MM logo red

Wifi-problemen oplossen

unknown description

Een goede internetverbinding in huis is niet meer weg te denken. Of je nu thuis werkt, gamet of op het web surft, je wil altijd goed internet hebben. Des te vervelender als je problemen met het internet ondervindt. In dit artikel leggen we uit hoe je internetproblemen oplost.

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Geen wifi meer in je huis? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan liggen aan de router, de locatie van de router of misschien is er wel een storing. Probeer de volgende stappen uit om je wifi thuis weer aan de praat te krijgen.

Stap 1. Herstart de modem. Trek de stekker uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Steek vervolgens de stekker terug in het stopcontact en controleer op je apparaat of de wifi weer werkt.

Stap 2. Controleer of de locatie van de router wel op een goede plaats staat. Betonnen muren, spiegels of andere slimme apparaten kunnen de verbinding verstoren. Een centrale locatie in huis zorgt al voor een betere verbinding.

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb? -2

Stap 3. Check bij de internetprovider of er geen storingen zijn. Het kan namelijk zijn dat het probleem niet met je modem of router te maken heeft.

Stap 4. Probeer met een ander toestel in te loggen op het wifinetwerk. Als dit wel lukt, dan ligt het aan het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Start in dat geval je toestel opnieuw op of neem contact op met de fabrikant.

Stap 5. Controleer of het juiste wachtwoord is ingevoerd. Ga naar ‘instellingen’ op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Klik vervolgens op ‘wifi’ en voer opnieuw het juiste wachtwoord in.

Stap 6. Indien geen van hogervermelde oplossingen werkt, raden wij aan om contact op te nemen met je internetprovider.

Wat zijn wifi-storingen?

Wat zijn wifi-storingen?

Wifi-storingen kunnen op veel manieren optreden. Een storing kan betekenen dat er door apparatuur, zoals andere slimme apparaten of de wifi van de buren, interferentie ontstaat met de wifi in je huis.

Een ander voorbeeld van een storing ontstaat bij de internetprovider. Als zij bezig zijn met onderhoud of als er een ongeluk is gebeurd, kan het zijn dat je thuis een wifi-storing ervaart. Het enige wat je in deze situatie kan doen, is wachten totdat de provider het probleem heeft opgelost of je begeeft je naar een plek waar je toegang tot het openbaar internet hebt.

Je wifi verbeteren tijdens het streamen

Je wifi verbeteren tijdens het streamen

Als je aan het streamen bent en je internet werkt niet goed, zijn er verschillende opties om internetproblemen te verhelpen of verbeteren.

Probeer het volgende uit:

  • Controleer het bereik van je internet vanaf de plek waar je streamt. Wanneer je achter betonnen muren of ver van je router zit, wordt de verbinding minder. Dit kan gevolgen hebben voor het streamen. Probeer daarom altijd een downloadsnelheid tussen de 5 en 10 MBit per seconde te hanteren als je in HD wilt streamen.
  • Voor Ultra HD kwaliteit moet je meer dan 20 MBit per seconde aan downloadsnelheid hanteren.
  • Zorg dat er niet veel anderen op hetzelfde netwerk bezig zijn. Het downloaden van games kan bijvoorbeeld voor overbelasting zorgen.
  • Als je stream blijft haperen met de wifi die je hebt, kan je proberen de druk op de wifi te verlagen door bijvoorbeeld gameconsoles met een internetkabel aan te sluiten.

Oplossing: Multiroom-wifi

Oplossing: Multiroom-wifi

Multiroom-wifi of mesh-wifi is een manier om optimaal van wifi in huis gebruik te maken. Door meerdere wifi-stations door het huis heen te plaatsen, zijn alle locaties in huis met wifi gedekt. Je werkt vanuit één wifi-punt en je hoeft dus niet handmatig naar andere wifi-punten over te schakelen. Je smartphone, tablet of laptop schakelt automatisch naar het beste internetpunt over.
Mesh-wifi is eenvoudig te installeren. Plaats één van de bijgeleverde stations in het stopcontact in de kamer waar je internet wil hebben. Doe dat ook met de router en installeer deze op een gunstige plek in huis. De apparaten worden met elkaar verbonden als ze beiden aan staan. Volg verdere instructies van de fabrikant om het geheel te installeren.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips
Computers

Welke computer kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over
Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?
Tablets

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

Lees meer over