MM logo red

Inhoud

8 apps die je helpen om een marathon voor te bereiden

unknown description

Een marathon voorbereiden is geen makkie. Gelukkig zijn er allerlei apps die je motiveren en informeren. Zo lopen je trainingen gesmeerd en haal je dat einddoel met de vingers in de neus. Of toch bijna.

Strava

Strava

Strava is een van de bekendste apps voor fietsers, maar je kunt er net zo goed een marathon mee voorbereiden. De leukste feature is de mogelijkheid om de kaart in jouw buurt te verkennen, op zoek naar populaire looprondes. En uiteraard kun je ook zelf een loopparcours aanreiken. Ideaal voor mensen die veel trainen en houden van afwisseling in hun looproutes. Wat extra motiveert, zijn trouwens de ‘kudos’. Dat zijn vind-ik-leuks van medelopers in je buurt.

Download Strava hier voor Android

Download Strava hier voor iOSRunkeeper

Adidas runtastic

Adidas runtastic

Adidas Runtastic maakt van je smartphone een activiteitentracker en gebruikt de GPS-functie om je gelopen parcours te volgen. De app geeft je duidelijke feedback over de afgelegde weg, de snelheid, het calorieverbruik en meer. Adidas Runtastic trackt ook allerlei andere sporten, en dat is ideaal voor die trainingsdagen dat een aanvullende training op de marathonplanning staat.

Download Adidas Runstastic hier voor Android

Download Adidas Runstastic hier voor iOSStart 2 run

Start 2 run

Niet helemaal zeker wat Start 2 Run in dit lijstje van ‘marathonapps’ staat te doen? We kennen de app inderdaad als hét hulpmiddel om een bescheiden loopdoel te bereiken: vijf kilometer lopen. Maar Start 2 Run gaat veel verder en bevat trainingsschema’s van ervaren sportcoaches voor allerlei loopdoelen: twintig kilometer, een marathon. De handige schema’s helpen je om stap voor stap je doel te bereiken.

Download Start 2 Run hier voor Android

Download Start 2 Run hier voor iOSNike run club

Nike run club

Nike Run Club heeft alles aan boord om je nog beter te laten lopen: GPS-tracking, wekelijkse of maandelijkse gepersonaliseerde afstandsuitdagingen, aangepaste trainingsschema’s en non-stop motivatie van je vrienden. Op de GPS-kaart zie je bovendien hoe snel je op verschillende stukken van je route hebt gelopen. Zo zie je meteen wanneer in je training of waar in je route je misschien een tandje moet bijsteken of moet vertragen. Zo bereid je die marathon op een leuke en speelse manier voor.

Download Nike Run Club hier voor Android

Download hier Nike Run Club voor iOSPumatrac

Pumatrac

Dit is de trainings- en hardloopapp van het Duitse sportmerk Puma. Je krijgt een persoonlijke coach in handen die je meer dan tachtig work-outs voorschotelt en op alle mogelijke manieren je prestaties monitort. De app geeft je ook inzicht in hoe de professionele atleten trainen. Dat spreekt tot de verbeelding en motiveert je om altijd een tikje beter te doen.

Download Pumatrac hier voor Android

Download Pumatrac hier voor iOSZombies, run!

Zombies, run!

De Zombies, Run!-app is een zogenaamde ‘exergame’. Het combineert op redelijk briljante wijze een intervaltrainingsprogramma zoals Start 2 Run met een interactief hoorspel. Je loopt dus pakweg een minuut en wanneer het tijd is om sneller te gaan, komt er een meute zombies achter je aan. Ren voor je leven! Wie weet is het wel een beproefde tactiek op de wedstrijddag zelf: je inbeelden dat er grommende monsters achter je aan lopen.

Download Zombies, Run! hier voor Android

Download Zombies, Run! hier voor iOSCharity miles

Charity miles

Heb je graag het gevoel dat je iets nuttigs doet, niet enkel voor je eigen lichaam, maar ook voor anderen? Dan is de Charity Miles-app iets voor jou. Bij de opstart geef je aan welk goed doel je wilt steunen. Met iedere kilometer die je loopt, help je het goede doel geld van jouw keuze in te zamelen. Zonder dat je er zelf geld voor doneert, geniaal toch? Reken maar eens na: voor een marathonvoorbereiding kan die bijdrage al tellen!

Download Charity Miles hier voor Android

Download Charity Miles hier voor iOSDeze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over