MM logo red

Dit zijn de beste koelkasten

Amina1 DECEMBER 2023
unknown description

Een ruime Amerikaanse koelkast, een onopvallende ingebouwde koelkast, een klein tafelmodel of een handige koel-vriescombinatie. Weet jij welke koelkast het beste bij jouw behoeften past? We zetten de beste koelkasten van 2024 volgens MediaMarkt op een rij en overlopen de belangrijkste criteria om een keuze te maken.

Hoe kun je koelkasten vergelijken en de juiste frigo selecteren?

Hoe kun je koelkasten vergelijken en de juiste frigo selecteren?

Je kunt best eerst verschillende types koelkasten vergelijken om te bepalen welk model het best bij jou past: een tafelmodel, een inbouwkoelkast, een vrijstaande of Amerikaanse koelkast. Let op de afmetingen en de capaciteit van de frigo en kijk na of die voor jouw huishouden volstaan. Daarnaast zijn er nog enkele praktische functies waarop je kunt letten wanneer je koelkasten vergelijkt. Zo houdt de No Frost-technologie ijsvorming tegen en kun je bij koelkasten met een vershoudzone zelf de vochtigheidsgraad instellen. Tot slot vergelijk je ook de energieklasse van koelkasten. Zo weet je met welk toestel je jouw energieverbruik beperkt.

Dit zijn de 5 beste koelkasten van 2024

Dit zijn de 5 beste koelkasten van 2023

Zie je het niet meteen zitten om talloze koelkasten met elkaar te vergelijken? We delen onze eigen selectie van de 5 beste koelkasten van het moment, zodat je vlotter een keuze kunt maken. In deze lijst vind je toestellen van meerdere merken met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Je kijkt best naar de functies, afmetingen en capaciteit van elk model om na te gaan welke koelkast het meest bij je behoeften aansluit.

De beste Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten

Het grootste voordeel van Amerikaanse koelkasten is zonder twijfel hun formaat. Bij deze koel-vriescombinatie krijg je een heel ruim koel- en vriesgedeelte naast elkaar. De meeste koelkasten van dit type zijn sowieso met een water- of ijsdispenser uitgerust, maar de meest luxueuze modellen beschikken over zowel een waterdispenser als een ijsblokjesmachine. De beste Amerikaanse koelkasten zijn bovendien voorzien van speciale functies om voedingswaren langer vers te houden, ijsvorming tegen te gaan en de koude gelijkmatig door de koelkast te verspreiden. Dit helpt je om energie te besparen en verse producten langer te bewaren, zodat je minder voedsel verspilt.

De beste koel-vriescombinaties

koel-vriescombinaties

De beste modellen van dit soort koelkast hebben heel wat slimme eigenschappen om je boodschappen langer te bewaren, minder stroom te verbruiken en de groei van bacteriën te voorkomen. Let hierbij op functies zoals No Frost om ijsvorming tegen te gaan, een ingebouwde koelzone en antibacteriële rubberen deurafdichtingen. Als je de beste koel-vriescombinatie voor je portemonnee zoekt, kijk je best uit naar een koelkast met energielabel A, B of C. Wil je graag een koelkast met diepvriezer die ook koud water en ijsblokjes levert? Dan is de beste koelkast voor jou wellicht een exemplaar met een water- en ijsdispenser.

De beste inbouwkoelkasten

inbouwkoelkast

Wat de beste inbouwkoelkast voor jou en je gezin is, hangt onder andere van je beschikbare ruimte af. Zo kun je kiezen uit verschillende modellen, zoals een inbouwkoelkast met één deur, een inbouwkoelkast met een vriesvak en 2 deuren en een onderbouwmodel. Dat laatste type plaats je onder het aanrecht, wat een goede optie is als je niet veel ruimte hebt. Ingebouwde koelkasten zijn verder beschikbaar in uiteenlopende formaten en energieklassen. Om de meest geschikte inbouwkoelkast te vinden, dien je te overwegen welke functies en specificaties essentieel voor jouw huishouden zijn.

De beste tafelmodelkoelkasten

tafelmodelkoelkasten

Als je een kleine frigo zoekt voor een enkele persoon, dan kun je voor een tafelmodelkoelkast opteren. Dit model heeft natuurlijk een kleinere inhoud dan andere koelkasten, maar dat wil niet altijd zeggen dat je aan functies inlevert. De beste tafelmodelkoelkasten zijn namelijk vaak met een speciale koelzone, digitale temperatuurregeling, een vriesvak en zelfs een gunstig energielabel uitgerust. Omdat de meeste tafelmodellen vrijstaand zijn, bestaan ze ook in diverse kleuren en zelfs retro-uitvoeringen. In deze categorie vind je trouwens ook de flessenkoelkast, een tafelmodel met een glazen deur die gekoelde dranken binnen handbereik houdt en tegelijkertijd de show steelt in je interieur.

De beste koelkastmerken

koelkastmerken

Sommige mensen zweren bij een Siemens koelkast, terwijl anderen een Beko-koelkast aanbevelen. Het beste koelkastmerk is een subjectief begrip, afhankelijk van ieders persoonlijke eisen. Wil je bijvoorbeeld een frigo uit het topsegment, dan betaal je meer voor extra snufjes zoals luchtvochtigheidszones, antibacteriële wanden en andere geavanceerde technologieën. Als dergelijke functies voor jou van belang zijn, dan hebben merken als Siemens, Miele en Bosch wellicht een streepje voor. Samsung staat dan weer vooral bekend om zijn Amerikaanse koelkasten en voor een designkoelkast kom je eerder uit bij een merk als Smeg of Etna. Jouw persoonlijke voorkeuren bepalen dus welk koelkastmerk het beste bij jou en je huishouden past.

De beste goedkope koelkasten

goedkope koelkasten

Voor een budget onder de € 250,- koop je vooral kleine koelkasten met basisfuncties, zoals tafelmodellen en minikoelkasten. Als je nood hebt aan een koelkast met een grotere capaciteit, dan geef je al snel tot € 100,- extra uit. Houd er rekening mee dat het energieverbruik van koelkasten en koel-vriescombinaties in deze prijsklasse hoger kan liggen. Wil je geavanceerdere functies zoals anti-ijsvorming of digitale temperatuurregeling, dan kom je wellicht iets duurder uit. Om de beste goedkope koelkast te kiezen, raden we je aan om al je wensen op een rij te zetten en een toestel uit te zoeken dat aan zowel je criteria als je budget voldoet.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren