MM logo red

Wat is een LHR-videokaart en wat kun je ermee?

Luca19 JANUARI 2024
unknown description

Hz , SSD , HDR , 4K en LHR: het zijn maar enkele van de vele afkortingen die je in de gamingwereld tegenkomt. In dit artikel leggen we je uit wat een LHR-videokaart precies is, wat je ermee kunt doen, en hoe ze van pas komt tijdens het gamen.

Wat is LHR?

Wat is LHR?

LHR staat voor Lite Hash Rate. Deze term verwijst naar een specifieke variant van grafische kaarten die NVIDIA ontwierp om cryptomining minder winstgevend te maken. Traditionele videokaarten benutten immers alle beschikbare rekencapaciteiten, waardoor zowel gamers als miners ze aantrekkelijk vinden. Door de grote vraag naar grafische kaarten voor cryptomining werden ze duurder en waren ze minder beschikbaar voor gamers. De LHR-videokaart biedt een oplossing voor dat probleem. Kaarten met Lite Hash Rate hebben namelijk gelimiteerde prestaties voor miners in vergelijking met tegenhangers zonder LHR. Daardoor zijn er meer videokaarten beschikbaar voor gamers.

Wat kun je met een LHR-videokaart?

Wat kun je met een LHR-videokaart?

Een LHR-videokaart maakt cryptomining lastiger, maar heeft geen invloed op gamingprestaties. Je kunt een grafische kaart met Lite Hash Rating dan ook nog steeds gebruiken om te gamen. Daarnaast is een LHR-videokaart ook prima geschikt voor video- en fotobewerking en grafisch ontwerp. Ook voor het gelijktijdig uitvoeren van meerdere taken op je computer komt een LHR-videokaart goed van pas. Je kunt dan immers heel vlot schakelen tussen meerdere programma’s, browsertabbladen, vensters, enzovoort.

Kun je met LHR gamen?

Een LHR-videokaart behoudt al zijn grafische rekenkracht en prestaties voor gaming, alsook andere veeleisende grafische toepassingen. De beperking van LHR is immers specifiek gericht op het verminderen van de hash-snelheid tijdens het mijnen van cryptomunten, maar heeft geen invloed op andere aspecten van de grafische prestaties. Als je een LHR-videokaart hebt, kun je dus nog steeds van al haar eigenschappen genieten tijdens het gamen.

Naast een krachtige grafische kaart, zoals een LHR-videokaart, heb je ook een snelle externe SSD of externe HDD nodig voor efficiënte gegevensopslag. De LHR-kaart en je externe harde schijf werken immers hand in hand om je een naadloze game-ervaring met vloeiende laadtijden en soepele beelden te bezorgen.

Welke videokaarten hebben Lite Hash Rate?

Welke videokaarten hebben Lite Hash Rate?

Heb je interesse in een LHR-videokaart van NVIDIA? Zoek dan naar de afkorting ‘LHR’ in de naam van de videokaart of serie grafische kaarten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de NVIDIA GeForce RTX 3070 LHR, GeForce RTX 3080 (Ti) LHR en GeForce RTX 3090 LHR. Houd er rekening mee dat de term Lite Hash Rate alleen wijst op een beperkte hash-snelheid tijdens het mijnen van cryptomunten. LHR-videokaarten behouden hun volledige grafische prestaties voor gaming en andere toepassingen.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Hoe werkt het moederbord van je pc?
Computers

5. juni

Hoe werkt het moederbord van je pc?

Het moederbord is een cruciaal onderdeel van je computer. Het zorgt ervoor dat alle componenten met elkaar kunnen communiceren en dat je pc efficiënt functioneert. Bij het kiezen van een nieuw moederbord is het belangrijk om de verschillende onderdelen te kennen en te begrijpen hoe ze samenwerken.

5. juni

Lees meer over
Hoe werkt een computer?
Computers

4. juni

Hoe werkt een computer?

Een computer is een complex apparaat dat taken uitvoert door middel van elektronische berekeningen, uitgevoerd door hardware en gestuurd door software. Van eenvoudige berekeningen tot geavanceerde programmering: computers spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven. In dit artikel gaan we hier gedetailleerder op in.

4. juni

Lees meer over
Dit zijn de beste all-in-one pc’s van 2024
Computers

3. juni

Dit zijn de beste all-in-one pc’s van 2024

All-in-one pc's bieden een compacte oplossing door de hardware naadloos te integreren in de achterkant van het beeldscherm. Dit design minimaliseert de hoeveelheid kabels en bespaart ruimte, wat ze geschikt maakt voor kleinere werkplekken of thuisgebruik. Op deze pagina ontdek je meer over de diverse mogelijkheden en voordelen van all-in-one pc’s.

3. juni

Lees meer over