MM logo red

Wat is de beste gaming-laptop van 2024?

Luca8 MAART 2024
unknown description

Vind de juiste gaming-laptop die bij je eigen stijl past: of je nu puur voor een gaming-laptop of voor een complete gaming set-up kiest. Bekijk de functies, het merk, het type, de grootte en de prijs. Scrol verder voor uitgebreide info en een selectie van de beste gaming-laptops van 2024.

Waar moet je op letten bij een gaming-laptop?

Waar moet je op letten bij een gaming-laptop?

Als je een gaming-laptop zoekt, let dan zeker op de kracht en snelheid van de processor. Voor een vlotte game-ervaring kies je minstens voor een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5. De topmodellen gebruiken vaak een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7. Verder is een uitstekende videokaart cruciaal voor haarscherp beeld in je favoriete games. Vergeet ook de verversingssnelheid niet: uitgedrukt in hertz, bepaalt dit hoe vloeiend je spel beweegt. Voor snelle actiegames, zoals Call of Duty, is een laptop met minimaal 120 hertz aan te bevelen.

Dit is de beste budget gaming-laptop

Dit is de beste budget gaming-laptop

Een goede budget gaming-laptop biedt een mooi evenwicht tussen prijs, prestaties en kwaliteit. Betaalbare modellen uit lijnen zoals MSI of een Asus gaming-laptop bieden vaak een robuuste Intel Core i5-processor en een NVIDIA GeForce RTX 3050-videokaart. Combineer dit met 16GB-RAM en 512GB-SSD, en je hebt een budgetvriendelijke laptop die uitstekend geschikt is voor moderne games. Wat opvalt bij deze budgetvriendelijke gaming-laptops is de verversingssnelheid van soms wel 144 hertz, wat indrukwekkend is voor deze prijsklasse. Dit zorgt voor een vloeiende gameplay en razendsnelle beeldverversingen, zelfs tijdens de meest intense actiescènes.

De beste gaming-laptop onder de € 1.000,-

Voor minder dan € 1.000,- vind je al een degelijke gaming-laptop, vaak samen met een gaming-headset en muis. Deze laptops zijn meestal uitgerust met een Intel Core i5-processor en een NVIDIA GeForce RTX 4050-videokaart, uitermate geschikt voor lichtere en middelzware games zoals Fortnite of EA Sports FC. Sommige hebben zelfs ray tracing, een techniek die voor superrealistische lichteffecten zorgt. De meegeleverde gaming-headset biedt indrukwekkend stereogeluid en heeft een afneembare microfoon, perfect voor interactief gamen. De gaming-muis, licht en snel, dikwijls met een DPI tot 26.000 en een flexibele kabel, zorgt voor een nauwkeurige controle tijdens het spelen.

De beste gaming-laptop onder de € 1.500,-

De beste gaming-laptop onder de € 1.500,-

Met een budget van maximum € 1.500,- stap je in de wereld van snellere en krachtigere gaming-laptops, zoals de HP gaming-laptops. Deze toestellen zijn voorzien van snelle Intel Core i7-processors en sterke GeForce RTX 4060-videokaarten. Zo speel je zonder problemen zwaardere games zoals Call of Duty, Hogwarts Legacy of God of War. Bovendien zijn ze uitgerust met meerdere USB-C- en HDMI-aansluitingen, waarmee je de prestaties van de laptop aan een externe gaming-monitor kan koppelen. Let erop dat je monitor de capaciteiten van je gaming-laptop kan bijbenen, zodat je optimaal van de snelheid en kracht profiteert.

De beste gaming-laptop onder de € 2.000,-

De beste gaming-laptop onder de € 2.000,-

Als je onder de € 2.000,- wil blijven, kan je een gaming-laptop vinden met specificaties die je normaal in professionele modellen terugziet. Zo zijn ze uitgerust met de krachtige AMD Ryzen 9-processor en GeForce RTX 4060-videokaart, waardoor je moeiteloos alle games speelt, en dit terwijl programma's zoals YouTube, Twitch of Discord nog op de achtergrond draaien. Deze laptops beschikken over schermen met een ultrasnelle verversingssnelheid en zijn uitgerust met HDMI-, USB-C- en DisplayPort-aansluitingen, zodat je makkelijk meerdere apparaten aankoppelt voor een complete en geavanceerde gaming set-up.

De duurste gaming-laptops

De duurste gaming-laptops, zoals onder andere enkele van de Lenovo gaming-laptops, bieden topklasse specificaties. Ze draaien op geavanceerde processoren zoals de Intel Core i9 of AMD Ryzen 9. Deze krachtige machines beschikken over high-end grafische kaarten zoals NVIDIA's RTX 3080, die uitzonderlijke grafische prestaties leveren voor de meest veeleisende games. Met ruim RAM-geheugen, meestal 32 GB of meer, en snelle SSD-opslag, bieden ze ultrasnelle laadtijden en efficiënte multitasking. Deze gaming-laptops hebben ook geavanceerde schermen met hoge verversingssnelheden, essentieel voor soepel gamen, en zijn bovendien uitgerust met geavanceerde koelsystemen om optimale prestaties te behouden.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn