MM logo red

Zo gebruik je een stijltang voor krullen op de juiste manier

Laura18 MAART 2024
unknown description

Ga je voor het eerst een stijltang gebruiken om zelf krullen in je haar te maken? Lees dan eerst de tips van MediaMarkt. Door je stijltang op de correcte manier te gebruiken, voorkom je immers dat je je haar beschadigt. Of dat je krullen na een uur alweer verdwenen zijn. We vertellen je ook waarop je kunt letten wanneer je een nieuwe stijltang voor krullen kiest.

Hoe bereid je je haar voor?

Hoe bereid je je haar voor?

Je haar krullen met een stijltang vraagt wat voorbereiding. Zo was je je haar best niet net voordat je krullen gaat maken, maar de dag ervoor. Krullen blijven namelijk minder lang zitten in pas gewassen haar. Zorg er ook voor dat je haren droog zijn voordat je met de stijltang aan de slag gaat, want vochtig haar verbrandt sneller. Breng vervolgens een spray aan die je haar tegen hitte beschermt en borstel je lokken goed door om te zorgen dat er geen knopen in zitten.

Op welke temperatuur zet je de stijltang voor krullen?

Op welke temperatuur zet je de stijltang voor krullen?

Bij de meeste krultangen kun je zelf de warmtegraad kiezen. Wat de meest geschikte temperatuur is, hangt van je haartype af. Dun haar verbrandt sneller dan dik haar en vraagt een lagere temperatuur. Over het algemeen stel je een stijltang voor krullen op 130 tot 150 °C in als je fijn haar hebt. Ben je met een dikke haarbos gezegend, dan opteer je beter voor een hogere warmtegraad om je haar te stylen. De aanbevolen temperatuur is dan 200 tot 230 °C. Zit je haar ergens tussenin? Kies dan een temperatuur van ongeveer 180 °C.

Hoe maak je krullen met een stijltang?

Hoe maak je krullen met een stijltang?

Verdeel, terwijl je stijltang opwarmt, je haar in lokken. Heeft de krultang de gewenste temperatuur bereikt? Wikkel elke haarlok om de krulstaaf van de stijltang heen. Gebruik de volledige lengte van de staaf om de hitte gelijkmatig over je haar te verdelen, zodat het overal even goed kan krullen. Doorgaans is het aanbevolen om met je onderste lokken te beginnen en bovenaan te eindigen. Toch zijn er ook veel mensen die van richting afwisselen om krullen met een natuurlijke uitstraling te krijgen. Experimenteer hier mee om te ontdekken wat je zelf het mooist vindt.

Is je stijltang voor krullen met een klem uitgerust? Laat deze voorzichtig zakken op je haarlok die om de krultang zit en houd hem daar ongeveer 10 seconden vast. Zo kun je je krullen extra fixeren.

Wat is de beste stijltang voor krullen?

Wat is de beste stijltang voor krullen?

Een krultang kiezen die bij je past, is soms een hele uitdaging. Er zijn immers heel veel verschillende stijltangen voor krullen, in allerlei vormen, maten en uitvoeringen.

Om de beste stijltang te vinden, bedenk je op voorhand welk budget je wilt spenderen. Kijk daarnaast vooral naar de diameter van de krultang, want deze bepaalt de grootte van de krullen die je ermee kunt maken. Hoe groter de diameter, hoe groter en losser de krullen.

Verder speelt ook de krulstaaf een rol in je keuze. Een rechte stijltang levert gladde krullen op, een conische krultang creëert natuurlijke krullen die los beginnen en strak eindigen, en een wafeltang zorgt voor speelse golven in je haar.

Er bestaan ook multifunctionele stijltangen, zoals de Shark FlexStyle, die je zowel als haardroger als stijl- en krultang kunt gebruiken. Dat komt goed van pas als je je stijltang graag op reis meeneemt en weinig plaats in je koffer hebt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn