MM logo red

Hoe je wifi delen via je iPhone?

Jasper20 DECEMBER 2023
unknown description

Een veilig wachtwoord voor je wifiverbinding houdt net iets meer in dan ‘123’. Maar hoe deel je een ingewikkeld paswoord met anderen zonder dat je het 3 keer moet herhalen? Via je iPhone deel je in enkele seconden moeiteloos je wifi met vrienden en familie. Lees snel verder om te weten te komen hoe je dit doet.

Wificode delen met je iPhone

Wificode delen met je iPhone

Een wifipaswoord delen met je iPhone is heel eenvoudig als je de onderstaande stappen volgt:

  1. Ontgrendel je iPhone en zorg ervoor dat het toestel verbonden is met het wifinetwerk waarvan je het wachtwoord wilt delen.
  2. Houd het Apple-apparaat waaraan je toegang tot je wifi wilt geven in de buurt van je iPhone.
  3. Selecteer je wifinetwerk op het Apple-apparaat waarmee je verbinding wilt maken.
  4. Er verschijnt nu een melding op je iPhonescherm. Tik op ‘Deel wachtwoord’ en vervolgens op ‘Gereed’.

Lukt het niet meteen om je wifi te delen? Controleer of beide apparaten de nieuwste versie van iOS, macOS of iPadOS gebruiken en activeer zeker wifi en bluetooth op elk toestel. Controleer ook of je verbonden bent met iCloud en of je iCloud-adres in de contacten van het andere toestel voorkomt. Probeer het dan nog een keer.

Wificode delen van iPhone naar Android

Wificode delen van iPhone naar Android

Je kunt je wificode ook vanaf je iPhone met een Android-apparaat delen (of andersom). De eenvoudigste manier om dit te doen, is met een persoonlijke QR-code. Ga naar een QR-codegenerator of download een app voor je iPhone waarmee je dit doet. Je voert in de generator de naam van je wifinetwerk en je wachtwoord in en maakt er een QR-code van. Bewaar de QR-code op je iPhone. Iedereen die verbinding wil maken met je wifi hoeft alleen maar deze code te scannen.

Een wifihotspot maken met je iPhone

Een wifihotspot maken met je iPhone

Er is niet altijd en overal een wifiverbinding beschikbaar. Als je onderweg of op vakantie bent en je toch wat wilt werken of surfen zonder wifi, dan kun je van je iPhone een wifihotspot maken

  1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
  2. Selecteer ‘Persoonlijke hotspot’.
  3. Activeer de schuifknop bij het kopje ‘Anderen mogen verbinden’.
  4. Voer onder ‘Wachtwoord’ een paswoord in zodat niet zomaar iedereen jouw mobiele data kan gebruiken.
  5. Je verbindt andere apparaten met je wifihotspot door het juiste wachtwoord in te geven op het toestel waarmee je verbinding wilt maken.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn