MM logo red

De voor- en nadelen van een No Frost-diepvriezer

Amina9 APRIL 2024
unknown description

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe diepvriezer of diepvrieskast , ben je waarschijnlijk al de term ‘No Frost’ tegengekomen. Maar wat is dat nu juist? En welke voor- en nadelen brengt deze technologie met zich mee? De experts van MediaMarkt zetten alle kenmerken van een No Frost-diepvries graag voor je op een rijtje.

Wat is een No Frost-diepvriezer?

Wat is een No Frost-diepvriezer?

No Frost-diepvriezers zijn uitgerust met een speciaal systeem dat de luchtvochtigheid in de vriezer verlaagt. Daarnaast circuleert dit systeem gekoelde lucht gelijkmatig door de vriezer, waardoor het vocht afvoert voordat het de kans krijgt om te bevriezen. Dit voorkomt ijsvorming. Er bestaan verschillende diepvriezers die zijn uitgerust met No Frost-technologie, zoals een diepvries-tafelmodel, diepvrieskist en zelfs mini-diepvriezers.

Wat zijn de voordelen van een diepvriezer met No Frost-technologie

No Frost-diepvriezers brengen heel wat interessante voordelen met zich mee. Je bespaart er tijd en werk door. Bovendien blijven je etenswaren langer goed.

Niet handmatig ontdooien

Niet handmatig ontdooien

Het grootste voordeel is dat een No Frost-vriezer ijsvorming op de wanden of rond de producten tegengaat.Dit betekent dat je je vriezer niet handmatig moet ontdooien. Zo bespaar je tijd en moeite. Geen ijsvorming is bovendien voordelig voor het verbruik van je diepvries.

Voedselkwaliteit blijft behouden

Voedselkwaliteit blijft behouden

Omdat er geen ijsvorming is, blijft de temperatuur in de diepvriezer constant en gelijkmatig.

Dit draagt bij aan een beter behoud van de voedselkwaliteit. Er is namelijk geen sprake van temperatuurschommelingen die leiden tot vriesbrand.

Diepvries met No Frost: nadelen waar je rekening mee moet houden

Op vlak van kostprijs en geluid zijn er enkele kleine nadelen aan No Frost-diepvriezers verbonden.

Duurder dan de standaard diepvriezer

Duurder dan de standaard diepvriezer

Door de geïntegreerde No Frost-technologie, betaal je iets meer meer voor deze diepvriezers. De meerprijs bedraagt gemiddeld € 80,-.

No Frost zorgt voor meer geluid

No Frost zorgt voor meer geluid

Door de ingebouwde ventilator is een No Frost-diepvriezer minder stil dan een standaard diepvriezer. Je hoort een zoemend geluid.

Is het waard om te investeren in een No Frost-diepvries?

De voordelen van een No Frost-diepvriezer wegen duidelijk op tegen de nadelen. Voor een kleine meerprijs, heb je een pak meer gebruiksgemak. Je moet minder tijd en energie investeren in het onderhoud van je diepvriezer, en je producten blijven langer goed.

Op zoek naar meer advies? Spring binnen bij je plaatselijke MediaMarkt. Onze experts helpen je graag verder.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
diepvriezer - preview
Keuken

Welke diepvriezer kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over