MM logo red

De beste diepvriezers

Amina16 MEI 2024
unknown description

Heb je een nieuwe diepvriezer nodig en wil je het allerbeste toestel uitkiezen? MediaMarkt helpt je op weg. We zetten de beste diepvriezers voor je op een rij. Deze lijst is gebaseerd op prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en klanttevredenheid . We geven je graag advies over hoe je de diepvriezer kiest die echt bij je past.

Hoe kies je een diepvriezer die bij je past?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe diepvriezer zijn er enkele belangrijke factoren die je best in acht neemt. Zo kies je een diepvriezer die echt helemaal bij jou en je familie past.

Hoe kies je een diepvriezer die bij je past?
  • Het formaat: overweeg hoeveel ruimte je nodig hebt en wat voor soort voedsel je regelmatig invriest. Als je bijvoorbeeld veel bulkproducten koopt of zelf maaltijden maakt om in te vriezen, heb je een grotere vriezer nodig.
  • Type vriezer: rechtopstaande vriezers hebben vaak meer organisatiemogelijkheden en zijn handiger voor dagelijks gebruik, terwijl kistvriezers meestal meer ruimte bieden en mogelijk energiezuiniger zijn.

Hoe kies je een diepvriezer die bij je past?
  • Beschikbare ruimte: meet de ruimte waar je de diepvriezer wilt plaatsen, inclusief hoogte, breedte en diepte. Zorg ervoor dat de gekozen vriezer past en dat er voldoende ruimte is om de deur te openen en te sluiten.
  • Energie-efficiëntie: let op het energielabel van de diepvriezer om te zien hoe efficiënt hij omgaat met energie. Een energiezuinige vriezer is in aankoop vaak duurder, maar bespaart je op termijn kosten.
  • Extra functies: overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn, zoals automatische ontdooiing (anti-frost), snelvriesfunctie, temperatuuralarm, deuralarm of een ijsmaker.

Welke soorten diepvriezers bestaan er?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe diepvriezer kan je kiezen tussen grofweg 4 modellen. De populairste vriezer is een koel-vriescombinatie. Dit model heeft vaak bovenaan een koelkast en onderaan een diepvriezer.

Welke soorten diepvriezers bestaan er?

Zo bespaar je plaats, maar is de ruimte in je vriezer wel beperkter dan bij andere modellen. Om deze reden kiezen veel (grote) gezinnen voor een extra vriezer, zoals een diepvriezer tafelmodel. Deze minivriezers bieden extra opslagplaats en zijn door hun compact formaat handig om in je berging of kelder te plaatsen. Vries je veel producten in en vind je een goed overzicht belangrijk? Dan kies je best voor een diepvrieskast. Deze toestellen zijn zo groot als een ijskast en bieden heel wat extra opslagplaats. Een fijne oplossing om je verse maaltijden in te vriezen en ze langer te bewaren. Als laatste optie is er ook nog een diepvrieskist. Deze modellen bieden het meeste opslagplaats, maar zijn door hun ontwerp wel minder overzichtelijk.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
diepvriezer - preview
Keuken

Welke diepvriezer kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over