Kies een winkel
Toon alle winkels

Wij helpen je de beste e-reader kiezen

unknown description

Een echt boek lezen is natuurlijk heel fijn, maar ook digitaal lezen op een e-reader heeft tal van voordelen. Zo passen er met gemak duizenden boeken op dit kleine, lichte en energiezuinige apparaat. Maar hoe kies je nu de juiste e-reader uit het ruime aanbod op de markt? We vergelijken de verschillende Kobo e-readers zodat je makkelijker het model vindt dat het beste bij je past.

Wat is een e-reader?

Wat is een e-reader?

Een e-reader is een tablet waarop je digitaal boeken kunt lezen. E-readers zijn uitgerust met een E-ink-scherm dat speciaal ontwikkeld is voor een rustige leeservaring, zodat je ogen niet snel vermoeid raken. Een e-reader heeft ook een lange batterijduur en is bovendien licht en klein. Daardoor kun je dit toestel makkelijk meenemen op de trein, op vakantie of waar dan ook. Een e-reader onthoudt ook nog eens op welke pagina je de vorige keer gestopt was met lezen, zodat je meteen opnieuw in je verhaal kunt duiken. Dat gebruiksgemak maakt van de e-reader een trouwe sidekick voor boekenwurmen.

Onze selectie e-readers

De populairste Kobo e-reader-modellen en hun verschillen

De populairste Kobo e-reader-modellen en hun verschillen

Kobo is een van de populairste merken als het om e-readers gaat. Dit merk heeft al verschillende modellen e-readers uitgebracht, zodat je er altijd wel eentje vindt die bij jou, je leesgewoonten en je budget past. Zo heb je momenteel bijvoorbeeld de Kobo Sage, Kobo Libra 2, Kobo Nia en Kobo Clara 2E om uit te kiezen. De verschillen tussen al deze modellen zitten vooral in het formaat, hun opslagcapaciteit, werkgeheugen en de waterdichtheid. Hieronder zetten we alle verschillende e-readers van Kobo op een rijtje.

Kobo Libra 2: middelgrote e-reader

Kobo Libra 2: middelgrote e-reader

De Kobo Libra 2 is met zijn 7-inch-display een middelgrote e-reader die zowel handig is voor thuis als voor onderweg. Deze e-reader is uitgerust met een ergonomische handgreep en een E-ink-scherm dat blauw licht filtert en de helderheid automatisch aanpast naargelang je omgevingslicht. Zo worden je ogen minder snel moe. Ook fijn is dat de Libra 2 audioboeken ondersteunt. Je kunt trouwens tienduizenden e-books op het toestel opslaan dankzij de opslagcapaciteit van 32 GB. Bovendien is de Libra 2 waterdicht, zodat je zorgeloos kunt lezen in bad of aan het zwembad. Je kunt kiezen voor een zwarte Kobo Libra 2 of een witte uitvoering.

Kobo Nia e-reader: heel veel e-books voor weinig geld

Kobo Nia e-reader: heel veel e-books voor weinig geld

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke en compacte e-reader die je overal mee naartoe kunt nemen? Kijk dan eens naar de Kobo Nia. Dit kleine toestel heeft een display van 6 inch dat zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Zo kun je ook ‘s nachts in bed lezen of op een zonnige vakantiebestemming. De Nia heeft 8 GB opslaggeheugen. Je kunt dus met gemak duizenden e-books opslaan, zodat je altijd je digitale bibliotheek bij de hand hebt. Deze e-reader is daarentegen niet waterbestendig. Als je graag in bad leest, dan houd je hier dus best rekening mee.

Kobo Clara 2E: ideale e-reader voor op reis

Kobo Clara 2E: ideale e-reader voor op reis

Deze e-reader is het perfecte reisgezelschap voor de boekenwurm, want hij is compact, licht en waterdicht. Het 6-inch-display van de Kobo Clara 2E past zich aan op basis van je omgevingslicht. Geen probleem dus als je op vakantie gaat naar een heel zonnige bestemming en je aan het zwembad of op het strand wilt lezen. Het scherm van deze e-reader filtert ook blauw licht, zodat je makkelijker in slaap valt na het lezen. De Clara 2E heeft verder 16 GB opslagruimte waardoor je tot wel 15.000 boeken kunt downloaden, inclusief audioboeken.

Kobo Sage e-reader: neem altijd en overal notities

Kobo Sage e-reader: neem altijd en overal notities

Wil je je e-reader ook gebruiken om notities te nemen? Dan is de Kobo Sage een prima optie. Dit toestel met ergonomische handgreep ondersteunt de Kobo Stylus, zodat je makkelijk aantekeningen maakt op het scherm. Met z’n 8-inch-display is de Sage nog altijd vrij compact, zodat je de e-reader zowel thuis als onderweg eenvoudig kunt gebruiken. Bovendien heeft dit toestel 32 GB opslagcapaciteit – goed voor tienduizenden e-books en audioboeken. De Kobo Sage is daarnaast ook waterdicht en het scherm maakt gebruik van een blauwlichtfilter, zodat je overal aangenaam kunt lezen. Een veelzijdig apparaat voor elke situatie.

E-readers vergelijken: wat is de beste e-reader voor jou?

EigendomKobo Libra 2Kobo NiaKobo Clara 2EKobo Sage
Schermformaat

7 inch

6 inch

6 inch

8 inch

Afmetingen

16,2 cm x 14,4 cm

15,9 cm x 11,2 cm

15,9 cm x 11,2 cm

18 cm x 16 cm

Gewicht

215 g

172 g

170 g

241 g

Opslagcapaciteit

32 GB

8 GB

16 GB

32 GB

Werkgeheugen

512 MB

256 MB

512 MB

512 MB

Waterdicht

Ja

Nee

Ja

Ja

Kobo Stylus ondersteuning

Nee

Nee

Nee

E-reader vs. iPad: wat moet je kopen?

Ben je niet zeker of je moet kiezen voor een e-reader of een iPad? Als je graag leest in elke situatie, dan past een e-reader goed bij jou. Het scherm van een e-reader past zich namelijk automatisch aan naargelang je omgevingslicht, is bestand tegen lichtreflectie en filtert blauw licht. En op zo’n compacte e-reader zet je zorgeloos (tien)duizenden e-books. Een iPad of tablet is dan weer veelzijdiger, wat handig is als je ook graag filmpjes en foto’s bekijkt en veel apps gebruikt. De batterij van een tablet gaat dan weer minder lang mee dan die van een e-reader.