MM logo red

Een e-mailadres aanmaken, hoe doe je dat?

unknown description

In de huidige digitale wereld is een e-mailadres essentieel om te communiceren, je te registreren op verschillende platforms en belangrijke informatie te ontvangen. Op deze pagina helpen we je stap voor stap bij het aanmaken van een e-mailadres. We overlopen de keuze van een e-mailprovider, het invullen van je gegevens, het kiezen van een sterk wachtwoord en het beheer van je account.

Hoe maak je een Hotmail-account aan?

Hoe maak je een Hotmail-account aan?

Hoewel Hotmail sinds 2012 is getransformeerd en opnieuw gelanceerd als Outlook, blijft de mogelijkheid tot de keuze voor een @hotmail.com e-mailadres bestaan, naast @outlook.com. Velen herinneren zich het aanmaken van een Hotmail-adres als een van hun eerste digitale stappen, wat de blijvende populariteit verklaart. Met miljoenen actieve gebruikers biedt Outlook nog steeds de mogelijkheid om een Hotmail-account aan te maken. Het grootste voordeel van het aanmaken van een Hotmail-account is de toegang tot de uitgebreide diensten van Microsoft. Volg de stappen hieronder om je Hotmail-account aan te maken:

 1. Ga naar de website van Outlook.
 2. Klik op 'Maak gratis account'.
 3. Kies een uniek e-mailadres en selecteer ‘@hotmail.com’.
 4. Kies een sterk wachtwoord.
 5. Voer je naam en geboortedatum in.
 6. Los de puzzel op om te bewijzen dat je geen robot bent.
 7. Je bent klaar om je eerste e-mail met je nieuwe Hotmail-adres te versturen.

Hoe maak je een Gmail-account aan?

Hoe maak je een Gmail-account aan?

Indien je regelmatig van diverse Google-diensten gebruik maakt, kies dan voor Gmail. Om een Gmail-account aan te maken, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de Google-accountregistratiepagina. Klik op ‘Een account maken’.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in, waaronder je naam, gewenste gebruikersnaam en wachtwoord. Kies een sterk wachtwoord dat minimaal 8 tekens lang is en een combinatie bevat van letters, cijfers en symbolen.
 3. Voeg je telefoonnummer toe voor verificatiedoeleinden. Google stuurt je een verificatiecode via sms of telefonische oproep om je telefoonnummer te bevestigen.
 4. Vul overige informatie in, zoals je geboortedatum en geslacht.
 5. Klik op ‘Volgende’ om de registratie te voltooien. Lees en accepteer de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Google.

Je hebt nu met succes een Gmail-account aangemaakt. Met je nieuwe Gmail-account kun je e-mails verzenden en ontvangen, toegang krijgen tot Google Drive, Google Agenda en andere Google-services.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Wat is de beste gaming-pc van 2024?
Computers

8. maart

Wat is de beste gaming-pc van 2024?

Zot van gamen? Dan is een gaming-desktop zeker iets voor jou. Een gaming-pc tilt je game-ervaring naar een ander niveau: hogere framerates en een stevige grafische kaart zorgen voor een pak realistischer spelplezier. Benieuwd naar de beste gaming-pc's van 2024? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van gaming-desktops en geven we je handige tips waar je op moet letten bij de aankoop.

8. maart

Lees meer over
Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024
Computers

7. maart

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

Desktop pc's bestaan in allerlei formaten en stijlen. Een groot voordeel van een desktopcomputer, vergeleken met bijvoorbeeld een laptop, is dat hij vaak sneller en krachtiger is voor dezelfde prijs. Maar welke desktop spant de kroon in 2024? En welk model is nu het best geschikt voor thuisgebruik en voor de veeleisende gamer? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de desktop pc's.

7. maart

Lees meer over
ebook downloaden - preview
Computers

20. februari

Hoe en waar download je e-books?

E-books download je eenvoudig via online platforms zoals Amazon Kindle, Google Play Books of lokale bibliotheekwebsites. Kies en betaal voor je boek, waarna het direct beschikbaar is op je e-reader, tablet of smartphone. Sommige bibliotheken bieden gratis downloads aan. In dit artikel gaan we hier uitgebreider op in.

20. februari

Lees meer over