MM logo red

Gaming set-up: dit heb je nodig

Sofia3 JULI 2023
unknown description

Rasechte gamers weten het al langer dan vandaag: een goede gaming setup kan écht het verschil maken. De ultieme gaming ervaring draait namelijk om meer dan alleen de games die je speelt. Ook de kwaliteit van je pc, monitor, muismat en bureaustoel maken deel uit van een comfortabele gaming setup om uren aan een stuk van te genieten. Met deze tips kies je de beste setup voor jouw gaming room.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gaming pc?

Gamin setup - Gaming-pc

Een gaming pc aanschaffen, gaat niet over een nacht ijs. Enkele zaken waarop je zeker moet letten zijn de grafische kaart, de processor, de harde schijf en het werkgeheugen van de pc. De grafische kaart bepaalt namelijk de grafische prestaties van je pc, terwijl de processor ervoor zorgt dat alle pc-onderdelen hun werk doen. Je mag ze dus gerust het hart van je gaming pc noemen. Verder is ook het type harde schijf belangrijk. Een SSD-schijf, bijvoorbeeld, halveert je opstart- en laadtijden. Altijd handig tijdens het gamen! Let ook zeker op je werkgeheugen. Je kiest best minimaal 16 GB om ongehinderd games te streamen.

Kies de beste gaming monitor

Gaming setup - Gaming-monitor

De meeste gamers zweren bij meerdere beeldschermen, maar zelfs met een goede gaming monitor raak je al een heel eind. Je neemt best voldoende tijd om uit te zoeken wat je precies nodig hebt, afhankelijk van welke games je liefst speelt. Hou je van shooter games, bijvoorbeeld, dan kies je best een gaming monitor met een snel reactievermogen. Andere belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn de grootte van het beeldscherm, de resolutie en de frequentie. Dat laatste zorgt ervoor dat je monitor beelden vloeiend weergeeft. Wil je graag meerdere gaming monitors? Let er dan zeker op dat al je toestellen over de juiste poorten beschikken.

Wat is de meest comfortabele gaming stoel?

Gaming setup - Gaming-stoel

Als je vaak urenlang zit te gamen, dan investeer je best in een degelijke stoel. Je kan kiezen voor een ergonomische bureaustoel, maar er zijn ook tal van gaming stoelen op de markt die speciaal voor gamers ontwikkeld werden. Die zijn op-en-top gericht op comfort. Zo hebben ze doorgaans verstelbare armleuningen, een kantelbare zitting, een aanpasbare rugsteun en een extra lende- en neksteun. Je hebt ook stijlvolle kuipstoelen en zelfs racestoelen, waaraan je een stuur en pedalen kan monteren voor een echte race-ervaring tijdens het gamen. Kies dus een gaming stoel die voor jou het comfortabelst aanvoelt en past bij je gewoonten.

Deze accessoires zijn onmisbaar voor een echte gamer

Gaming setup - Onmisbare accessoires

Je gaming setup vervolledigen, doe je met enkele fijne gaming accessoires. Zo kan je een gaming muis in huis halen die vederlicht, snel en precies is, en een gaming muismat die ook netjes blijft liggen tijdens een verhitte gamingsessie. Daarnaast kan een extra responsief gaming toetsenbord je ook heel wat voordeel opleveren tijdens het gamen. Om het plaatje helemaal compleet te maken schaf je ook een handige headset en gaming microfoon aan. Dat komt goed van pas bij multiplayer games. Ten slotte kan je jouw setup voorzien van verschillende controllers, joysticks of zelfs een VR-bril. Zo ben je altijd voorbereid op elke game.

Wat is de beste gaming setup van MediaMarkt?

Gaming setup - game setup MediaMarkt

De beste gaming setup bestaat uit een krachtige gaming pc, een haarscherpe gaming monitor, een comfortabele stoel en – uiteraard – een fijne console en controllers. Doe daar nog eens een tv en slimme (sfeer)verlichting bij … We have a winner!