MM logo red

Wifi-problemen oplossen

Luca25 AUGUSTUS 2023
unknown description

Een goede internetverbinding in huis is niet meer weg te denken. Of je nu thuis werkt, gamet of op het web surft, je wil altijd goed internet hebben. Des te vervelender als je problemen met het internet ondervindt. In dit artikel leggen we uit hoe je internetproblemen oplost.

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Geen wifi meer in je huis? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan liggen aan de router, de locatie van de router of misschien is er wel een storing. Probeer de volgende stappen uit om je wifi thuis weer aan de praat te krijgen.

Stap 1. Herstart de modem. Trek de stekker uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Steek vervolgens de stekker terug in het stopcontact en controleer op je apparaat of de wifi weer werkt.

Stap 2. Controleer of de locatie van de router wel op een goede plaats staat. Betonnen muren, spiegels of andere slimme apparaten kunnen de verbinding verstoren. Een centrale locatie in huis zorgt al voor een betere verbinding.

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb? -2

Stap 3. Check bij de internetprovider of er geen storingen zijn. Het kan namelijk zijn dat het probleem niet met je modem of router te maken heeft.

Stap 4. Probeer met een ander toestel in te loggen op het wifinetwerk. Als dit wel lukt, dan ligt het aan het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Start in dat geval je toestel opnieuw op of neem contact op met de fabrikant.

Stap 5. Controleer of het juiste wachtwoord is ingevoerd. Ga naar ‘instellingen’ op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Klik vervolgens op ‘wifi’ en voer opnieuw het juiste wachtwoord in.

Stap 6. Indien geen van hogervermelde oplossingen werkt, raden wij aan om contact op te nemen met je internetprovider.

Wat zijn wifi-storingen?

Wat zijn wifi-storingen?

Wifi-storingen kunnen op veel manieren optreden. Een storing kan betekenen dat er door apparatuur, zoals andere slimme apparaten of de wifi van de buren, interferentie ontstaat met de wifi in je huis.

Een ander voorbeeld van een storing ontstaat bij de internetprovider. Als zij bezig zijn met onderhoud of als er een ongeluk is gebeurd, kan het zijn dat je thuis een wifi-storing ervaart. Het enige wat je in deze situatie kan doen, is wachten totdat de provider het probleem heeft opgelost of je begeeft je naar een plek waar je toegang tot het openbaar internet hebt.

Je wifi verbeteren tijdens het streamen

Je wifi verbeteren tijdens het streamen

Als je aan het streamen bent en je internet werkt niet goed, zijn er verschillende opties om internetproblemen te verhelpen of verbeteren.

Probeer het volgende uit:

  • Controleer het bereik van je internet vanaf de plek waar je streamt. Wanneer je achter betonnen muren of ver van je router zit, wordt de verbinding minder. Dit kan gevolgen hebben voor het streamen. Probeer daarom altijd een downloadsnelheid tussen de 5 en 10 MBit per seconde te hanteren als je in HD wilt streamen.
  • Voor Ultra HD kwaliteit moet je meer dan 20 MBit per seconde aan downloadsnelheid hanteren.
  • Zorg dat er niet veel anderen op hetzelfde netwerk bezig zijn. Het downloaden van games kan bijvoorbeeld voor overbelasting zorgen.
  • Als je stream blijft haperen met de wifi die je hebt, kan je proberen de druk op de wifi te verlagen door bijvoorbeeld gameconsoles met een internetkabel aan te sluiten.

Oplossing: Multiroom-wifi

Oplossing: Multiroom-wifi

Multiroom-wifi of mesh-wifi is een manier om optimaal van wifi in huis gebruik te maken. Door meerdere wifi-stations door het huis heen te plaatsen, zijn alle locaties in huis met wifi gedekt. Je werkt vanuit één wifi-punt en je hoeft dus niet handmatig naar andere wifi-punten over te schakelen. Je smartphone, tablet of laptop schakelt automatisch naar het beste internetpunt over.
Mesh-wifi is eenvoudig te installeren. Plaats één van de bijgeleverde stations in het stopcontact in de kamer waar je internet wil hebben. Doe dat ook met de router en installeer deze op een gunstige plek in huis. De apparaten worden met elkaar verbonden als ze beiden aan staan. Volg verdere instructies van de fabrikant om het geheel te installeren.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is de tablet met de beste prijs-kwaliteitverhouding?
Tablets

12. juli

Wat is de tablet met de beste prijs-kwaliteitverhouding?

MediaMarkt biedt een uitgebreide selectie tablets, elk met unieke functies die de keuze uitdagend maken. Ben je op zoek naar een tablet met een prima prijs-kwaliteitverhouding? Op deze pagina helpen we je het model te vinden dat aan je wensen voldoet.

12. juli

Lees meer over
Wat is de beste 2-in-1 laptop?
Laptops

12. juli

Wat is de beste 2-in-1 laptop?

Een 2-in-1 laptop combineert de kracht van een traditionele laptop met de veelzijdigheid van een tablet. Deze hybride apparaten zijn steeds geliefder. Twijfel je nog over welk model het beste bij je past? Lees dit artikel en kies de 2-in-1 laptop die aan al je wensen en eisen voldoet.

12. juli

Lees meer over
Wat is de beste Samsung-tablet?
Tablets

11. juli

Wat is de beste Samsung-tablet?

Samsung heeft een uitgebreid assortiment tablets, variërend van budgetvriendelijke opties tot high-end modellen. Allemaal draaien ze op Android, wat zorgt voor een efficiënte en gebruiksvriendelijke ervaring. Wil je een nieuwe Samsung-tablet kopen, maar twijfel je over het juiste model? Lees verder op deze pagina om de Samsung-tablet te vinden die bij je past.

11. juli

Lees meer over