MM logo red

Wat zijn de beste draadloze oortjes?

Anouk9 NOVEMBER 2023
unknown description

De ene draadloze oortjes zijn de andere niet. Sommige oordoppen zijn met ruisonderdrukking uitgerust zodat je altijd en overal van de beste geluidskwaliteit geniet, andere oortjes zijn dan weer beter geschikt om mee te bellen of sporten. We zetten de beste draadloze oortjes voor elke situatie op een rij.

Wat zijn de beste draadloze oortjes met noise cancelling?

Wat zijn de beste draadloze oortjes met noise cancelling?

Een lawaaierige trein, bouwwerken in je straat of verkeersdrukte. Er zijn heel wat situaties waarin je omgevingslawaai ondervindt terwijl je naar muziek of een podcast luistert. Draadloze oortjes met noise cancelling bieden hier een oplossing. Deze oordoppen dempen ongewenste omgevingsgeluiden, zodat je het volume niet onnodig hoger hoeft te zetten en je gehoor niet schaadt. De beste draadloze oortjes met noise cancelling sluiten vrijwel alle geluiden buiten. Je vindt ze bij de meeste merken, zoals Apple, Samsung en JBL, maar voor eersteklas ruisonderdrukking betaal je meestal een hogere prijs. Als je vaak hinder van je omgeving ondervindt, overweeg dan een koptelefoon met noise cancelling. Deze koptelefoon bedekt volledig je oren en dempt doorgaans omgevingslawaai nog beter dan draadloze oortjes.

Welke draadloze oortjes zijn het beste om mee te bellen?

Welke draadloze oortjes zijn het beste om mee te bellen?

Bel je vaak en wil je ook met je draadloze oortjes bellen? Zoek dan oordoppen met een ingebouwde microfoon en bluetooth. Hiermee kun je via je oortjes de telefoon opnemen en gesprekken voeren. Een goede geluidskwaliteit is een vereiste om de persoon aan de andere kant van de lijn goed te verstaan, waar je ook bent. Opteer dus voor draadloze oortjes met specificaties als adaptieve of ruimtelijke audio en actieve ruisonderdrukking. Zo telefoneer je vlotter. Je kunt echter ook overwegen om een bluetooth-headset te gebruiken in plaats van oortjes met een ingebouwde microfoon. Die beschikt vaak over een microfoon van hogere kwaliteit dan die in oordoppen.

De beste draadloze oortjes voor wie graag sport

De beste draadloze oortjes voor wie graag sport

Als je van plan bent met jouw draadloze oortjes te sporten, kies je er best die goed tegen zweet en water bestand zijn. Zo blijven je oortjes werken als je tijdens het joggen in een regenbui belandt en treedt er geen schade op als jij je tijdens je training in het zweet werkt. Controleer de IP-certificering van de oordoppen om te zien hoe zweet- en waterbestendig ze precies zijn en ga voor een klasse IPX4 of hoger. Als je graag naar muziek luistert tijdens je training, zijn bluetooth-oortjes ook een goede keuze. Tot slot bieden sommige oordoppen via een app toegang tot extra functies, zoals een activity tracker. Een aanrader als je graag inzicht in je sportieve prestaties krijgt.

Wat is het allround beste merk voor draadloze oortjes?

Wat is het allround beste merk voor draadloze oortjes?

Een eenduidig antwoord op deze vraag is er niet. Iedere persoon heeft immers andere vereisten voor draadloze oortjes. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw oordoppen moeiteloos met Apple-apparaten verbinden, dan hebben Apple AirPods een streepje voor. Draadloze oortjes van Samsung zijn dan weer compatibel met Android-toestellen. Verder hanteert niet elk merk dezelfde prijzen, waardoor je een voorkeur kunt hebben voor een merk met een groot aanbod oortjes binnen jouw budget. Of misschien voelt de pasvorm van draadloze oortjes van het ene merk beter aan dan het andere en maakt dit voor jou nu juist het verschil. Neem de tijd om uit te zoeken welk merk het beste bij jouw specifieke situatie en persoonlijke voorkeuren past.

Beste draadloze oortjes onder € 100,-

Beste draadloze oortjes onder € 100,-

Als je een budget hebt van maximaal € 100,- voor je nieuwe draadloze oortjes, dan heb je in deze prijsklasse heel veel keuze. Allerlei merken, waaronder JBL, Samsung, Yamaha en Jabra, bieden draadloze oortjes onder € 100,- met een goede geluidskwaliteit, batterijduur en waterbestendigheid. Sommige modellen binnen dit budget zijn zelfs van noise cancelling voorzien. Dikwijls zijn er wel enkele minpunten om rekening mee te houden, zoals een langere laadtijd of een minder ergonomische pasvorm. Een alternatief voor volledig draadloze oortjes onder € 100,- zijn oordopjes die met een kabel om je nek hangen. Deze zijn over het algemeen iets goedkoper.

Wat zijn de beste draadloze oortjes van 2023?

Wat zijn de beste draadloze oortjes van 2023?

De beste draadloze oortjes van 2023 kies je helemaal zelf, afhankelijk van wat je precies nodig hebt en in welke prijsklasse je kijkt. Ben je verzot op Apple en wil je de nieuwste oortjes met ruisonderdrukking, dan vind je de AirPods Pro 2 waarschijnlijk de beste optie. Op zoek naar oordoppen in een opvallende kleur? De paarse, blauwe of groene oortjes van JBL of Samsung zijn dan wellicht de juiste keuze voor jou. Sommige hoofdtelefoons en draadloze oortjes bieden zelfs de mogelijkheid om de geluidsweergave met behulp van een equalizer te personaliseren. Er zijn dus genoeg functies en specificaties die van een bepaald type oortjes jouw persoonlijke favoriet kunnen maken.

Conclusie: welke draadloze oortjes passen het best bij jou?

Conclusie: welke draadloze oortjes passen het best bij jou?

Om de draadloze oortjes te vinden die het beste bij je passen, bepaal je eerst wat je precies met de oordoppen wilt doen. Wil je er ook mee sporten of bellen? Gebruik je de oortjes vooral thuis, onderweg of op het werk? Heb je vaak last van omgevingslawaai? Gebruik de antwoorden op deze vragen om draadloze oortjes te kiezen met aangepaste functies voor jouw situatie, zoals noise cancelling, een ingebouwde microfoon of een goede IP-certificering. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt en je oordoppen doen wat jij ervan verwacht.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over