MM logo red

Top 8 beste smartphones: prijs-kwaliteit

Jasper4 SEPTEMBER 2023
unknown description

De geschikte smartphone voor jouw noden en budget vind je niet zomaar. Om een weloverwogen keuze te maken, vergelijk je best eerst verschillende merken en modellen en hun specificaties. Denk maar aan de processor, beeldschermkwaliteit, camerafuncties, opslagcapaciteit en batterijduur. Geen zorgen, want we helpen je graag op weg met onze 8 favoriete smartphones met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54

Is je motto ‘hoe recenter, hoe beter’? Laat de beste smartphones van 2024 voorlopig links liggen en kijk eens naar de Samsung Galaxy A54 uit 2023. Deze gsm heeft een behoorlijke sprong vooruit gemaakt vergeleken met de A53: het design is verfijnder, het 6,4-inch-display iets feller en de hoofdcamera van 50 megapixels wat krachtiger. De combinatie van een snellere chip en 8 GB werkgeheugen levert het nodige vermogen om vlot tussen apps te schakelen. Bovendien gaat de batterij tot 23 uur mee. Een veelzijdige smartphone voor wie graag onder € 500,- blijft, maar wel van een recent smartphonemodel wil genieten.

Apple iPhone 11

Apple iPhone 11

De iPhone 11 kwam eind 2019 uit, maar is nog altijd een betrouwbaar toestel met een lager prijskaartje dan de nieuwere generaties iPhone. Het Liquid Retina-scherm van 6,1 inch levert heldere, scherpe beelden op. Dankzij de dubbele cameraopstelling aan de achterkant (elk 12 megapixels) maak je foto’s en video’s met een goede kleurnauwkeurigheid en detail. De Apple iPhone 11 draait op de A13-processor, die vandaag nog steeds met nieuwere modellen van andere smartphonemerken concurreert. En ook het ontwerp van deze gsm ziet er even tijdloos uit als dat van recentere iPhones.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

Wat deze Samsung-smartphone zo’n goede prijs-kwaliteit bezorgt, is voornamelijk zijn camerasysteem. De Samsung Galaxy S23 heeft 4 camera’s: een selfiecamera van 12 megapixels vooraan en achterop 3 lenzen met 50, 12 en 10 megapixels. We zijn zelfs zo overtuigd van de camerakwaliteit dat we dit toestel een plek gaven in de top 10 smartphones met de beste camera. Deze telefoon heeft natuurlijk nog andere fijne specs, zoals een hoogwaardig amoled-scherm van 6,1 inch, een RAM-geheugen van 8 GB en een performante processor die zelfs zware apps aankan. Als kers op de taart kun je een hele dag door met een volle batterij bij gemiddeld gebruik.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung bracht dit model oorspronkelijk uit als de ‘lichtere’ versie van de Galaxy S21. Het merk bespaarde op enkele onderdelen, zoals de behuizing en het scherm, om het toestel een scherpere prijs te kunnen geven. Dat merk je eigenlijk nauwelijks, want de amoled-technologie in het scherm geeft beelden haarfijn weer. Verder beschik je met de Samsung Galaxy S21 FE over high-end functies en specificaties, zoals geïntegreerde gezichtsherkenning, 6 GB aan werkgeheugen, 3 achtercamera’s en een uitstekende camera van 32 megapixels aan de voorkant. Het resultaat is een premium smartphone voor een zachtere prijs dan de allernieuwste Samsung-gsm's van 2023.

Apple iPhone SE (2022)

Apple iPhone SE (2022)

De Apple iPhone SE uit 2022 is een aantrekkelijke optie als je een budgetvriendelijke iPhone met krachtige prestaties zoekt. Deze smartphone is namelijk voorzien van de snelle A15 Bionic-chip, dezelfde processor als die in de iPhone 13. De SE ondersteunt ook 5G, zodat je nog sneller kunt downloaden, streamen en gamen. Als deel van de iPhone-familie ontvangt de iPhone SE (2022) regelmatig software-updates, zodat je er nog jaren mee verder kunt. Om de prijs van dit toestel te drukken, is de SE uitgerust met een klein 4,7-inch-display en een enkele 12-megapixel-camera aan de achterzijde. Daarmee maak je nog steeds uitstekende foto’s, dankzij de beeldverwerkingssoftware van Apple.

Motorola Moto G73

Motorola Moto G73

Deze gsm voor een prijs onder € 300,- kwam pas begin 2023 uit. Vooral de camerakwaliteit en het ruime aanraakscherm springen in het oog. De Motorola Moto G73 heeft een LTPS-display van 6,4 inch met een verversingssnelheid van 120 hertz voor een vloeiende schermervaring. Onder de behuizing zitten een degelijke processor en 8 GB werkgeheugen. Die combinatie doet het goed voor alledaags gebruik, maar is minder geschikt voor zwaardere apps. Het camerasysteem van deze gsm springt er echt uit. Naast de hoofdcamera van 50 megapixels heeft de Moto G73 een bijkomende 8-megapixel-lens die tegelijkertijd als groothoekcamera en dieptesensor dienst doet.

Oppo Reno 8 Lite

Oppo Reno 8 Lite

De Oppo Reno 8 Lite is een aanrader als je minder dan € 500,- aan een smartphone wilt besteden, maar toch graag een recent model met degelijke specificaties in huis haalt. Met zijn 6,43-inch-display levert de Reno 8 Lite levendige kleuren en een scherpe beeldkwaliteit. De smartphone heeft voldoende power voor soepele prestaties bij alledaagse taken en apps. Verder biedt deze Oppo achteraan 4 camera's van 64, 8, 2 en nog eens 2 megapixels. Het toestel ondersteunt snelladen en met een volledig opgeladen batterij kom je moeiteloos 24 uur door. Bovendien personaliseer je met behulp van het besturingssysteem ColorOS je smartphone-ervaring.

Samsung Galaxy A34

Samsung Galaxy A34

Een middenklasser met een uitstekende camera en een helder beeldscherm: dat is waarvoor de Samsung Galaxy A34 staat. Het amoled-scherm van deze smartphone geeft media in Full-HD weer, en met de hoofdcamera van 48 megapixels trek je haarscherpe foto’s in levensechte kleuren. Verder is het toestel uitgerust[2] met nog 3 andere camera’s, 128 GB opslagruimte en een grote batterij van 5.000 mAh, die tot 1 dag lang meegaat. Dankzij de octa-coreprocessor speel je naadloos lichte games en gebruik je populaire apps als WhatsApp, Instagram en Spotify. De Galaxy A34 is dus prima geschikt voor lichte taken en een goede optie voor fotografieliefhebbers.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn