MM logo red

Bixby: wat is het en hoe gebruik je het?

Jasper29 NOVEMBER 2023
unknown description

Bixby, de spraakassistent van Samsung, onderscheidt zich van Alexa, Siri of Google Assistant door zijn sterke integratie met Samsungs eigen toestellen en diensten. Deze assistent biedt contextgevoelige hulp, verstaat goed natuurlijke taal en kan complexere taken aan, zoals het instellen van herinneringen en het bedienen van IoT-apparaten. Op deze pagina gaan we hier dieper op in.

Wat is Bixby?

Wat is Bixby?

Bixby vereenvoudigt je dagelijks leven. Of het nu gaat om het beheren van je slimme huistoestellen of het automatiseren van simpele taken zoals telefoneren en WhatsAppen, Bixby biedt je een gepersonaliseerde service. Deze assistent is exclusief beschikbaar op Samsungs nieuwste toestellen, zoals de smartphones uit de A, S en Z series, Galaxy Tab tablets, Galaxy Watch smartwatches en zelfs Galaxy Book laptops. Gelanceerd met de Galaxy S8 en S8+, laat Bixby interactie toe via spraak, tekst of aanraking. Anders dan andere spraakassistenten zoals Google Assistant, is Bixby alleen beschikbaar op Samsung-apparaten.

Wat kan je zoal met Bixby ?

Wat kan je zoal met Bixby ?

Bixby geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier je smartphone te beheren. Van berichten versturen via spraakcommando's tot het instellen van alarmen, Bixby kan het allemaal. Je past zelfs je telefooninstellingen met je stem aan. Zeg bijvoorbeeld: "Hi, Bixby, schakel bluetooth uit" en het gebeurt automatisch. Je locatie delen is ook kinderspel met Bixby. Een snelle spraakopdracht volstaat om je positie naar een contact te sturen. En als je in het buitenland bent, helpt Bixby Vision je met het vertalen van vreemde talen door gewoon je camera op de tekst te richten. Bixby is ook handig voor het omzetten van handgeschreven notities naar digitale tekst, uitermate geschikt voor studenten of tijdens werkbesprekingen. Bovendien helpt Bixby je bij het zoeken naar specifieke foto's in je album. Spreek in welke foto's je zoekt, en ze verschijnen in je galerij. Verder ondersteunt Bixby je bij het beheer van je sociale media, zoals het automatisch plaatsen van foto's op Instagram. Dien je notities te maken? Dicteer ze dan aan Bixby, dit is vooral praktisch tijdens lezingen of online cursussen.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Hoe werkt Bixby en hoe installeer je het?

Hoe werkt Bixby en hoe installeer je het?

Bixby is als het ware Samsungs virtuele assistent en laat toe je smartphone met je stem te bedienen. Zorg er wel voor dat je een compatibel Samsung-apparaat hebt en update het naar de nieuwste software via 'Instellingen' -> 'Software-update' -> 'Downloaden en installeren'.

Om Bixby te activeren op je Samsung-smartphone:

  • Verbind je toestel met internet.
  • Gebruik de speciale Bixby-knop aan de zijkant van je telefoon.
  • Bij eerste gebruik volg je de stappen op het scherm om je Samsung-account in te stellen en de benodigde machtigingen te verlenen.
  • Activeer Bixby door "Hey Bixby" te zeggen of door op de Bixby-knop te drukken.

Gebruik je Bixby liever niet? Dan kan je deze functie uitschakelen. De stappen hiervoor verschillen per telefoonmodel. Het gebruik van Bixby is doorgaans gratis, al kan het gebruik van mobiel internet wel extra datakosten met zich meebrengen.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over Face ID
Smartphones

2. mei

Alles over Face ID

Face ID zorgt ervoor dat je geen wachtwoord of pincode meer hoeft te onthouden om je smartphone te ontgrendelen. Het enige wat je moet doen is naar de camera van je smartphone kijken om toegang te krijgen. Bovendien is het een heel veilige en efficiënte manier om je gegevens te beschermen. Je Face ID instellen is eenvoudig, hoe je dat doet, is afhankelijk van het merk van je smartphone.

2. mei

Lees meer over
Zo zet je je hotspot op je iPhone aan
Smartphones

26. april

Zo zet je je hotspot op je iPhone aan

Door de hotspotfunctie van je iPhone in te schakelen, krijgen andere toestellen toegang tot jouw mobiele dataverbinding. Jouw iPhone is dan als het ware een draadloze wifirouter. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van je hotspot dataverbruik op je iPhone genereert. Dat brengt, afhankelijk van je mobiele abonnement, extra kosten met zich mee. Het vraagt ook veel van je batterij.

26. april

Lees meer over
Hoe kies je de juiste snellader?
Smartphones

24. april

Hoe kies je de juiste snellader?

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

24. april

Lees meer over