MM logo red

Welke gameconsoles zijn er allemaal? Ontdek het in onze gids

Sofia30 APRIL 2024
unknown description

Gameconsoles variëren van krachtige systemen met hoge resolutie graphics en omvangrijke gamebibliotheken tot compacte, draagbare apparaten voor gamers onderweg. Er zijn modellen met geavanceerde VR-mogelijkheden, terwijl anderen focussen op familie- en multiplayerervaringen. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of gewoon graag casual speelt, er is altijd een gameconsole die bij jou past.

Welke gameconsoles zijn er?

Welke gameconsoles zijn er?

De gamingwereldstaat niet stil. Maandelijks komen er nieuwe games uit en regelmatig nog krachtigere gameconsoles. Ben jij een echte gamefanaat?Dan wil je natuurlijk altijd met de laatste trendsmee zijn. In dit artikel zetten we volgende gameconsolesin de kijker:

  1. De Sony PlayStation 5
  2. Xbox series X en S
  3. Nintendo Switch
  4. Andere handheld consoles

Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

Sinds 19 november 2019 is de nieuwste PlayStation wereldwijd verkrijgbaar. De PlayStation 5, kortweg PS5, bracht een revolutie in de wereld van gamingteweeg. Met zijn krachtige hardware en geavanceerde functies levert de PS5 een meeslepende gamingervaringvan hoogstaande kwaliteit. Deze gameconsole biedt indrukwekkende grafische prestaties en snelle laadtijden, dankzij de aangepaste solid-state-drive. Bovendien ondersteunt de PS5 functies zoals ray tracing voor levensechte beelden,en 3D-audio voor een meeslependegeluidservaring. De uitgebreide bibliotheek biedt PS5-gamers exclusieve games, backward compatibility met PS4-titels en een scala aan multimedia-opties. Er is zelfs een handheld console: de PlayStation Portal. Meer weten? Ontdek 10 goede redenen om de PS5 in huis te halen.

Xbox series X en S

Xbox series X en S

De Xbox Series X en S zijn de nieuwste generatie Xbox van Microsoft. Series X is ontworpen voor high-end gaming in 4K, ray tracing en snelle laadtijden. Series S is een prijsbewuster alternatief met een focus op digitale gaming en een maximale resolutie van 1440 pixels. Beide consoles bieden toegang tot een uitgebreide bibliotheek van games, inclusief spellen van voorgaande Xbox-generaties en exclusieve releases. Daarnaast ondersteunen ze diensten zoals de Xbox Game Pass, waarmee je als abonnee toegang krijgt tot nog meer games voor een vast bedrag per maand. Met hun krachtige hardware, innovatieve functies en uitgebreide games bieden de Xbox Series X en S een veelzijdige gamingervaring voor zowel doorwinterde gamers als casual spelers. We schreven een uitgebreid artikel om de Xbox Series X, Series S en Playstation 5 met elkaar te vergelijken.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

De Nintendo Switch combineert draagbaarheid met performante prestaties en veelzijdigheid. Dankzij de unieke mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen de modi handheld, tafelmodel en traditionele console, biedt de Switch flexibiliteit voor gamers van alle leeftijden. Of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of samen met vrienden speelt, de Switch past zich moeiteloos aan jouw behoeften aan. De Switch biedt met een breed scala aan games, van epische avonturen tot multiplayer-ervaringen, voor elk wat wils. Dankzij zijn innovatieve Joy-Con-controllers en levendige aanraakscherm geniet je van een intuïtieve, meeslepende en interactieve game-ervaring. Kies voor de Nintendo Switch Oled voor een nog indrukwekkendere beeldschermkwaliteit.

Overige handheld consoles

Overige handheld consoles

Naast debekendste gameconsoles, zoals PlayStation, Xbox en Nintendo Switch,bestaan er nog een heleboel andere handheld consoles. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality-games die een hele nieuwe, virtuele wereld voor gamersopenen,zoals de Meta Quest 3. Ontdek het assortiment games en ga op zoek naar de juiste game die beantwoordt aan je speelvoorkeuren.

Welke games zijn compatibel metje console?

Voor elk van de verschillendegameconsoles is een groot aanbod games verkrijgbaar. Ontdek ons uitgebreideassortiment en vind de game waarmee je je uren amuseert.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn