MM logo red

Ondernemer? Per 1 juli elektronisch betalen verplicht!

Ondernemer? Per 1 juli elektronisch betalen verplicht!

Aanbieden van digitaal betalen verplicht vanaf 1 juli, wat nu?

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle ondernemingen in België hun klanten ten minste één elektronische betaalmethode kunnen aanbieden. Cashbetalingen worden niet verboden, maar als de klant dat wenst moet er een mogelijkheid zijn om digitaal te betalen. Deze nieuwe wetgeving van Minister Vincent van Peteghem speelt in op de nieuwe betaalgewoontes van de Belgen. Digitale betalingen met kaart, smartphone en smartwatch winnen namelijk al jaren terrein. Start met het accepteren van digitale betalingen en voldoe eenvoudig aan deze nieuwe wetgeving met een mobiele kaartlezer van SumUp. Zonder abonnement, zonder contract en zonder vaste kosten.

Bekijk alle kaartlezers van SumUp

Waarom het accepteren van digitale betalingen vanaf 1 juli verplicht is

Het verplichten van het accepteren van digitale betalingen heeft verschillende redenen. De belangrijkste reden is het voorkomen van fraude. Het bevorderen van digitale betalingen zorgt ook voor meer veiligheid doordat er minder cash geld aanwezig is in de winkels. Ook is het een stimulans voor de Belgische economie. De verwachting is dat door de verplichting van digitale betalingen de omzet van ondernemers zullen stijgen.

Welke vormen van digitale betalingen zijn er?

Er zijn een aantal verschillende vormen van digitale betalingen. Veruit de meeste digitale betalingen worden met kaart gedaan. Het is daarom belangrijk om in staat te zijn om betalingen met bankkaart en creditcard te kunnen accepteren en hierdoor geen verkopen mis te lopen. Daarnaast zijn contactloze betalingen met smartphone en smartwatch in opkomst. Voorbeelden hiervan zijn Apple Pay en Samsung Pay. Kaartlezers van SumUp kunnen alle bovenstaande vormen van digitale betalingen ontvangen. Ze accepteren de meest gebruikte bankkaarten, credit cards en contactloze betalingen. Zonder contract en zonder vaste abonnementskosten. Je betaalt alleen een laag percentage transactiekosten.Door deze transparante prijszetting kom je niet voor verrassingen te staan. Je betaalt enkel voor het daadwerkelijke gebruik. Mocht je de kaartlezer niet gebruiken, dan betaal je ook niks. Daarnaast kan je snel aan de slag met SumUp. Download de app, maak een account aan en binnen 5 minuten na aankoop kan je de eerste betaling ontvangen.

SumUp Air Mobiele Kaartlezer

De SumUp Air is een compacte en mobiele kaartlezer. Hij werkt samen met jouw smartphone of tablet door middel van Bluetooth. Op de smartphone voer je het te betalen bedrag in, en vervolgens kan de klant afrekenen op de kaartlezer.

Bekijk de SumUp Air

SumUp 3G+ Betaalpakket

Wil je meteen een geprint bonnetje meegeven? Dan is het SumUp 3G+ Betaalpakket de perfecte oplossing voor jouw bedrijf. Dit complete pakket heeft alles wat je nodig hebt. De 3G+ kaartlezer heeft een ingebouwde SIM-kaart met onbeperkt gratis data. Hierdoor ben je altijd en overal online. Het SumUp 3G+ Betaalpakket werkt volledig op zichzelf, en je hebt voor het gebruik geen smartphone nodig. Met de ingebouwde bonnenprinter kan je eenvoudig een papieren bon meegeven aan de klant. De printer werkt tevens als oplader en houder, waardoor je nooit met een lege batterij zit en altijd een professionele presentatie hebt.

Bekijk SumUp 3G+ betaalpakket

SumUp Solo Mobiele Kaartlezer

Het nieuwste topmodel van SumUp is de Solo. Deze mobiele kaartlezer is voorzien van een enorm touchscreen voor een optimale betaalervaring. De SumUp Solo is voorzien van een SIM-kaart met onbeperkt data. Hierdoor kan je altijd en overal betalingen accepteren, en werkt de kaartlezer volledig op zichzelf. Je dus hebt geen smartphone meer nodig om de kaartlezer te kunnen gebruiken. Een houder die als oplader functioneert wordt meegeleverd. Met de SumUp Solo ben je klaar voor de toekomst. Door het moderne touchscreen kunnen er in de toekomst met updates functies worden toegevoegd. Zo weet je zeker dat je ook in de toekomst de meest gebruikte betaalmethodes kan accepteren.

Bekijk SumUp Solo

Voldoe aan de nieuwe wetgeving omtrent digitale betaalmethodes met SumUp Mobiele Kaartlezers. Zonder contract & zonder vaste kosten.

FAQ