MM logo red

Je apenstaartje-toets werkt niet meer, wat nu?

unknown description

Wanneer je apenstaartje-toets niet meer werkt, is dat behoorlijk lastig, aangezien je het dagelijks voor verschillende doeleinden gebruikt. Gelukkig bestaan er eenvoudige oplossingen voor dit probleem. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om je '@'-toets weer aan de praat te krijgen.

Hoe typ ik een apenstaartje (@)?

Hoe typ ik een apenstaartje (@)?

Op een Windows-computer zijn er 2 manieren om een apenstaartje te typen: gebruik 'Shift + 2' of 'Alt + 064'. Beide combinaties werken in alle Windows-programma's. Gewoon tegelijkertijd een van deze toetsencombinaties indrukken. Op een Mac is het zelfs nog eenvoudiger, daar heb je enkel 'Shift + 2' nodig, wat met zowel de linker- als de rechter shift-toets kan. Deze methode werkt op elk Mac-programma.

Hoe laat ik mijn apenstaartje-toets terug werken?

Hoe laat ik mijn apenstaartje-toets terug werken?

Het is uiteraard heel frustrerend als je typt en er iets anders verschijnt dan je verwacht. Meestal ligt het aan de instelling van de taal van je toetsenbord. Hier volgen 2 tips om dit op te lossen. Eerst en vooral, als je merkt dat de invoertaal plots verandert, kan je simpelweg 'Ctrl + Shift' tegelijkertijd indrukken. Soms activeer je deze combinatie per ongeluk, wat de taalinstellingen wijzigt. Door ze opnieuw in te drukken, herstel je de oorspronkelijke taal.

Verandert de taal van je toetsenbord regelmatig? Dan pas je dit aan via de instellingen van je laptop. Ga naar 'Instellingen', kies 'Tijd & taal' of zoek naar 'Taal- en toetsenbordopties bewerken'. Klik op 'Taal', ga naar 'Voorkeurstalen' en verwijder daar alle talen, behalve Nederlands. Onder Nederlands, ga naar 'Opties' en zorg dat 'Verenigde Staten (internationaal)' als toetsenbord geselecteerd is. Is er een andere optie? Verwijder deze dan en voeg 'Verenigde Staten (internationaal)' toe.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Wat is de beste gaming-pc van 2024?
Computers

8. Marzo

Wat is de beste gaming-pc van 2024?

Zot van gamen? Dan is een gaming-desktop zeker iets voor jou. Een gaming-pc tilt je game-ervaring naar een ander niveau: hogere framerates en een stevige grafische kaart zorgen voor een pak realistischer spelplezier. Benieuwd naar de beste gaming-pc's van 2024? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van gaming-desktops en geven we je handige tips waar je op moet letten bij de aankoop.

8. Marzo

Lees meer over
Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024
Computers

7. Marzo

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

Desktop pc's bestaan in allerlei formaten en stijlen. Een groot voordeel van een desktopcomputer, vergeleken met bijvoorbeeld een laptop, is dat hij vaak sneller en krachtiger is voor dezelfde prijs. Maar welke desktop spant de kroon in 2024? En welk model is nu het best geschikt voor thuisgebruik en voor de veeleisende gamer? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de desktop pc's.

7. Marzo

Lees meer over
ebook downloaden - preview
Computers

20. Febrero

Hoe en waar download je e-books?

E-books download je eenvoudig via online platforms zoals Amazon Kindle, Google Play Books of lokale bibliotheekwebsites. Kies en betaal voor je boek, waarna het direct beschikbaar is op je e-reader, tablet of smartphone. Sommige bibliotheken bieden gratis downloads aan. In dit artikel gaan we hier uitgebreider op in.

20. Febrero

Lees meer over