MM logo red

Samsung S23 vs. iPhone 14: dit zijn de verschillen

Jasper1 SEPTEMBER 2023
unknown description

Een iPhone 14 of een Samsung Galaxy S23. Weet jij al voor welke smartphone je gaat kiezen? MediaMarkt maakt het eenvoudiger voor je. We vergelijken het ontwerp, de prijs, de afmetingen en het camerasysteem van beide modellen en benoemen de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.

Waarom is de iPhone 14 duurder dan de Samsung Galaxy S23?

Waarom is de iPhone 14 duurder dan de Samsung Galaxy S23?

Soms speelt de prijs een doorslaggevende rol bij de keuze voor een iPhone of een Samsung-smartphone. In dit geval is dat iets minder vanzelfsprekend. De iPhone 14 en de Samsung Galaxy S23 zitten namelijk in dezelfde prijsklasse. Zo betaal je ongeveer evenveel voor de goedkoopste iPhone 14 als voor het instapmodel van de Galaxy S23-serie. Beide instapmodellen hebben overigens 128 GB geheugencapaciteit. Wil je een iPhone 14 met meer opslagruimte kopen, dan betaal je al snel € 100,- meer. Dat bedrag ligt iets lager bij de Samsung Galaxy S23: voor pakweg € 50,- extra heb je al een model met 256 GB opslagcapaciteit.

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14 en Samsung S23?

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14 en Samsung S23?

De Samsung Galaxy S23 is 14,63 cm lang, 7,09 cm breed en 76 cm dik. Het toestel weegt 167 gram en heeft een schermformaat van 6,1 inch. De iPhone 14 is maar iets groter: deze smartphone is 14,67 cm lang, 7,15 cm breed en 0,78 cm dik. De iPhone weegt met zijn 172 gram ook net wat meer. Ook deze gsm heeft trouwens een 6,1-inch-display. De verschillen in het formaat en gewicht van beide telefoons zijn dus verwaarloosbaar.

Welke smartphone heeft het beste design?

Welke smartphone heeft het beste design?

Naast hun vergelijkbare afmetingen en schermformaat hebben zowel de Samsung Galaxy S23 als de iPhone 14 een tijdloos design met afgeronde hoeken. Het grootste verschil merk je op aan de achterkant. Bij de Galaxy S23 zitten 3 camera’s onder elkaar, terwijl de iPhone gebruik maakt[1] van een vierkant camerablok voor de dubbele camera. Het frame van de Samsung-smartphone is, net als dat van de iPhone 14, van slijtvast aluminium. Het voornaamste verschil tussen de smartphones zijn de kleuren. De S23 is beschikbaar in groen, zwart, beige en lichtpaars. Apple biedt iets meer opties met Middernacht (zwart), Sterrenlicht (wit), paars, geel, rood en blauw.

Samsung S23 vs. iPhone 14: camera

Samsung S23 vs. iPhone 14: camera

Een van de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 14 en de Samsung Galaxy S23 is de camera-opstelling. De Galaxy S23 is achteraan met 3 camera's van 50, 12 en 10 megapixels uitgerust. De selfiecamera aan de voorzijde heeft 12 megapixels. De iPhone 14 doet het met één camera minder. Je krijgt hier geen telelens, maar wel een hoofdcamera, selfiecamera en groothoeklens met elk 12 megapixels. De Samsung wint het dus van de iPhone als het over het aantal camera’s en megapixels gaat. Toch maak je met beide smartphones hoogstaande beelden, dankzij de spitstechnologie in hun software.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn