MM logo red

Je auto stofzuigen: dit heb je allemaal nodig

Bram18 JANUARI 2024
unknown description

Je wilt je auto stofzuigen, maar weet niet goed hoe je daar precies aan begint. Maak je de binnenkant van jouw auto het best schoon met een steelstofzuiger of een bedraad model? Welke borstels en accessoires heb je hiervoor nodig? MediaMarkt maakt je met plezier wegwijs.

Gebruik je best een draadloze stofzuiger om je auto te stofzuigen?

Gebruik je best een draadloze stofzuiger om je auto te stofzuigen?

Een draadloze stofzuiger geeft je sowieso meer bewegingsvrijheid om de binnenkant van je auto te stofzuigen. Overweeg dus zeker een steelstofzuiger, zoals de Samsung Jet. Let hierbij op de batterijduur van de snoerloze stofzuiger, zodat je in een enkele beurt je auto kunt stofzuigen. Beschik je over een bedrade stofzuiger? Parkeer je auto dan in de buurt van een stopcontact of gebruik een verlengkabel om tijdens het stofzuigen overal goed bij te kunnen.

Welke snoerlengte is het handigst?

Als je een traditionele stofzuiger met zak of een stofzuiger met stofreservoir wilt gebruiken om je auto te reinigen, controleer dan vooraf de snoerlengte van het apparaat. Hoe langer het snoer, hoe vlotter je elke plek bereikt. We raden je aan om naar een stofzuiger met een snoer van minimaal 8 meter te kijken, voor een optimale actieradius. Een verlengkabel kan je natuurlijk ook uit de brand helpen als jouw stofzuiger over een korter snoer beschikt.

Welke accessoires heb je nodig?

Bij de meeste stofzuigers krijg je accessoires, zoals verschillende opzetborstels en mondstukken, voor tal van schoonmaakklussen. Om je auto te stofzuigen, komen vooral de kierenzuigmond en meubelzuigmond goed van pas. Het eerstgenoemde accessoire is een smal mondstuk waarmee je moeilijk te bereiken plekken in je auto aanpakt. Zo maak je bijvoorbeeld de ruimte tussen de autozetels vlot schoon. De meubelzuigmond helpt je om de bekleding van je zetels, automatten en achterpaneel stofvrij te maken.

Welke borstels kies je best?

Welke borstels kies je best?

Is het al even geleden dat jij je wagen stofzuigde? Een krachtige borstel, zoals een turboborstel, maakt korte metten met gras, grof vuil, haar en opgehoopt stof in je auto. Sommige oppervlakken vereisen daarentegen een zachtere aanpak. Je stofzuigt je dashboard, luidsprekers, ventilatieroosters en andere kwetsbare onderdelen beter met een zachte afstofborstel om krassen te voorkomen.

Hoe vaak moet je je auto stofzuigen?

Hoe vaak moet je je auto stofzuigen?

Je bent elke dag bezig met je huishouden en persoonlijke verzorging, maar gelukkig hoef je je auto niet dagelijks te stofzuigen. Een keer per maand is over het algemeen een goede vuistregel. Natuurlijk kun je jouw voertuig vaker stofzuigen als je daar zin en tijd voor hebt. Ook als je vaak je huisdieren vervoert, is het wellicht een goed idee om je interieur frequenter te reinigen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Je auto stofzuigen: dit heb je allemaal nodig-overview
Stofzuigers

Je auto stofzuigen: dit heb je allemaal nodig

Lees meer over