MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: rode hartvormige macarons

Amina12 FEBRUARI 2025
Recept: rode hartvormige macarons

Het lijkt misschien een uitdaging om macarons in de vorm van rode hartjes te maken, maar met een staafmixer is het verbazingwekkend simpel. Volg dit recept en creëer een sensationele traktatie voor je geliefde.

🍽️ Aantal porties: 30 macarons - ⏲️ Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 13 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten

Macarons

  • 100 gram amandelmeel
  • 180 gram bloemsuiker
  • 90 gram eiwit
  • ¼ theelepel crème de tartre
  • ¼ kopje fijne kristalsuiker
  • ¼ theelepel rode voedingskleurstof
  • ½ theelepel vanille-extract

Vanille botercrème

  • 125 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 kopje bloemsuiker
  • 2 eetlepels slagroom

Benodigdheden

Bereidingswijze rode hartvormige macarons

Bereidingswijze rode hartvormige macarons
  1. Print een hartjessjabloon uit, die je online kan vinden. Zeef het amandelmeel en de bloemsuiker 2 keer en meng door elkaar in een grote kom. Zet dit mengsel even aan de kant.
  2. Scheid de eiwitten van de dooiers en doe het eiwit in een grote mengkom. Voeg de crème de tartre toe en klop op met een mixer (gemiddelde snelheid) tot er zich zachte pieken vormen.
  3. Voeg vervolgens geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan. Daarna kan je de rode voedingskleurstof en het vanille-extract erdoor kloppen.
  4. Meng eerst voorzichtig ⅓ van het gezeefde amandelmeel en de bloemsuiker door het eiwitmengsel. Voeg vervolgens de rest toe en spatel door tot het beslag soepel in een ononderbroken 8-vorm valt. Doe daarna het beslag in een spuitzak met een kleine ronde spuitmond.
  5. Plaats 2 sjablonen op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Spuit het beslag in de vorm van hartjes en gebruik een tandenstoker om de randen netjes af te werken. Klop de bakplaat minstens 5 keer stevig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen en prik eventuele bubbels door. Laat de macarons 45 tot 60 minuten rusten tot de bovenkant droog aanvoelt.
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak de macarons 13 minuten lang, tot ze mooie 'voetjes' ontwikkelen. Laat ze eerst 10 minuten afkoelen op een rooster. Neem dan de bakplaat eruit en laat ze volledig afkoelen.
  7. Klop de boter zacht en luchtig met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de bloemsuiker toe en meng tot een gladde crème. Mix daarna de slagroom en het vanille-extract erdoor. Vul een spuitzak, voorzien van een grote ronde spuitmond, met de botercrème.
  8. Spuit de botercrème op de bodem van de helft van de macarons en leg de andere helft erop om een sandwich te vormen. Laat de macarons 1 tot 2 dagen rusten in de koelkast. Dit bevordert de niet alleen de smaak maar ook de consistentie.

Smakelijk!

Staafmixer-recepten waar je je vingers bij aflikt

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn

Cranberry sinaasappelsaus
Recepten

Recept: veenbessen sinaasappelsaus

Lees meer over
Recept: biefstukwraps met salsa
Recepten

Recept: biefstukwraps met salsa

Lees meer over
Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer - preview
Recepten

Recept: zoete aardappelfrietjes uit de airfryer

Lees meer over
Griekse salade met gegrilde halloumi - preview
Recepten

Recept: Griekse salade met gegrilde halloumi uit de airfryer

Lees meer over