MM logo red

Wat is een TSA-slot en hoe stel je het in?

Milan16 JANUARI 2024
unknown description

Een TSA-slot is een essentieel reisaccessoire voor iedereen die naar of binnen de Verenigde Staten reist. Deze speciale sloten stellen de Transportation Security Administration in staat je bagage te inspecteren zonder schade te berokkenen. In dit artikel duiken we dieper in het hoe en waarom van TSA-sloten. Lees verder om meer te ontdekken.

Wat is een TSA-slot?

Reis je naar of binnen Amerika? Kies dan voor een TSA-slot voor je koffer. De afkorting TSA staat voor Transport Security Administration, een Amerikaanse veiligheidsinstantie die na 9/11 is opgericht. Deze instantie bewaakt de veiligheid van reizigers in de VS. Vlieg je naar Amerika, dan kunnen TSA-medewerkers je koffer inspecteren. Een koffer zonder TSA-slot kan tijdens zo'n inspectie geforceerd en beschadigd raken. Om dergelijke schade te voorkomen, introduceerde men het TSA-slot. TSA-medewerkers kunnen dit slot met een speciale loper openen, zodat forceren niet nodig is. Travel Sentry ontwikkelde het slot en de Transport Security Administration keurde het goed, vandaar de naam TSA. Je herkent de sloten aan het TSA-logo, wat staat voor Travel Sentry Approved.

Wat zijn de verschillende TSA-slot opties?

Wat zijn de verschillende TSA-slot opties?

TSA-sloten, speciaal ontworpen voor reizigers naar en in de VS, zijn verkrijgbaar in diverse varianten, elk met hun unieke kenmerken:

  • Cijfersloten: deze zijn voorzien van een combinatiecode die je zelf instelt. Ze zijn gebruiksvriendelijk en je hebt geen sleutel nodig, wat het risico op verlies vermindert.
  • Hangsloten: deze traditionele sloten werken met een sleutel of een cijfercombinatie. Ze zijn handig om te gebruiken op verschillende soorten bagage.
  • Kabelsloten: deze hebben een flexibele kabel, ideaal voor het vastzetten van bagage met onregelmatige vormen of het samenbinden van meerdere tassen.

  • Key Card Sloten: deze sloten open je met een kaart in plaats van een traditionele sleutel of cijfercode. Ze zijn vaak platter en eenvoudiger op te bergen.
  • In bagageriem verwerkte sloten: deze sloten zijn in een bagageriem geïntegreerd, waardoor ze niet alleen je koffer afsluiten maar ook extra stevigheid bieden.

Daarnaast zijn er veel koffers die al zijn uitgerust met een ingebouwd TSA-slot, wat extra gemak biedt omdat je geen apart slot hoeft aan te schaffen of mee te nemen. Deze ingebouwde sloten integreren naadloos in het ontwerp van de koffer, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Hoe stel je een TSA-slot in?

Hoe stel je een TSA-slot in?

Het instellen van een TSA-slot is meestal een eenvoudig proces, maar varieert enigszins afhankelijk van het specifieke model en type slot. Hieronder volgt een algemene handleiding voor het instellen van een TSA-cijferslot, wat het meest voorkomende type is.

Bij nieuwe TSA-cijfersloten staat de combinatie vaak standaard op 000 ingesteld. Zoek de resetknop of -hefboom, die zich meestal aan de zijkant of onderkant van het slot bevindt. Druk met een pen of een ander klein voorwerp op de resetknop of -hefboom en houd deze ingedrukt. In sommige gevallen moet je de resetknop naar een andere positie schuiven. Terwijl je de resetknop ingedrukt houdt of in de resetpositie staat, draai je de cijferschijven naar je gewenste combinatie. Laat de resetknop los of breng deze terug naar de oorspronkelijke positie. Je nieuwe combinatie is nu ingesteld. Voordat je het slot in gebruik neemt, is het een goed idee om eerst te testen of de nieuwe combinatie werkt. Sluit het slot en probeer het te openen met de door jou ingestelde code.

Voor TSA-sloten die met een sleutel of key card werken, hoef je meestal geen combinatie in te stellen, omdat TSA-agenten deze openen met een universele mastersleutel. Als je problemen ondervindt of als je slot anders werkt, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing die bij je TSA-slot is geleverd voor duidelijke instructies.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Mogen powerbanks mee in het vliegtuig?
Computer & Multimedia

Mogen powerbanks mee in het vliegtuig?

Lees meer over
action cam 2023 - preview
Entertainment & Mobility

Bekijk onze top 5 action camera’s van 2024

Lees meer over
Regels en tips voor efficiënt reizen met handbagage
Seizoensitems

Regels en tips voor efficiënt reizen met handbagage

Lees meer over