MM logo red

Hoe vergroot of verklein je je simkaart?

Jasper21 FEBRUARI 2024
unknown description

Voor een geschikte pasvorm in je gsm, transformeer je - indien nodig - een mini-simkaart moeiteloos naar een micro of nano-formaat. Of je nu moet vergroten of verkleinen, er bestaan diverse oplossingen om de fysieke maat van je simkaart aan je smartphone aan te laten passen. Ontdek in dit artikel onze tips hierover.

Welk formaat simkaart heb je?

Welk formaat simkaart heb je

Het formaat van de simkaart die je nodig hebt, hangt af van het type smartphone dat je hebt aangeschaft. Er bestaan 3 standaardformaten:

  • Mini-sim: het grootste formaat, tegenwoordig minder gebruikt.
  • Micro-sim: kleiner dan de standaard-sim, gebruikt in oudere smartphones.
  • Nano-sim: het kleinste en meest gebruikte formaat in moderne smartphones.

Het is verstandig de handleiding of specificaties van je gsm te controleren om te weten te komen welk formaat simkaart je juist nodig hebt.

Wat moet je doen als je simkaart te groot is?

Wat moet je doen als je simkaart te groot is

Koop je een recente iPhone of smartphone met een abonnement, dan krijg je automatisch een nano-sim bij je telefoon. Maar bij de aanschaf van een los toestel ligt dat anders. Heb je een te grote simkaart? Dan heb je 2 keuzes:

  1. Vraag een nano-sim aan bij je provider. De meeste operators sturen direct een nieuwe kaart. Dit kost je tussen € 5,- en € 15,-.
  2. Als je handig bent met een schaar, knip je je simkaart zelf bij. Met de juiste instructies en een downloadbare template lukt het meestal prima. Leg de simkaart op de template, volg de lijnen, en knip.

Wat kan je doen als je simkaart te klein is?

Wat kan je doen als je simkaart te klein is

De oplossing is simpel. Schaf een simkaart-adapter aan om je simkaart aan te passen aan je toestel. Deze handige gadget tovert je kleine simkaart in een handomdraai naar het gewenste formaat. Toch liever een andere aanpak? Neem dan contact op met je provider en vraag een vervangende simkaart aan. Zij regelen een nieuwe kaart die geschikt is voor je telefoon. Zo ben je snel weer bereikbaar.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over