MM logo red

Hoe sluit ik een PS4-controller aan?

Sofia21 SEPTEMBER 2023
unknown description

Om je PS4-controller aan te sluiten, heb je enkel een USB-kabel nodig die je in de controller en de PS4-console steekt. Druk vervolgens op de PS-knop op de controller om hem te activeren. Zo simpel is het om je controller te koppelen en meteen te beginnen met gamen.

Hoe sluit ik mijn PS4-controller aan?

Hoe sluit ik mijn PS4-controller aan?

Het aansluiten van je PS4-controller op je PlayStation 4-console is gelukkig niet moeilijk. Zorg eerst dat je console aan is of in slaapstand staat. Neem dan een USB-kabel – meestal gebruik je diegene die je bij de controller gekregen hebt, maar elke passende USB-kabel zou moeten werken. Steek het smalle uiteinde van de kabel in de controller en het andere uiteinde in een van de USB-poorten van je PS4-console. Druk dan op de PS-toets in het midden van je controller, dat is de toets met het PlayStation-logo erop. Je zal een snel knipperend lichtje zien, wat betekent dat de controller en de console elkaar proberen te vinden en te verbinden. Eens het licht op de controller stopt met knipperen en gewoon blijft branden, is je controller verbonden met je PS4 en je kan beginnen met gamen. Het toffe aan de PS4-controller is dat je er meerdere kan aansluiten voor multiplayergames. Je herhaalt gewoon dezelfde stappen voor elke extra controller die je wilt gebruiken. Veel gameplezier!

Hoe koppel ik een PS4-controller aan mijn pc?

Hoe koppel ik een PS4-controller aan mijn pc?

Het verbinden van een PS4-controller met je pc is een eenvoudig proces. Indien je computer over een bluetoothfunctie beschikt, maakt dit de zaken nog eenvoudiger. Activeer in dat geval eerst de bluetooth-optie op je pc. Op de PS4-controller zelf bevinden zich een PS-knop en een Share-knop. Houd deze 2 knoppen gelijktijdig ingedrukt totdat de lichtbalk op de controller begint te flikkeren, wat aangeeft dat de controller op zoek is naar een bluetoothsignaal. Als het verbinden via bluetooth niet mogelijk is of als je computer deze functie niet heeft, dan kan je ook een USB-kabel gebruiken. Sluit de kabel aan op een beschikbare USB-poort van je pc en op de PS4-controller. Bij beide methoden zou je computer de controller automatisch moeten herkennen, waarna je meteen kunt starten met het spelen van je favoriete pc-games. Het grote voordeel is dat je op deze manier meerdere controllers kan verbinden, wat bijzonder handig is als je van plan bent om met meerdere personen te spelen.

Hoe verbind ik een PS4-controller met een PS4?

Hoe verbind ik een PS4-controller met een PS4?

Het verbinden van een PS4-controller met een PS4-console is een eenvoudige taak, zelfs als je niet zo technisch aangelegd bent. Zorg er eerst voor dat je PS4-console is ingeschakeld of zich in de rustmodus bevindt. Gebruik vervolgens een USB-kabel, idealiter de kabel die je bij de controller ontving, maar een andere compatibele USB-kabel volstaat ook. Verbind het ene uiteinde van de kabel met de PS4-controller en het andere uiteinde met een van de USB-poorten op je PS4-console. Eens de kabel aangesloten is, druk je op de PS-knop in het midden van de controller, herkenbaar aan het PlayStation-logo. Je zult merken dat het licht op de controller begint te knipperen. Dit duidt erop dat de controller en de console bezig zijn met het maken van een verbinding. Zodra het knipperen stopt en het licht een constante gloed krijgt, kun je gerust zijn: de verbinding is succesvol tot stand gebracht. Een bijkomend voordeel is dat je meerdere PS4-controllers kan verbinden voor multiplayer-games. Herhaal gewoon de bovenstaande stappen voor elke extra controller die je wilt koppelen. Dit maakt het buitengewoon geschikt voor gezellige game-avonden met vrienden en familie.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn