MM logo red

Grand Theft Auto VI

unknown description

© Rockstar Games

In dit artikel zetten we al het nieuws over de verschillende GTA's op een rij, inclusief GTA VI. We verwachten dat ze GTA V's opvolger in 2024 lanceren.

GTA VI geruchten: locatie en personages

GTA VI geruchten: locatie en personages
© Gamesradar

GTA VI zal in 2025 verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S. De nieuwe GTA-game speelt zich af in Miami (Vice City), met toegang tot veel buitengebieden. De hoofdpersonages zijn dit keer een man en vrouw, genaamd Jason en Lucia. Net als in GTA V wissel je waarschijnlijk tussen de verschillende personages in de game.

GTA Vice City, een oudere game, speelt zich af in de jaren 80. Er is een kans dat GTA VI zich in het heden zal afspelen. Er wordt verwacht dat de map minimaal tweemaal zo groot zal zijn als die van GTA V. Daarnaast wordt beweerd dat het weer realistischer zal zijn. Zo zou het niet altijd zonnig zijn, maar kan het ook stormen – met alle gevolgen van dien. Wat van deze geruchten waar is, zal nog moeten blijken. In de tussentijd zullen we ons moeten vermaken met andere (GTA-)games. Hieronder zullen we de vorige delen nog even op een rijtje zetten.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

GTA V

GTA V

Rockstar heeft in 2013 GTA V op de markt gebracht. Na de lancering van de PS5 heeft Rockstar in 2022 dit spel ook voor deze console laten ontwikkelen. De graphics zijn verbeterd en het spel verloopt vlotter. In GTA V kan je uit 3 personages kiezen: Michael De Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips. Tijdens het spel wissel je tussen deze personages en volbreng je missies.

GTA IV

GTA IV

In 2008 is GTA IV gelanceerd. Dit spel vindt plaats in Liberty City, een stad gebaseerd op New York. Het is wel belangrijk op te merken dat dit niet dezelfde Liberty City als die uit GTA Liberty City Stories is. In GTA IV ben jij Niko Bellic, een oorlogsveteraan uit Servië. Hij verhuist naar Liberty City om zijn leven te verbeteren, maar dat loopt ietwat anders. Via zijn neef Roman leert hij mensen kennen die een negatieve impact op hem hebben. Hierdoor belandt Niko in de criminele wereld. Je probeert Niko verder te helpen door missies te volbrengen.

GTA III

GTA III

In GTA III ben jij Claude. Vanaf het begin is er volop actie: jij en je vriendin (Catalina) beroven een bank. Tijdens de vlucht schiet je vriendin je neer en de politie arresteert je. Tijdens de reis raken de politiewagens op de brug geblokkeerd en een groep Colombiaanse kartelleden houdt de politie onder schot, waardoor jij kan ontsnappen. Een bomexplosie op de brug scheidt Portland van Liberty City. Vanaf dat moment sluit je je bij 8 Ball, een van de andere ontsnapte gevangenen, aan. Het hoofddoel van het spel is om Catalina te vinden en wraak te nemen.

GTA Vice City

GTA Vice City

GTA Vice City situeert zich in de jaren 80 in een stad gebaseerd op Miami. In dit spel probeer je als Tommy Vercetti hogerop in de onderwereld te geraken. De regio is een bruisende stad, maar je vindt er ook stranden en palmbomen.

GTA San Andreas

GTA San Andreas

GTA San Andreas speelt zich af in de jaren 90 in Los Santos, San Andreas, een stad die met veel drugsproblemen, corruptie en criminele bendes te kampen heeft. Na 5 jaar keert Carl Johnson terug naar huis. Carls moeder is vermoord en zijn familie is uiteengevallen. Carl wordt door een paar corrupte agenten valselijk van moord beschuldigd. Hierdoor is hij gedwongen om door de staat te reizen, met als doel de macht in San Andreas over te nemen en zijn familie te redden.

In 2021 zijn GTA III, Vice City en San Andreas samengevoegd en opnieuw voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch uitgebracht. Deze bundel geldt dan ook als een trilogie.

GTA II

GTA II

GTA II is in 1999 uitgebracht en hanteert een top-down-perspectief. In dit spel gaan 7 bendes de strijd met elkaar aan en is het de bedoeling dat jij de controle overneemt. Je krijgt hier niet alleen met de politie, maar ook met de FBI en het leger te maken.