MM logo red

Een iPhone draadloos opladen: hoe doe je dat?

unknown description

Heb je geen oplaadkabel voor je iPhone bij de hand? Geen probleem, een draadloze oplader helpt je ook uit de nood. Als je een iPhone draadloos wilt opladen, moet het toestel deze functie natuurlijk wel ondersteunen. In dit artikel leggen we je uit hoe draadloos opladen werkt, welke iPhones je op deze manier kunt opladen en wat voor draadloze opladers je hiervoor nodig hebt.

Hoe kun je je iPhone draadloos opladen?

Hoe kun je je iPhone draadloos opladen?

Als je jouw iPhone draadloos oplaadt, gebruik je in de plaats van de typische lightningkabel een draadloze oplader voorzien van Qi-technologie. In deze draadloze oplader zit een elektromagnetische spoel, net als in je smartphone. Door de iPhone op de draadloze oplader te leggen, gaat de energie van de spoel in de oplader naar die van je iPhone. Leg je toestel simpelweg op de draadloze oplader met het scherm naar boven en het opladen begint vanzelf. Helemaal draadloos is dit proces natuurlijk niet. De draadloze oplader dien je nog steeds in het stopcontact te steken. Daarentegen heb je geen kabel nodig tussen de draadloze oplader en je iPhone.

Welke iPhones kunnen draadloos opladen?

Niet alle iPhones zijn compatibel met draadloze opladers. Als je een iPhone 7 of ouder gebruikt, is het helaas niet mogelijk om je smartphone draadloos op te laden. Je hebt dan nog steeds een klassieke oplaadkabel nodig. Ben je in het bezit van een recentere iPhone, dan ondersteunt het toestel wel draadloos opladen. Dat geldt ook voor de nieuwste generaties iPhone, zoals de iPhone 14 en iPhone 15.

Kun je je iPhone draadloos opladen met een hoesje?

Kun je je iPhone draadloos opladen met een hoesje?

Doorgaans kun je een iPhone met vrijwel elk hoesje draadloos opladen. De iPhone hoeft namelijk niet rechtstreeks contact met de draadloze oplader te maken. Toch kunnen iets dikkere hoesjes of magnetische cases het draadloze oplaadproces blokkeren. Ook als er een bankkaart of identiteitskaart in het gsm-hoesje zit, kan het gebeuren dat de iPhone niet wil opladen. Bovendien kan de draadloze oplader de magneetstrip van de kaart beschadigen. Verwijder dus in elk geval je elektronische kaarten uit je smartphonehoesje voordat je de iPhone oplaadt.

Je AirPods of Apple Watch draadloos opladen? Ook dat kan!

Je AirPods of Apple Watch draadloos opladen? Ook dat kan!

Niet alleen je iPhone, maar ook je Apple AirPods en Apple Watch kun je draadloos opladen. Dat scheelt een hoop gedoe met al die verschillende oplaadkabels. Om je smartwatch of Apple-oortjes draadloos op te laden, plaats je ze op een Qi-gecertificeerde draadloze oplader. De gsm-oplader geeft dan automatisch zijn energie aan de AirPods of Apple Watch door, waardoor de batterij van je toestel oplaadt. Zorg er zeker voor dat de draadloze oplader zelf volledig opgeladen is om je Apple-apparaat van een volle batterij te voorzien.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn