MM logo red

Wat is Dynamic Island en hoe werkt het?

Jasper22 JANUARI 2024
unknown description

Dynamic Island, gelanceerd met de iPhone 14 Pro (Max) en latere modellen, vervangt de traditionele notch door een geavanceerde, pilvormige setup voor selfiecamera's. Deze zwarte pilvorm combineert meerdere camera's met standaard zwarte pixels ertussen, waardoor een naadloos geheel ontstaat. Apple zet hiermee een nieuwe toon en markeert het einde van de statische inkeping.

Hoe werkt Dynamic Island?

Hoe werkt Dynamic Island?

Dynamic Island transformeert de zone rond de frontcamera en sensoren van de nieuwste iPhones in een interactieve, dynamische display. Dit slimme gebied toont contextuele informatie en bedieningselementen die zich aan je activiteiten op de iPhone aanpassen. Zo toont het bij het afspelen van muziek de bediening en albumcover, en bij een inkomende oproep zie je een melding met de naam van de beller. Het is ook in staat om timers, navigatieaanwijzingen en systeemmeldingen af te beelden. Dynamic Island past zijn grootte en vorm aan voor diverse content en interacties, waardoor het een soepele en meeslepende gebruikerservaring biedt.

Op welke toestellen werkt Dynamic Island?

Welke apps en functies werken met Dynamic Island?

Welke apps en functies werken met Dynamic Island?

Dynamic Island op de nieuwste iPhones brengt een variatie aan apps en functies van zowel Apple als derden tot leven. Het toont bedieningselementen, inkomende oproepen en timers voor standaardapps zoals muziek, telefoon en timer. Bovendien integreert het meldingen en alerts naadloos, zonder het hele scherm in beslag te nemen. Dynamic Island ondersteunt ook Apple Maps-navigatie en toont realtime activiteiten zoals sportresultaten of bestelstatussen. Met Apple's aanhoudende stimulans voor ontwikkelaars om hun apps met Dynamic Island te integreren, zal het aanbod van compatibele apps blijven groeien, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een breed scala aan interacties en notificaties op een innovatieve en gebruiksvriendelijke manier.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn