MM logo red

Hoe zet je foto's over van je iPhone naar je pc?

Jasper21 MAART 2024
unknown description

Wil je graag foto’s van je iPhone naar je pc overzetten, zodat je ze op een groter scherm kunt bekijken of bewerken? Dat kan op verschillende manieren. Lees hier hoe je eenvoudig video’s en foto’s van je Apple iPhone naar je Windows-pc of Mac importeert.

Foto’s van je iPhone naar je pc overzetten met iTunes

Foto’s van je iPhone naar je pc overzetten met iTunes

Als je een Windows-pc hebt, kun je de iTunes-app gebruiken om foto’s van je iPhone te importeren. Zo doe je dit:

  1. Werk iTunes bij naar de nieuwste versie. Je hebt iTunes 12.5.1 of nieuwer nodig om je foto’s naar je computer over te zetten.
  2. Gebruik een USB-kabel om je smartphone op je Windows-pc aan te sluiten.
  3. Ontgrendel je iPhone. Krijg je een melding met de vraag ‘Vertrouw je deze computer?’ op je scherm te zien? Tik dan op ‘Vertrouw’.
  4. Open iTunes op je pc en klik op het pictogram van je iPhone.
  5. Ga naar het tabblad ‘Foto’s’ en vink de foto’s aan die je naar je computer wilt overzetten.
  6. Klik op ‘Pas toe’ of ‘Synchroniseer’ onderaan je scherm. De iTunes-app kopieert nu de geselecteerde foto’s van je iPhone naar je pc.

Foto’s van je iPhone naar je pc overzetten met de Foto’s-app

Foto’s van je iPhone naar je pc overzetten met de Foto’s-app

Beschik je over een MacBook of een iMac? Je gebruikt dan niet langer iTunes, maar de Foto’s-app van Apple om video’s en foto’s van je iPhone naar je pc te kopiëren. Volg dit stappenplan:

  1. Verbind je iPhone via een USB-kabel met je Apple-computer.
  2. Open de Foto’s app op je pc en klik onder de rubriek ‘Importeren’ op de naam van je iPhone.
  3. Verschijnt de vraag ‘Vertrouw je deze computer?’ op het scherm van je iPhone, tik dan op ‘Vertrouw’ om verder te gaan.
  4. Vink de foto’s aan die je wilt overzetten en klik rechtsboven op ‘Importeer selectie’. Je kunt ook voor ‘Importeer alle’ kiezen. De Foto’s-app zet vervolgens de aangevinkte foto’s naar je pc over.

Foto’s van je iPhone naar je pc overzetten zonder kabel

Cloudplatformen, zoals Dropbox, iCloud en Google Foto’s laten je toe om via wifi draadloos foto’s van je iPhone naar je pc over te zetten.

Foto’s overzetten via Dropbox

Foto’s overzetten via Dropbox

Dropbox is een clouddienst waarmee je met andere gebruikers documenten uitwisselt en foto’s van je smartphone naar je pc overzet. Dit platform biedt je 2GB gratis opslagcapaciteit. Deze kun je voor een meerprijs uitbreiden. Om foto’s van je iPhone naar je pc over te zetten, maak je een Dropbox-account aan en koppel je deze aan zowel je iPhone als je computer.

Foto’s overzetten via iCloud

Foto’s overzetten via iCloud

Apple heeft zijn eigen cloudplatform: iCloud. Als jij je iCloud-fotobibliotheek inschakelt, hoef je de foto’s van je iPhone niet meer handmatig naar je pc over te zetten. Al je nieuwe foto’s komen automatisch in het iCloud-platform, waardoor je ze op alle gekoppelde apparaten kunt bekijken: op je iPhone, iPad, Apple- of Windows-computer, smart-tv, enzovoort. Gebruikers krijgen de eerste 5GB-opslag gratis, voor meer opslagruimte neem je een abonnement tegen betaling.

Foto’s overzetten via Google Foto’s

Foto’s overzetten via Google Foto’s

Google Foto’s werkt op dezelfde manier als Dropbox en iCloud. Je slaat er tot 15GB gratis foto’s of andere documenten op. Net als gelijkaardige cloudopslagplatformen kun je op eender welk apparaat op je Google Foto’s-account inloggen om de geïmporteerde foto’s van je iPhone te bekijken.

Foto’s overzetten via AirDrop (enkel voor Mac)

Foto’s overzetten via AirDrop (enkel voor Mac)

Tot slot delen we nog een eenvoudige manier om foto’s van je iPhone naar je Apple MacBook of iMac over te zetten. Om van AirDrop gebruik te maken, heb je een stabiele bluetoothverbinding nodig. Open de Foto’s-app op je iPhone en selecteer de foto’s die je naar je Mac wilt importeren. Tik op de deelknop en vervolgens op ‘AirDrop’. Je iPhone laat alle beschikbare apparaten in de buurt zien. Kies je Mac en accepteer vervolgens op je computer de overdracht.

Andere manieren om je foto’s van je iPhone naar je pc over te zetten

Andere manieren om je foto’s van je iPhone naar je pc over te zetten

Video’s en foto’s van een iPhone naar een pc overzetten, kan ook via een tussenstap. Je kopieert dan eerst de foto’s van je iPhone naar een externe harde schijf of SD-kaart, en importeert ze vervolgens vanaf dat apparaat naar je computer. Hiervoor heb je meestal wel verschillende kabels nodig: een om het opslagapparaat met je iPhone te verbinden en een andere om de harde schijf of SD-kaart aan je pc te koppelen. De foto’s komen uiteindelijk ook in de Foto’s-app of iTunes terecht. Vandaar zet je ze eventueel naar een cloudplatform over als je lokaal niet over genoeg opslagruimte beschikt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over