervoor dat je draadloze printer verbonden is met hetzelfde wifinetwerk als je iPad.
 2. Ga op je iPad naar het document dat je wilt afdrukken en tik op het deelicoon (een vierkant met een pijl omhoog).
 3. Scrol omlaag en tik op ‘Druk af’.
 4. Tik op 'Geen printer geselecteerd' en kies de juiste printer uit de lijst met beschikbare apparaten.
 5. Kies het aantal exemplaren, het papierformaat en eventuele andere opties (bijvoorbeeld welke pagina's je wilt printen).
 6. Tik op ‘Druk af’ om te starten met printen.

Is je printer niet draadloos? Sommige printerfabrikanten bieden apps waarmee je toch bestanden vanaf je iPad of smartphone kunt afdrukken. Download de app die bij je printer hoort en volg de instructies om je printer toe te voegen en te configureren.

Hoe installeer je een printer op een Mac?

Hoe installeer je een printer op een Mac?

Misschien leiden de tips van MediaMarkt om een computer te kopen je wel naar een Apple iMac of MacBook. Volg dan de stappen hieronder om je nieuwe printer op je Mac te installeren.

 1. Sluit de printer aan op je Mac via een netwerk- of USB-kabel. Als je printer draadloos werkt, gebruik dan bluetooth om hem met je computer te koppelen.
 2. Zet zowel de printer als je Mac aan.
 3. Ga via het Apple-menu (het icoon in de linkerbovenhoek van je scherm) naar ‘Systeemvoorkeuren’.
 4. Klik op ‘Printers en scanners’.
 5. Voeg een nieuwe printer toe door op het plusteken onderaan links te klikken.
 6. Je Mac detecteert automatisch de beschikbare printers in de buurt. Selecteer je printer in de lijst en klik op ‘Voeg toe’. Als de printer niet tussen de beschikbare apparaten staat, klik dan op de knop 'Voeg printer, scanner of fax toe' om hem handmatig toe te voegen.
 7. Je kunt nu een testpagina printen om te controleren of de installatie gelukt is.

Sommige printers vereisen specifieke stuurprogramma’s die je op de website van de fabrikant kunt downloaden. Controleer altijd de handleiding van de printer voor meer informatie.

Hoe download je de nodige software voor je printer?

Hoe download je de nodige software voor je printer?

In vele gevallen downloadt je computer automatisch de juiste software voor je printer zodra hij het toestel detecteert en installeert. Gebeurt dat niet? Geen nood, hier is wat je kunt doen:

 1. Ga naar de website van je printerfabrikant (Epson, HP, Brother, Samsung, Canon, enzovoort) en navigeer door de website om de ondersteuningssectie te vinden. Zoek naar de sectie die specifiek over stuurprogramma’s en software gaat.
 2. Zoek in de sectie over stuurprogramma’s en software je specifieke printermodel.
 3. Op de pagina van je printermodel vind je doorgaans een lijst met beschikbare software en stuurprogramma's. Selecteer de software die je nodig hebt, zoals het stuurprogramma voor je besturingssysteem.
 4. Volg de instructies op je scherm om de software op je computer te installeren.
 5. Sluit je printer aan en druk een testpagina af om na te gaan of de installatie correct uitgevoerd is.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Wat is de beste gaming-pc van 2024?
Computers

8. maart

Wat is de beste gaming-pc van 2024?

Zot van gamen? Dan is een gaming-desktop zeker iets voor jou. Een gaming-pc tilt je game-ervaring naar een ander niveau: hogere framerates en een stevige grafische kaart zorgen voor een pak realistischer spelplezier. Benieuwd naar de beste gaming-pc's van 2024? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van gaming-desktops en geven we je handige tips waar je op moet letten bij de aankoop.

8. maart

Lees meer over
Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024
Computers

7. maart

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

Desktop pc's bestaan in allerlei formaten en stijlen. Een groot voordeel van een desktopcomputer, vergeleken met bijvoorbeeld een laptop, is dat hij vaak sneller en krachtiger is voor dezelfde prijs. Maar welke desktop spant de kroon in 2024? En welk model is nu het best geschikt voor thuisgebruik en voor de veeleisende gamer? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de desktop pc's.

7. maart

Lees meer over
ebook downloaden - preview
Computers

20. februari

Hoe en waar download je e-books?

E-books download je eenvoudig via online platforms zoals Amazon Kindle, Google Play Books of lokale bibliotheekwebsites. Kies en betaal voor je boek, waarna het direct beschikbaar is op je e-reader, tablet of smartphone. Sommige bibliotheken bieden gratis downloads aan. In dit artikel gaan we hier uitgebreider op in.

20. februari

Lees meer over