MM logo red

Hoe verwijder je een Google-account van je smartphone?

Jasper1 DECEMBER 2023
unknown description

Het verwijderen van je Google-account van je smartphone is van groot belang, vooral bij situaties zoals verkoop of wanneer je je toestel voor reparatie inlevert. Op deze momenten wil je wellicht voorkomen dat anderen toegang tot je persoonlijke gegevens krijgen. Hieronder leggen we je uit hoe je je Google-account(s) verwijdert.

Wat te doen vooraleer je een Google-account verwijdert?

Wat te doen vooraleer je een Google-account verwijdert?

Het is van cruciaal belang om altijd een back-up te maken voordat je je accounts van je smartphone wist. Hierdoor blijven je gegevens veilig in de cloud bewaard, zodat je ze kan recupereren als dat ooit nodig is. Het beschermt je tegen het verlies van waardevolle informatie, foto's en bestanden, en biedt gemoedsrust in geval van onverwachte situaties. Als je een Apple-telefoon hebt, schakel dan ook de optie "Zoek mijn iPhone" uit. Het zijn eenvoudige voorzorgsmaatregelen die veel problemen kunnen voorkomen.

Hoe verwijder je een Google-account van je telefoon?

Hoe verwijder je een Google-account van je telefoon?

Om een Google-account van je smartphone te verwijderen, ga je naar ‘Instellingen’, vervolgens naar ‘Accounts’ en selecteer je het gewenste Google-account. Kies de optie 'Account verwijderen' en bevestig om het account te wissen. Hoewel dit proces over het algemeen eenvoudig is, begrijpen we dat sommigen aarzelen of bezorgd zijn over dataverlies. Maak je geen zorgen, onze deskundigen in de MediaMarkt-winkels staan klaar om je te begeleiden en te helpen bij een veilige verwijdering van het Google-account.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over Face ID
Smartphones

2. mei

Alles over Face ID

Face ID zorgt ervoor dat je geen wachtwoord of pincode meer hoeft te onthouden om je smartphone te ontgrendelen. Het enige wat je moet doen is naar de camera van je smartphone kijken om toegang te krijgen. Bovendien is het een heel veilige en efficiënte manier om je gegevens te beschermen. Je Face ID instellen is eenvoudig, hoe je dat doet, is afhankelijk van het merk van je smartphone.

2. mei

Lees meer over
Zo zet je je hotspot op je iPhone aan
Smartphones

26. april

Zo zet je je hotspot op je iPhone aan

Door de hotspotfunctie van je iPhone in te schakelen, krijgen andere toestellen toegang tot jouw mobiele dataverbinding. Jouw iPhone is dan als het ware een draadloze wifirouter. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van je hotspot dataverbruik op je iPhone genereert. Dat brengt, afhankelijk van je mobiele abonnement, extra kosten met zich mee. Het vraagt ook veel van je batterij.

26. april

Lees meer over
Hoe kies je de juiste snellader?
Smartphones

24. april

Hoe kies je de juiste snellader?

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

24. april

Lees meer over