MM logo red

Een slimme deurbel kiezen: zo pak je dat aan

Bram4 JANUARI 2024
unknown description

Steeds meer mensen gaan voor een slimme deurbel die op elk moment laat zien wie er voor de deur staat, ook als je niet thuis bent. Zo’n videodeurbel past mooi in het rijtje van veilige toestellen in je smarthome . MediaMarkt verzamelde de belangrijkste info over slimme deurbellen, zodat je vlotter het meest geschikte apparaat vindt en weet hoe je ermee aan de slag kunt.

Wat is een slimme deurbel en waarop moet je letten als je er een kiest?

Wat is een slimme deurbel en waarop moet je letten als je er een kiest?

Een slimme deurbel is een deurbel met een ingebouwde camera en een internetverbinding. Hiermee kun je niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar ook met je bezoekers communiceren. Dat gebeurt allemaal via een mobiele app die verbinding met de slimme deurbel maakt. Wil jij dit handige toestel aanschaffen? Bepaal dan eerst of je een draadloze of bedrade videodeurbel verkiest. Andere eigenschappen waarop je best let, zijn de videokwaliteit, kijkhoek en detectiezones van de slimme deurbel. Sommige apparaten beschikken over lokale opslagcapaciteit om videobeelden op te slaan, terwijl andere deurbellen via een cloudabonnement werken. Bedenk welke methode jouw voorkeur wegdraagt.

Hoe werkt een deurbel met camera?

Hoe werkt een deurbel met camera?

Bijna alle slimme deurbellen met een camera werken via wifi. Ze maken draadloos verbinding met je thuisnetwerk om je op afstand toegang te geven tot de functies van de deurbel via een bijbehorende app. De wifiverbinding maakt het mogelijk om live videostreams te bekijken, meldingen van bewegingen in de buurt van je voordeur te ontvangen en in 2 richtingen te communiceren. Dit alles via je smartphone of ander gekoppeld apparaat, zoals een tablet. De beelden die je slimme videodeurbel maakt, kun je via een cloudabonnement of lokale geheugenkaart opslaan.

Hoe sluit je een deurbel aan?

Hoe je een slimme deurbel installeert, varieert per merk en model. In een ander artikel leggen we bijvoorbeeld uit hoe je een Ring-deurbel aansluit. Heb jij een videodeurbel van Eufy of een ander merk? Volg dan de specifieke instructies van de fabrikant om je apparaat te installeren. Over het algemeen volg je de volgende stappen:

Hoe sluit je een deurbel aan?
  1. Schakel altijd eerst de stroom uit, zodat je veilig kunt werken.
  2. Verwijder je bestaande deurbel, als die er is, en sluit de kabels van de slimme deurbel op de oude bedrading aan. Als je voor een draadloze videodeurbel koos, sla je deze stap over.
  3. Bevestig je deurbel aan de muur en zet de elektriciteit terug aan.
  4. Download de app die bij je slimme deurbel hoort en volg de stappen op je scherm om de deurbel te configureren en ze aan de app te koppelen.

Hoe laad je een deurbel op?

Hoe laad je een deurbel op?

Er zijn 2 types slimme deurbellen: bedrade en draadloze modellen. Bedrade videodeurbellen krijgen rechtstreeks stroom van het elektriciteitsnet. Dit type bel hoef je dus niet op te laden. Enkel bij een stroomonderbreking heb je tijdelijk geen toegang tot je deurbel. Een draadloze slimme deurbel daarentegen werkt op batterijen, die je met de meegeleverde oplader oplaadt. Tijdens het opladen functioneert de slimme videodeurbel tijdelijk niet. Je kunt ze bijvoorbeeld ‘s nachts opladen om te voorkomen dat je bezoekers mist.

Wat is de beste deurbel?

Wat is de beste deurbel?

Bij het kiezen van een slimme deurbel is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals videokwaliteit, integratie met andere apparaten van je smarthome, opslagopties, stroomvoorziening (bedraad of draadloos) en eventuele abonnementskosten. Als je goed weet welke eigenschappen jij cruciaal vindt, is het eenvoudiger om de beste slimme deurbel naargelang jouw voorkeuren te kiezen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn