MM logo red

Wat is de beste pannenkoekenmaker?

Amina24 JANUARI 2024
unknown description

Geniet van overheerlijke crêpes met behulp van een pannenkoekenmaker. Crêpes, beter bekend als Franse pannenkoeken, zijn dunner en ideaal als dessert, heerlijk met ijs, fruit of slagroom. In dit artikel ontdek je welke pannenkoekenmaker geschikt is om samen met je gezin de lekkerste crêpes, flensjes en pannenkoeken te bereiden.

Welke pannenkoekenmaker is geschikt voor jou?

Welke pannenkoekenmaker is geschikt voor jou?

De beste pannenkoekenmaker kies je op basis van je voorkeuren en behoeften. Voor het bakken van grote pannenkoeken en als je voldoende opbergruimte hebt, is een royaler model aan te raden. Ben je van plan om tijdens Maria-Lichtmis samen met je gezin meerdere crêpes, flensjes of mini-crêpes te bakken? Kies dan een pannenkoekenmaker met meerdere platen. Een regelbare thermostaat, antiaanbaklaag en antislipvoetjes zijn essentieel voor gebruiksgemak en veiligheid, terwijl een oververhittingsbeveiliging zorgt voor extra bescherming voor jezelf en je kinderen.

Wat zijn de verschillende soorten pannenkoekenmakers?

Wat zijn de verschillende soorten pannenkoekenmakers?

Pannenkoekenmakers zijn doorgaans ronde toestellen met een hete plaat waarop je het beslag giet en gelijkmatig verspreidt met een t-vormige houten spatel. Sommige modellen laten toe om meerdere pannenkoeken tegelijk te bakken. Wist je dat je ook crêpes en flensjes kan maken met een pannenkoekenmaker? Het enige wat je hoeft te doen is minder pannenkoekenbeslag gebruiken. Voor extra verwennerij, serveer ze met gesmolten chocolade uit een chocoladefontein. Het bakken van zowel flensjes als pannenkoeken gaat eenvoudig dankzij de diverse temperatuurinstellingen en de antiaanbaklaag van de pannenkoekenmaker. Daarnaast is er de traditionele pannenkoekenpan, een platte koekenpan met een diameter van ongeveer 25 cm, uitermate geschikt voor zowel pannenkoeken, flensjes als crêpes en ook nog eens handig voor het bereiden van andere gerechten.

Welk formaat pannenkoekenmaker kies je best?

De keuze voor de grootte van je pannenkoekenmaker hangt af van de grootte van de pannenkoeken, flensjes of crêpes die je wilt maken en de beschikbare opbergruimte in je keuken. Voor het gelijktijdig bereiden van meerdere pannenkoeken zijn er grotere pannenkoekmakers beschikbaar. Daarnaast bestaan er modellen die je tijdens het bakken kan openklappen en na gebruik weer eenvoudig kan sluiten, wat handig is voor efficiënt ruimtegebruik.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2023?
Koffiemachines

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Lees meer over