MM logo red

Zijn de iPhone 13 en iPhone 14 waterdicht?

unknown description

Onze smartphones gaan tegenwoordig echt overal mee. Want ook op het toilet, in bad of op het strand kun je jouw smartphone niet meer missen, toch? Vroeg of laat krijgt je gsm dan ook wel eens water te slikken. Gelukkig zijn de nieuwste generaties iPhone, zoals iPhone 13 en 14, prima bestand tegen een snelle plons of een regenbui. Zijn ook minder recente modellen van iPhone waterdicht? Ontdek het op deze pagina.

Is een iPhone 13 waterdicht?

Is een iPhone 13 waterdicht?

Jazeker, alle modellen van de iPhone 13-serie zijn waterproof. Net als de iPhone 13 kunnen ook de iPhone 13 Mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max het minstens 30 minuten lang overleven in water van tot wel 6 meter diep. Dat kun je zien aan hun waterdichtheidswaarde van IP68 – de hoogste IP-waarde die vandaag bestaat. Alle iPhone 13-modellen zijn daarnaast ook stof- en spatbestendig. Weet wel dat Apple de stof-, spat- en waterbestendigheid van de iPhone 13-reeks heeft getest in een laboratorium onder ideale omstandigheden. Dat wil zeggen dat ze zuiver water gebruikt hebben en dus geen zout water, chloorwater of grondwater. Ook kan de waterbestendigheid van je iPhone 13 afnemen naarmate hij ouder wordt. Doe dus toch maar voorzichtig als je het water in wil met je iPhone.

Hoe waterdicht is een iPhone 14?

Hoe waterdicht is een iPhone 14?

Net als de iPhone 13-serie hebben ook alle iPhone 14-modellen een waterbestendigheid van IP68. Die IP-waarde geeft aan dat je iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max het minimaal 30 minuten kan uithouden in water tot 6 meter diep zonder waterschade op te lopen. Een iPhone 14 is dan ook een goede keuze als je op zoek bent naar een smartphone die wel tegen een spat water – of een snelle duik – kan. Toch ga je beter niet zwemmen met je iPhone 14 (of je iPhone 14 Plus, Pro of Pro Max), want de waterdichtheid van je toestel werd alleen getest met zuiver water onder gecontroleerde omstandigheden in een labo. Heb je iets anders dan water op je iPhone gemorst of is hij in een plas gevallen? Spoel hem dan af met water en veeg het toestel zeker goed droog.

Conclusie: welke iPhones zijn waterproof en welke niet?

Heb je een iPhone 6 of een iPhone van een oudere generatie? Dan is je smartphone jammer genoeg niet waterdicht. Vanaf de iPhone 7-serie kun je er wel op rekenen dat je toestel waterproof is, al hebben de recentste iPhones (iPhone 12, 13 en 14) de allerbeste waterbestendigheid. Bekijk hieronder hoe waterbestendig jouw iPhone is.

EigendomWaterdichtTijd en diepte onder water zonder schade

Nu weet je welke iPhones waterdicht zijn en welke niet, maar misschien heb je graag nog meer info over de verschillende iPhones en hun specificaties voor je. Zo vind je de beste iPhone voor jouw behoeften.

Bekijk alle Apple iPhone-toestellen