MM logo red

Tips om trillingen te verminderen bij jouw wasmachine

unknown description

Tijdens het centrifugeren draait de trommel van een wasmachine of was-droogcombinatie op hoge snelheid. Dat de wasmachine trilt, is dus normaal. Maar als jouw apparaat wel heel heftig schudt, bestaan er enkele snelle en eenvoudige oplossingen. Je leest er hier alles over. Toch liever een nieuwe wasautomaat? Maak het jezelf makkelijk en bekijk de favoriete wasmachines van MediaMarkt .

Trillingsdempers: een effectieve oplossing?

Trillingsdempers: een effectieve oplossing?

Een wasmachine gaat lang mee als je het toestel goed onderhoudt en het op een normale manier gebruikt. Maar als je wasautomaat tijdens het centrifugeren zo hard schudt dat hij van zijn plek komt, kan het apparaat schade oplopen. Dan maakt het niet uit of je een kwalitatieve wasmachine van een merk als LG of Miele hebt of een instapmodel uit een lagere prijsklasse. Een eenvoudige oplossing is om naar trillingsdempers te kijken. Dat zijn rubberen doppen die je onder de poten van de wasmachine plaatst om het apparaat op zijn plaats te houden en het lawaai te verminderen. Dit accessoire voor de wasmachine hoef je niet aan te schaffen als jouw toestel al is uitgerust met rubberen poten die trillingen dempen.

Wasmachine schudt bij centrifugeren

Wasmachine schudt bij centrifugeren

Bij het aansluiten van een wasmachine kun je doorgaans eigenlijk al voorkomen dat de wasmachine trilt. Dit doe je door de wasautomaat waterpas te zetten en er eventueel een antivibratiemat onder te leggen. Zo verschuift de wasmachine niet tijdens het centrifugeren en blijft ze steeds waterpas staan. Het helpt ook om je machine klem te zetten. Plaats ze bijvoorbeeld in een kast of installeer je droogkast bovenop de wasmachine. Dit vermindert trillingen en zorgt ervoor dat de wasmachine minder snel verschuift.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
wasmachine stinkt - preview
Wassen & drogen

Stinkt je wasmachine? Dit is wat je er aan kunt doen

Lees meer over
goedkope wasmachine - preview
Wassen & drogen

Dit is onze top 10 van de goedkoopste wasmachines

Lees meer over
wasmachine reinigen - header
Wassen & drogen

Wasmachine reinigen: daarom is het belangrijk

Lees meer over