MM logo red

Geniet langer van je Dolce Gusto met ons ontkalkingsadvies

Amina8 NOVEMBER 2023
unknown description

Als trotse eigenaar van een Dolce Gusto-capsulemachine is het van uiterst belang om regelmatig onderhoud te plegen. Een onmisbare stap in dit proces is het regelmatig ontkalken van je toestel. Laat ons je begeleiden bij het ontdekken van een eenvoudige en effectieve methode om dit ontkalkingsproces uit te voeren.

Hoe ontstaat kalk in mijn Dolce Gusto?

Hoe ontstaat kalk in mijn Dolce Gusto?

Kalkaanslag in je Dolce Gusto-capsulemachine ontstaat wanneer calcium- en magnesiumdeeltjes in het water zich ophopen en neerslaan op de verwarmingselementen en leidingen. Dit geleidelijke proces kan de prestaties van je koffiemachine verminderen en de smaak van je drankjes beïnvloeden. Daarom is regelmatig ontkalken belangrijk om kalkaanslag te verwijderen en je machine alzo in topconditie te houden.

Hoe ontkalk je je Dolce Gusto?

Hoe ontkalk je je Dolce Gusto?

Het ontkalken van je Dolce Gusto-machine is eenvoudig en essentieel om kalkaanslag te verwijderen. Gebruik de Krups ontkalkingsset, die speciaal is ontworpen voor dit toestel. Hier is hoe je het doet:

  • Meng gelijke delen ontkalkingsmiddel en water in een maatbeker van minimum 500 ml.
  • Vul de watertank van je Dolce Gusto met dit mengsel tot het maximumniveau.
  • Plaats een leeg reservoir of kopje onder de koffie-uitloop om het opgevangen afvalwater op te vangen.
  • Zet de Dolce Gusto aan en laat het mengsel door het systeem lopen alsof je een kopje koffie zou maken. Doe dit net zo lang totdat de watertank leeg is.
  • Spoel de watertank grondig uit en vul deze met proper water.
  • Herhaal dit proces met alleen zuiver water om eventuele ontkalkingsmiddelresten te verwijderen.

Dit zou je Dolce Gusto effectief moeten ontkalken. Zorg er wel voor dat je alle onderdelen grondig spoelt voordat je weer koffie gaat zetten. Zo blijft je Dolce Gusto altijd in topvorm!

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Welke Dolce Gusto kies je het best?

Welke Dolce Gusto kies je het best?

Het kiezen van de beste Dolce Gusto hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je een ruime keuze aan dranken wilt, is de veelzijdige Dolce Gusto Genio een goede uitkomst. Voor een compact en elegant ontwerp is de Dolce Gusto Piccolo een uitstekende optie. Wie een grotere watertank en geavanceerde functies wenst, kiest voor de Dolce Gusto Circolo. Wil je de nieuwste technologie en connectiviteitsopties? Dan is de Dolce Gusto Lumio het overwegen waard. Houd rekening met je behoeften en budget bij het kiezen van de Dolce Gusto die bij jou past.

Kan ik mijn Dolce Gusto ontkalken met azijn?

Kan ik mijn Dolce Gusto ontkalken met azijn?

Vermijd ten alle tijden het gebruik van schoonmaakazijn, aangezien dit een te agressief schoonmaakmiddel is dat schadelijk kan zijn voor je Dolce Gusto-apparaat. Het gebruik van schoonmaakazijn kan de interne onderdelen van de machine beschadigen en zelfs de smaak van je drankjes beïnvloeden. Het is sterk aanbevolen om altijd een speciaal ontkalkingsmiddel te gebruiken dat specifiek geschikt is voor koffiezetapparaten. Dit zal niet enkel de levensduur van je Dolce Gusto-capsulemachine verlengen, maar ook de kwaliteit van je koffie behouden.

Hoe vaak dien ik mijn Dolce Gusto te ontkalken?

Om je Dolce Gusto-capsulemachine in optimale staat te houden en te blijven genieten van de beste koffie, is het aanbevolen om je apparaat ongeveer om de 2 tot 3 maanden te ontkalken.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2023?
Koffiemachines

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Lees meer over