MM logo red

Wat is een Intel AI-laptop en wat kun je ermee?

Luca5 JUNI 2024
unknown description

Wil jij afbeeldingen of muziek genereren op basis van tekst? Een AI-laptop maakt dit en nog veel meer mogelijk met een druk op de knop. In dit artikel duiken we in de wondere wereld van AI-laptops en vertellen we je wat je ermee kan. De Intel Core Ultra processor is er alvast helemaal klaar voor.

Wat is een AI-pc nu eigenlijk?

Wat is een AI-pc nu eigenlijk?

Een AI-pc of laptop is een computer die naast een CPU en GPU ook over een NPU beschikt. Deze chip of processor is specifiek ontworpen om AI-taken, zoals spraakherkenning, het vervagen van de achtergrond tijdens videocalls of het bewerken van foto’s, uit te voeren. De NPU richt zich op het efficiënt uitvoeren van de AI-functies op de pc of laptop, terwijl de centrale processor en grafische kaart de overige taken snel, precies en efficiënt oppakken. Hierdoor zijn deze computers uitermate geschikt om veeleisende AI-taken moeiteloos uit te voeren. Zo ben jij klaar voor een wereld waarin AI steeds belangrijker is.

Wat kun je allemaal met een AI-pc of -laptop?

Wat kun je allemaal met een AI-pc of -laptop?

De AI-integratie in laptops en pc’s stelt je in staat om efficiënter te werken. Daarnaast bieden ze je een gepersonaliseerde ervaring en laten ze je gebruik maken van geavanceerde functies die de algehele bruikbaarheid en prestaties van je computer verbeteren. Denk aan standaard AI-toepassingen zoals spraakherkenning en energiebeheer, maar ook creatieve toepassingen zoals beeld- en videobewerking. Bovendien werken ze ook naadloos samen met AI-gebaseerde software. Of je je AI-pc nu gebruikt om te werken, studeren of gamen, het is eigenlijk altijd een toegevoegde waarde. Een AI-computer ondersteunt namelijk wel altijd een slimme functie die het sneller, beter of eenvoudiger maakt.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden met een AI-pc

  • Wazige vakantiefoto’s helder maken of onbekende personen verwijderen.
  • Een nummer remixen met een paar klikken en tekstinvoer.
  • Afbeeldingen of muziek genereren op basis van tekst.
  • Foto’s en video’s bewerken met een paar klikken.
  • Sneller schrijven, coderen en creëren met AI-assistenten.
  • Videoconferenties transcriberen en de beeldkwaliteit en geluid van deelnemers verbeteren.

Waarom de processor zo belangrijk is voor AI-laptops

Waarom de processor zo belangrijk is voor AI-laptops

Om optimaal gebruik te maken van de slimme AI-software is een krachtige processor van cruciaal belang. AI-taken vragen namelijk enorme rekenkracht om taken zoals machine learning, patroonherkenning en dataverwerking uit te voeren. Hiervoor heeft je computer flink wat vermogen nodig. Om deze reden beschikt een goede AI-pc naast een NPU ook over een ijzersterke centrale processor (CPU) en grafische kaart (GPU). De CPU is het brein van je computer en verwerkt alle opdrachten. Hoe krachtiger je centrale processor, hoe beter, sneller en efficiënter je pc de taken uitvoert. De GPU is vooral belangrijk voor gamers en ontwerpers.

Klaar voor de toekomst met een Intel Core Ultra processor

Klaar voor de toekomst met een Intel Core Ultra processor

Als er een processor klaar is voor de toekomst, dan is het de Intel Core Ultra processor wel. De NPU, CPU en GPU zijn zo ontwerpen dat de meest geavanceerde AI-software en taken er snel op draaien. Met deze processor ben je zeker van hoogwaardige prestaties, zonder veel energie te verbruiken. Op een AI-laptop met Intel Core Ultra processor hoef je je dan ook geen zorgen te maken over het accuverbruik, of dat je systeem vastloopt. Intel werkt al jarenlang aan de slimme processors die de AI-werkbelasting aankunnen en versnellen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

De grootste voordelen van een Intel Core Ultra processor

De grootste voordelen van een Intel Core Ultra processor
  • Intel Core Ultra processors leveren tot 8 keer grotere AI-efficiëntie dan processors van de vorige generatie.
  • De Intel Core Ultra processor voert AI-werkbelasting uit op je pc en niet in de cloud. Zo blijft je privacy gewaarborgd.
  • Intel Core Ultra processors beschikken over AI Boost. AI Boost richt zich op de AI-werkbelasting van een laptop, waardoor de CPU en grafische kaart zich op andere taken kunnen richten.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn