MM logo red

Een slimme koelkast: vereenvoudig je huishouden

Amina11 APRIL 2024
unknown description

Aan je koelkast een pastarecept vragen? In de supermarkt controleren of er nog melk in de frigo staat en de temperatuur wat verlagen? Slimme koelkasten maken het runnen van je huishouden een pak eenvoudiger. Dankzij wifi en geavanceerde technologie wordt je ijskast plots je beste vriend. Sommige slimme koelkasten sturen zelfs een technisch rapport naar de hersteldienst.

Wat is een slimme koelkast?

Een slimme koelkast is uitgerust met geavanceerde technologieën om verschillende taken uit te voeren die veel verder gaan dan het koelen van je etenswaren. Ze zijn verbonden met het internet en bieden hierdoor heel wat interessante extra functies:

Wat is een slimme koelkast
  • Boodschappenlijstje maken: slimme koelkasten weten wat je graag eet en drinkt. Zijn je favoriete etenswaren bijna op? Dan vullen ze je boodschappenlijstje automatisch aan.
  • Ingebouwde camera’s: sommige modellen hebben zelfs camera’s aan de binnenkant. Zo controleer je op afstand welke items zich in je koelkast bevinden zonder de deur te openen.
  • Digitale schermen: slimme koelkasten hebben vaak een digitaal scherm op de deur om notities te maken, boodschappenlijstjes bij te houden en zelfs je e-mails te controleren.
  • Slimme assistent-integratie: het is zelfs mogelijk om je koelkast te koppelen met slimme assistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant om stembediening te gebruiken.
  • Energie-efficiëntie: slimme koelkasten zijn ontworpen met energiezuinigheid in gedachten, met functies zoals geavanceerde isolatie, energiezuinige compressoren en programma’s voor energiebeheer.

Vraag je je af hoe lang een slimme koelkast meegaat? Dankzij regelmatige updates geniet je van een optimale levensduur. Kortom: een slimme koelkast maakt je huishouden een stuk makkelijker.

De verschillen tussen een slimme en een normale koelkast op een rij

De verschillen tussen een slimme en een normale koelkast op een rij

Het grootste verschil is dat een smart-frigo verbonden is met het internet. Hierdoor is een slimme koelkast in staat om gegevens te ontvangen en verzenden. Daarnaast zijn deze toestellen ook uitgerust met geavanceerde functies, zoals automatische bestellingen, ingebouwde camera’s, digitale schermen en integratie met slimme assistenten. Een standaard koelkast heeft deze functies niet. Je koelkast per ongeluk laten openstaan? Dan ontvang je een berichtje. Staat er een verrassing voor je kinderen of partner in de frigo? Doe de koelkast op slot met een druk op de knop. Door deze baanbrekende technologieën is een slimme koelkast wel duurder dan een gewone koelkast. Maar ook hier vallen modellen te scoren tegen een aantrekkelijke prijs.

Welke merken bieden slimme koelkasten aan?

Welke merken bieden slimme koelkasten aan?

Er zijn heel wat bekende merken die slimme koelkasten aanbieden. Vooral LG en Samsung zijn hierin gespecialiseerd. Ze zijn al jaren marktleider en staan bekend om hun onklopbare kwaliteit en indrukwekkende functionaliteiten.

Wat zijn de beste slimme frigo's?

Wat zijn de beste slimme frigo's?

Wat de beste slimme frigo is, hangt af van jouw noden en wensen. De beste slimme koelkast is er een die naadloos aansluit bij jouw huishouden en stijl. Kies je voor hypermodern of voor een retro koelkast? Spring je plaatselijke MediaMarkt binnen voor persoonlijk advies. Onze experts helpen je graag verder bij het vinden van de beste slimme koelkast.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn