Mediamarkt Logo
Kies een winkel
Toon alle winkels
MM logo red

Stinkt je wasmachine? Dit is wat je er aan kunt doen

unknown description

Een wasmachine of was-droogcombinatie stinkt doorgaans doordat vuil, wasmiddelresten en huidschilfers in de afvoerleidingen, filters en rubbers van het toestel achterblijven. Dat kan er trouwens ook voor zorgen dat de afvoer van je wasmachine verstopt of de wasmachine water lekt. Hier lees je hoe je een stinkende wasmachine aanpakt en ervoor zorgt dat zowel de machine als je was terug fris ruiken.

Ruikt de afvoer van jouw wasmachine vies?

Ruikt de afvoer van jouw wasmachine vies?

Als de afvoer van je wasmachine stinkt, is het tijd om de afvoerfilter schoon te maken. Daar zetten bacteriën, zeepresten en ander vuil zich namelijk vast, waardoor vieze geuren ontstaan. Zo ga je te werk: trek de stekker van de wasmachine uit het stopcontact en open het klepje van de afvoerfilter (vaak onderaan het toestel aan de voor- of achterkant). Plaats een kom onder de afvoerbuis en laat ze leeglopen. Verwijder dan voorzichtig de filter en maak hem met warm water schoon. Plaats de filter tot slot weer terug en sluit het klepje. Om onfrisse geuren te voorkomen, kun je dit best om de paar maanden herhalen en ook de andere onderdelen van de wasmachine reinigen.

Jouw kleding stinkt na het wassen?

Jouw kleding stinkt na het wassen?

Door je machine goed te onderhouden, verleng je niet alleen de levensduur, maar voorkom je ook dat je kleding muf ruikt na het wassen. Maak regelmatig (zeker één keer om de 3 maanden) de afvoerfilter, het zeepbakje en de rubberen ring van de wasmachinedeur schoon. We raden ook aan om af en toe een lege machine op een heet programma te draaien en de wasmachine te ontkalken. Je kunt schoonmaakmiddelen zoals natuurazijn, soda en zelfs vaatwastabletten gebruiken om je wasmachine te reinigen en te verhelpen dat je kleding slecht ruikt na het wassen.