MM logo red

Beste gamingmuis: bekijk onze top 10

unknown description

Een gamingmuis heeft eigenschappen en functies die speciaal ontworpen zijn om aan de behoeften van gamers te beantwoorden. Zo hebben gamingmuizen een ergonomisch ontwerp, programmeerbare knoppen, een instelbare gevoeligheid en/of aanpasbare verlichting. Maar hoe kies je nu de beste gamingmuis voor jouw speelstijl? We zetten onze top 10 gamingmuizen op een rij om je keuze te vergemakkelijken.

Hoe kies je de beste gamingmuis?

Hoe kies je de beste gamingmuis?

Klassieke computermuizen werken prima voor casual gaming, maar een gamingmuis is een goed alternatief als je vaak gamet of complexe en competitieve games speelt. Gamingmuizen zijn namelijk net als gamingtoetsenborden uitgerust met tal van functies die je helpen tijdens het spelen. Ze hebben extra programmeerbare knoppen die je kunt toewijzen aan specifieke gamecommando’s en bieden een hoog DPI-bereik (dots per inch), waardoor de cursor sneller reageert. Sommige gamingmuizen zijn bovendien uitgerust met aanpasbare verlichting. Ook het design van de muis kan meespelen in je keuze. Kijk dus zeker welke functionaliteiten je belangrijk vindt tijdens het gamen om te beslissen welke gamingmuis het beste bij je past.

1. Logitech Draadloze gamingmuis PRO X Superlight

Logitech G Pro X Superlight

Deze witte draadloze gamingmuis van Logitech is met een gewicht van 63 gram een van de lichtste gamingmuizen op de markt. Dankzij dit ultralichte ontwerp is de muis sneller dan gemiddeld. Dat is een voordeel in games waarbij je snel moet reageren. Deze gamingmuis heeft daarnaast een resolutie van maximum 25.600 DPI, zodat de cursor sneller over het scherm beweegt. Je kunt dit bereik trouwens zelf aanpassen naargelang je voorkeur en de gevoeligheid van de gamingmuis zo volledig zelf instellen. De PRO X Superlight is tot slot uitgerust met de HERO-sensor van Logitech, wat zorgt voor uiterst nauwkeurige tracking en responsieve cursorbewegingen.

2. Logitech Gamingmuis G502 Hero 25K High Performance

Logitech G502 Hero 25K High Performance

Een van de belangrijkste eigenschappen van deze gamingmuis is het instelbare gewichtsysteem. Gamers kunnen namelijk zelf het gewicht van de muis aanpassen dankzij verwijderbare gewichten. De G502 Hero van Logitech beschikt over de HERO 25K-sensor, die voor uitstekende trackingprestaties zorgt met een maximale resolutie van 25.600 DPI. De muis volgt dus soepel en nauwkeurig je bewegingen, zonder haperingen of vertragingen. Verder heeft deze zwarte gamingmuis 11 programmeerbare knoppen die je kunt instellen om sneller toegang te krijgen tot functies die je vaak gebruikt. Een fijne bonus is de ingebouwde verlichting met aanpasbare kleuren en effecten.

3. Logitech Draadloze gamingmuis G502 X Lightspeed Plus

Logitech G502 Lightspeed Plus

De G502 X Lightspeed Plus heeft een opvallend zwart ontwerp met aanpasbare RGB-verlichting. Gamers kunnen de muis zo personaliseren en synchroniseren met andere apparaten met RGB-verlichting, voor een heel dynamische gaming set-up. Deze gamingmuis van Logitech maakt gebruik van de HERO 25-K sensor, een sensor zonder vertraging, filtering of versnelling. De bewegingen van de muis worden met andere woorden heel nauwkeurig en responsief omgezet in cursorbewegingen op het computerscherm. De draadloze G502 Lightspeed Plus-gamingmuis biedt maximale bewegingsvrijheid, 13 programmeerbare knoppen en een aanpasbaar DPI-bereik (maximum 25.600) zodat de cursorprecisie afgestemd kan worden op je speelstijl.

4. Logitech Draadloze gamingmuis G305 Lightspeed

Logitech G305 Lightspeed

Dankzij de draadloze Lightspeed-technologie biedt deze gamingmuis een snelle, responsieve verbinding zonder vertragingen. De G305 Lightspeed is uitgerust met de HERO-sensor van Logitech om nauwkeurige cursorbewegingen te garanderen. Gamers kunnen de gevoeligheid van de muis aanpassen tot maximaal 12.000 DPI. Een van de grootste voordelen van deze gamingmuis is de lange batterijduur. De G305 Lightspeed gaat tot wel 9 maanden mee op 1 AA-batterij. Een ander pluspunt van deze compacte muis is het ergonomische ontwerp: de muis heeft een comfortabele grip, zelfs tijdens lange gamesessies. Tot slot is deze gamingmuis voorzien van 6 programmeerbare knoppen, zodat je belangrijke acties tijdens het gamen met 1 klik uitvoert.

5. Logitech Draadloze gamingmuis G Pro Hero 25K

Logitech G Pro

De HERO-technologie van Logitech zorgt ervoor dat de cursorbewegingen van deze gamingmuis uiterst nauwkeurig zijn, zodat je sneller kunt reageren tijdens het gamen. De G Pro Hero weegt bovendien maar 80 gram, wat bijdraagt tot nog betere trackingprestaties. Deze draadloze muis is modulair opgebouwd: gamers kunnen dankzij verwijderbare zijknoppen kiezen hoeveel programmeerbare knoppen ze willen gebruiken. Zo kunnen er minimum 0 en maximum 4 functies toegewezen worden aan specifieke gamecommando's. De Logitech G Pro Hero 25K wordt geleverd met de Lightsync-technologie, die de verlichting van de muis laat reageren op acties, audio en schermkleuren tijdens het gamen.

6. Logitech Draadloze gamingmuis G502 X Lightspeed

Logitech G502 X Lightspeed

De G502 X Lightspeed is draadloos, zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. In combinatie met de gladde afwerking onder de muis en het instelbare DPI-bereik reageert de gamingmuis ook nog eens heel snel op elke beweging. Je kunt per game het DPI-bereik aanpassen tot maximaal 25.600 DPI met de HERO-sensor van Logitech. Verder heeft de G502 X Lightspeed maar liefst 13 programmeerbare knoppen waarmee vaak gebruikte acties en commando’s ingesteld kunnen worden. Dat helpt je om nog responsiever te zijn tijdens het gamen. De gamingmuis beschikt over RGB-verlichting, die naar wens kan worden aangepast om een heel persoonlijke game-ervaring te creëren.

7. Razer Gaming draadloze muis DeathAdder V2 Pro

Razer DeathAdder V2 Pro

Deze zwarte draadloze gamingmuis heeft een strak, minimalistisch ontwerp dat design en ergonomie combineert. De muis heeft rubberen grepen aan de zijkanten die je meer controle geven om snelle, nauwkeurige cursorbewegingen te maken. Een groot pluspunt van de Razer DeathAdder V2 Pro zijn de ingebouwde infrarood switches in de knoppen. Die zorgen ervoor dat clicks sneller geregistreerd worden, zodat je een competitief voordeel hebt in games. Bovendien biedt deze gamingmuis ook 8 programmeerbare knoppen en een verstelbare DPI van maximum 20.000. Ook fijn is de lange batterijduur: de DeathAdder V2 Pro gaat tot wel 70 uur mee.

8. Razer gamingmuis DeathAdder Essential Black

Razer DeathAdder Essential

Deze gamingmuis is een goede optie voor gamers die niet op zoek zijn naar uitgebreide functies of opvallende lichteffecten. De Razer DeathAdder Essential heeft namelijk een eenvoudig zwart ontwerp zonder RGB-verlichting. Het is een bedrade muis, zodat je niet afhangt van een accu of batterijen en op elk moment verder kunt spelen. Deze gamingmuis van Razer biedt daarnaast een lage resolutie van maximaal 6.400 DPI. Dat is prima voor beginnende gamers en voor wie liever inzet op nauwkeurige bewegingen dan op snelheid (bijvoorbeeld bij games als Minecraft). De DeathAdder Essential Black is uitgerust met 2 programmeerbare knoppen.

9. SteelSeries draadloze gamingmuis Aerox 5

Steelseries Aerox 5

De opvallendste eigenschap van de SteelSeries Aerox 5 is het honingraatontwerp. Dat ziet er niet alleen blits uit, maar zorgt er ook voor dat dit een van de lichtste draadloze gamingmuizen van het moment is. Met een gewicht van 74 gram biedt de muis een combinatie van precisie en bewegingsvrijheid. Met de optische sensor kun je de snelheid van de gamingmuis bovendien aanpassen tot 18.000 DPI. Andere voordelen van de SteelSeries Aerox 5 zijn de aanpasbare verlichting en de programmeerbare knoppen. Je krijgt er 5, zodat je makkelijker navigeert tussen de browser en programma’s en sneller kunt reageren dan je tegenstanders.

10. Razer Gamingmuis Basilisk V3

 Razer Basilisk V3

Als je op zoek bent naar een veelzijdige gamingmuis, kijk dan eens naar de Razer Basilisk V3. Dat is een zwarte, bedrade muis die volledig personaliseerbaar is volgens jouw behoeften. Zo kun je wisselen tussen DPI-instellingen, afhankelijk van je favoriete games en gamegenres, en tot maximaal 26.000 DPI gaan. Ook de weerstand van het scrollwiel kan aangepast worden naargelang je voorkeur om vlotter te gamen. De 11 programmeerbare knoppen op de muis kunnen daarnaast per geïnstalleerde game ingesteld worden via de Razer Synapse-software. Dat bespaart je veel tijd en helpt je om sneller te reageren. Ook de RGB-verlichting van de Razer Basilisk V3 kun je aanpassen.

Maak je gaming set-up compleet

gaming set-up

Een gaming set-up houdt natuurlijk meer in dan alleen een draadloze muis. Er zijn nog veel andere accessoires voor gamers die helpen om je prestaties te verbeteren, je comfort te verhogen en meer controle te krijgen over je gameplay. Zo hebben ook gamingtoetsenborden programmeerbare knoppen, achtergrondverlichting en aanpasbare gameprofielen. De beste headsets voor gamers zorgen voor een hoogwaardige geluidservaring, ruisonderdrukking en een hoog draagcomfort. Uiteraard is de set-up pas compleet met een goede gaming-pc of gaminglaptop met een hoge beeldkwaliteit, een krachtige processor en een groot werkgeheugen. Zo heb je alles in huis om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen.