MM logo red

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Amina10 OKTOBER 2023
unknown description

Ben je zot van cappuccino’s en latte’s? Dan is een cappuccino-toestel de koffiemachine voor jou. Met deze koffiezetapparaten bereid je de heerlijkste koffiespecialiteiten met melk, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. Op deze pagina geven we je meer uitleg en lichten we onze 5 beste cappuccino-apparaten toe.

Wat is een cappuccino-apparaat?

Wat is een cappuccino-apparaat?

Een cappuccino-toestel is een koffiemachine met een melkfunctie. Hiermee maak je niet alleen eenvoudig cappuccino, maar ook allerhande koffiespecialiteiten met melk. Deze koffiezetapparaten beschikken over een melkreservoir, een melkslangetje om melk toe te voegen of een stoompijpje om melk op te schuimen. Het melkreservoir vul je gewoon met melk; de koffiemachine doet de rest. Toestellen met een ingebouwd melkreservoir reinigen zichzelf dikwijls. Een los reservoir spoel je na gebruik best even uit. Het melkslangetje steek je in een pak melk. Dit trekt de melk rechtstreeks uit het pak. Let erop dat je het melkslangetje geregeld schoonmaakt. Melk opschuimen met een stoompijpje vraagt wat meer handigheid. Wel heb je meer controle over de structuur en temperatuur van de melk. Zo'n stoompijpje steek je in een tas of kannetje met melk om het op te schuimen.

Waarop moet je letten bij een cappuccino-apparaat?

Waarop moet je letten bij een cappuccino-apparaat?

Als je een cappuccino-toestel koopt, is het nuttig om met enkele dingen rekening te houden. Welke melkfunctie verkies je? Wil je een melkreservoir waarin je de melk giet, zodat het schuimend en warm in je tas komt? Of verkies je een stoompijpje waarmee je de melk in een apart kannetje opschuimt? Andere zaken waar je op dient te letten bij de aankoop van een koffiemachine is het soort toestel dat je kiest. Met andere woorden: welke koffie smaakt jou het best? Heb je graag versgemalen bonen of kies je voor het gemak van cups? Als je een koffietoestel zonder melkfunctie verkiest, kun je altijd apart een melkopschuimer kopen, zodat je toch cappuccino’s en andere melkspecialiteiten kan bereiden.

Top 5 beste cappuccino-apparaten in 2024

Top 5 beste cappuccino-apparaten in 2023

Benieuwd welk cappuccino-apparaat bij jou past? Hieronder geven we je een overzicht van onze 5 beste cappuccino-toestellen van dit moment, in willekeurige volgorde. Vind je niet meteen de koffiemachine die je zoekt? Neem dan zeker een kijkje in ons volledige aanbod voor meer inspiratie. Uiteraard ben je ook altijd welkom in een MediaMarkt dichtbij jou, waar onze medewerkers je graag verder helpen.

De’Longhi Eletta Explore ECAM450.65.S

De’Longhi Eletta Explore ECAM450.65.S

De Eletta Explore ECAM450.65.S van De’Longhi is een volautomatische espressomachine met een uitneembaar melkreservoir. Met deze koffiemachine maak je allerlei koffiespecialiteiten, waaronder ook ijskoffie. Deze De’Longhi is uitgerust met de LatteCrema Hot-technologie om melkschuim op de juiste temperatuur te bekomen voor extra smeuïge koffies; de LatteCrema Cool-technologie doet net hetzelfde, maar dan voor ijskoffie. Deze De'Longhi maakt ook gebruik van de Cold Extractie-technologie, waardoor je met een lage druk Cold Brew-koffiespecialiteiten kan bereiden. Daarnaast biedt het koffietoestel een To Go-functie om je reisbeker te vullen en de mogelijkheid om met de Coffee Link-app te koppelen, waardoor je meer dan 100 koffierecepten binnen handbereik hebt. Het kleurenscherm zorgt bovendien voor extra gebruiksgemak.

Sage Nespresso Creatista Pro (SNE900BSS4EEU1)

SAGE Nespresso Creatista Pro (SNE900BSS4EEU1)

Met deze Creatista Pro zet je een scala aan melk- en koffiedranken. Laat je creativiteit de vrije loop en stel met een persoonlijke touch je favoriete koffiedrank samen. Dit toestel biedt je 9 bereidingen, van een ristretto en cappucino tot een smeuïge flat white. De bediening gaat vlot via het digitale touchscreen. Bovendien kies je uit 8 melktexturen en 11 temperatuurstanden voor de melk, allemaal dankzij het automatische stoompijpje met zijn aanpasbare instellingen.

Saeco GranAroma (SM6580/00)

SAECO GranAroma (SM6580/00)

De SAECO GranAroma dompelt je onder in de wereld van authentieke Italiaanse koffie, in het comfort van je eigen keuken. Dit toestel combineert een elegant design met geavanceerde technologie en garandeert elke keer weer een heerlijke espresso of cappuccino. Dankzij de intuïtieve interface kies je je favoriete koffie met slechts een druk op de knop. Geniet van de rijke smaak en het romige melkschuim dat je doet dagdromen van la bella Italia. Echt iets voor de ware koffiegenieters onder ons.

De'Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.74.MB

Zet het perfecte kopje koffie met de PrimaDonna Soul. Dankzij de Bean-Adapt Technologie past de machine haar instellingen automatisch aan op basis van jouw gekozen koffieboon. Of je nu zin hebt in een espresso of latte, met een druk op de knop staat jouw favoriete koffie klaar. En het luxe cadeaupakket? Dat is de kers op de taart. Perfetto, van boon tot kopje.

Bekijk de De'Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.74.MB

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW

Met de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW volautomatische espressomachine zet je je koffie als een ware barista. Deze koffiemachine schakelt automatisch uit na gebruik. Voor elk tasje koffie bepaal je zelf de temperatuur en de hoeveelheid. Verkies je meer melk in je koffie, of net wat minder? Je past eenvoudig de melk- en espressoverhouding aan. Je kan ook gewoon warm water of warme melk nemen. Dit koffietoestel is voorzien van een melkslangetje voor je koffiespecialiteiten met melk.

Bekijk de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2023?
Koffiemachines

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Lees meer over