MM logo red

Een Ring-deurbel installeren: dit zijn de voordelen en zo doe je het

Bram22 DECEMBER 2023
unknown description

Een videodeurbel van Ring laat zien wie er voor de deur staat en stelt je in staat om na te gaan wie er aanbelde toen je niet thuis was. Dit slimme apparaat maakt je huis veiliger. Bovendien hebben Ring-deurbellen bewakingsfuncties, zoals bewegingsdetectie. Om van deze voordelen te genieten, dien je de Ring-deurbel natuurlijk eerst correct aan te sluiten. Hier lees je hoe je dat doet.

Hoe installeer je een bedrade Ring-deurbel?

Stap 1: laad de Ring-deurbel op
Voordat je jouw Ring-deurbel installeert, zorg je er eerst voor dat de ingebouwde batterij volledig opgeladen is. Gebruik de meegeleverde oplaadkabel en wacht tot het ledlampje op het toestel groen oplicht. De Ring-deurbel is dan klaar voor gebruik. Plaats de batterij in het apparaat.

Stap 2: koppel de deurbel aan de Ring-app
Download de Ring-app en maak een account aan. Nadat je bent ingelogd, volg je alle stappen op het scherm van je smartphone om het installatieproces te voltooien en je Ring-deurbel aan de app te koppelen. We raden je aan om tijdens deze stap je videodeurbel in de buurt van je router te houden. De initiële configuratie van een Ring-deurbel verloopt namelijk via je wifiverbinding.

Stap 3: bevestig de Ring-deurbel aan de muur
Schakel de stroom uit. Verwijder vervolgens je oude deurbel en ontkoppel de bedrading. Plaats de montagebeugel op de muur en controleer of hij recht hangt. Teken dan op de muur af waar de schroeven moeten komen en boor de gaten. Steek de pluggen uit de installatiekit van je Ring-deurbel in de gaten en sluit de bedrading op de schroeven aan de achterkant van de videodeurbel aan. Het maakt niet uit welke draad je met welke schroef verbindt. Klik vervolgens de Ring-deurbel op de montagebeugel en schroef deze vast aan de muur. Tot slot bevestig je het voorpaneel: schuif het naar boven en klik het vast.

Naar alle slimme deurbellen

Hoe installeer je een draadloze deurbel van Ring?

Hoe installeer je een draadloze deurbel van Ring?

Een slim huis is energiezuinig. Over het algemeen verbruikt een bedrade Ring-deurbel minder energie dan de draadloze variant, die je om de zoveel tijd dient op te laden. Maar een draadloze videodeurbel installeren is wel iets eenvoudiger. Zo doe je dit:

  1. Laad de Ring-deurbel volledig op en plaats de batterij in het toestel.
  2. Download de Ring-app, creëer een account en meld je aan om het installatieproces te beginnen en je deurbel aan de app te koppelen.
  3. Houd de montagebeugel tegen de muur en markeer de plek waar je straks de schroeven gaat plaatsen.
  4. Boor gaten in de muur en steek er de meegeleverde pluggen in.
  5. Bevestig de montagebeugel, klik er je Ring-videodeurbel op en schroef hem vast.

Energie besparen met een slimme thermostaat, verlichting en stekkers
Smart home

Energie besparen doe je met een slimme thermostaat, slimme verlichting en slimme stekkers.

Lees meer over