MM logo red

De overdracht van gegevens tussen 2 Samsung-toestellen

unknown description

Gegevens van het ene Samsung-toestel naar het andere overzetten is heel eenvoudig. Gebruik de Samsung Smart Switch-app voor een doe-het-zelf aanpak of schakel de expertise in van onze teams bij MediaMarkt voor een vlotte en veilige overdracht. Dit artikel leidt je door de stappen die nodig zijn om deze overdracht succesvol uit te voeren.

Wat heb je nodig om data over te dragen van de ene Samsung naar de andere?

Wat heb je nodig om data over te dragen van de ene Samsung naar de andere?

Voor je start met de overdracht van gegevens, zorg dat je zowel je oude als nieuwe Samsung-toestel bij de hand hebt. Je hebt ook een wifi-verbinding nodig, of een USB-C naar USB-C-kabel om een directe verbinding tussen de 2 apparaten tot stand te kunnen brengen.

Gegevens vlot overzetten met Samsung Smart Switch

Gegevens vlot overzetten met Samsung Smart Switch

Via de Samsung Smart Switch-app verplaats je moeiteloos data van het ene naar het andere Samsung-toestel. Of je nu kiest voor een draadloze overdracht of een verbinding via kabel, je gegevens verhuis je simpelweg van smartphones naar Samsung-tablets of zelfs naar Samsung-laptops. Smart Switch kopieert je gegevens van het oude naar het nieuwe toestel, terwijl ze ook op het oorspronkelijke apparaat bewaard blijven. Deze methode is universeel voor alle Samsung-apparaten.

Hoe ga je te werk?

 • Installeer Samsung Smart Switch op beide toestellen.
 • Kies hoe je wilt overdragen: draadloos of met een kabel.
 • Selecteer op je oude toestel welke gegevens je wilt overzetten.

Overdracht van gegevens via kabel

Overdracht van gegevens via kabel

Het overzetten van gegevens tussen 2 Samsung-toestellen met een USB-kabel gaat vlot dankzij de Samsung Smart Switch-app. Volg deze stappen:

 • Installeer Samsung Smart Switch op beide toestellen. Indien nodig, download je de app via de Google Play Store.
 • Verbind de 2 Samsung-toestellen met een USB-kabel. Mogelijk heb je een USB OTG-adapter nodig, afhankelijk van het model.
 • Open op beide toestellen Samsung Smart Switch. Kies op het oude apparaat 'Gegevens verzenden' en op het nieuwe 'Gegevens ontvangen'.
 • Selecteer 'Kabel' als de methode voor de overdracht.

 • Op het oude toestel kies je welke gegevens je wilt overzetten, zoals contacten, foto's en berichten. Je kan alles of specifieke items kiezen.
 • Start de overdracht door op het oude apparaat 'Verzenden' te drukken en bevestig de ontvangst op het nieuwe toestel.
 • Wacht tot de overdracht is voltooid. Dit kan even duren, afhankelijk van de hoeveelheid data. Zorg dat de toestellen verbonden blijven gedurende de ganse overdracht.
 • Controleer na afloop of alle gegevens correct overgezet zijn naar het nieuwe apparaat.

Dit is een veilige en snelle methode die geen wifi vereist, uitermate geschikt voor het overzetten van grote data-hoeveelheden.

Draadloze overdracht van gegevens

Draadloze overdracht van gegevens

De procedure voor het draadloos overzetten van gegevens tussen 2 Samsung-apparaten is vergelijkbaar met die via een kabel, maar stappen 2 en 4 verschillen. Bij draadloze overdracht van gegevens dien je ervoor te zorgen dat beide Samsung-toestellen met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Erna kies je op elk toestel voor de optie van draadloze overdracht van gegevens.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Top 8 beste smartphones: prijs-kwaliteit
Telefoon & Navigatie

Top 8 beste smartphones: prijs-kwaliteit

Lees meer over